sito_zabrze napisał(a):Ja tez wole być między ludźmi dlatego celujemy w działkę która bedzię jedną z 56 które facet sprzedaje. No ale działka 800 lub 1000 to co innego niz taka na której stoi szeregowiec. Z ciekawości mierzyłem działkę od kumpla, tzn całą na której deweloper wsadził 4 szeregowce, to raptem 1060 mkw i na tym 4 domy . A powstało tego całe osiedle, jakieś 100 domów . Wygoda jest , no ale sąsiad na sąsiedzie i to nie tylko z boku
Sto domów... Jak osiedla robotnicze w Manchesterze Z racji, że sam jestem na etapie szukania nowego lokum albp wybudowania się na obecnej działce, oglądałem parę szeregowców i bliźniaków. Fajnie ale to typowy konsek zegródki i nic więcej, coś a la mają Brytyjczycy czy Holendrzy w tych swoich domkach. Jak nie potrzebujesz przestrzeni to luzik, zawsze można się schować za jakimś płotem ryflowanym (albo wariant budżetowy - zielona siatka na trytytkach, lol). Widziałem działki, na których ogródek jest mocno symboliczny albo jest dużo kostki... Szeregowiec szeregówce nierówny ale chyba bym jednak wolał sąsiadów za płotem a nie za ścianą i płotem. Hitem sezonu był oglądany przeze mnie dom - jedna bryła i faktycznie wyglądało to jak duzy dom z piętrem użytkowym. Ale to był czworaczek, każdy miał własny kąt. Ogród mieli duży ale to tak, jakbym zamienił mieszkanie w obecnej lokalizacji z 6 rodzinami na trzy