Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 17.05.2020 09:30

wikol napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):https://maps.app.goo.gl/KaWzBs2WHwsNg76B6

Chałpa może nie jakaś super, ale z garażami, szklarnie rozwalić i można mieszkać. Za ile poszła nie wiem

Nawet jakby mi dopłacali nie chciałbym mieszkać w takim czymś. Wygląda to tragicznie. Coś jak czynszówka dla wysiedleńców. Dla mnie to porażka takie coś.

Poczekajmy przed wydawaniem wyroku na remont...

Wy Warszawiacy bardzo kapryśni jesteście
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 17.05.2020 09:36

yzedef, kiepura

Mówimy o działce 850m na której stoi dom 150m. Mały budynek gospodarczy, podjazd na 2 auta, taras za domem i basen. Zostaje jakieś 400m trawy. Uzywanie tam kosy lub kosiarki spalinowej to profanacja.... Tam jest "dywan" a nie chaszcze.

Moja ciocia ma na Podkarpaciu dom na działce 3000mkw , za domem ogród z drzewami owocowymi, maliny, agresty, porzeczki itp. Tam bez ciężkiego sprzętu ani rusz.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 17.05.2020 09:42

sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):

Chałpa może nie jakaś super, ale z garażami, szklarnie rozwalić i można mieszkać. Za ile poszła nie wiem

Nawet jakby mi dopłacali nie chciałbym mieszkać w takim czymś. Wygląda to tragicznie. Coś jak czynszówka dla wysiedleńców. Dla mnie to porażka takie coś.

Nie generalizuj, na razie piszesz tylko z Wikolem :mrgreen: :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 17.05.2020 09:43

Bravik napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):

Zapomniało mi się :roll: :oops: :oczko_usmiech:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 17.05.2020 09:52

maslinka napisał(a):Ucieszyła mnie też cała wycieczka (miły spacer - 15 km) i zdobycie dwóch szczytów ;) - Bendoszki Wielkiej i Praszywki (którą będę nazywać Parszywką, ze względu na parszywie strome podejście ;))

Super, fajna wycieczka :) .
A skąd szliście :?: Wrzuć, może, mapkę :wink: .

Mnie zasmuciło wczorajsze odkrycie, że ktoś mi zarysował samochód :( .
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 17.05.2020 10:06

Bravik napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Wy Warszawiacy bardzo kapryśni jesteście

Dokładnie, ja co prawda z okolic ale z ani jednym zdaniem wikola się nie zgadzam :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.05.2020 11:32

Nefer napisał(a):
maslinka napisał(a):Ucieszyła mnie też cała wycieczka (miły spacer - 15 km) i zdobycie dwóch szczytów ;) - Bendoszki Wielkiej i Praszywki (którą będę nazywać Parszywką, ze względu na parszywie strome podejście ;))

Super, fajna wycieczka :) .
A skąd szliście :?: Wrzuć, może, mapkę :wink: .

Wrzuciłam mini relację do beskidzkiego wątku:
post2140129.html#p2140129

Może czas go reanimować :D

Nefer napisał(a):Mnie zasmuciło wczorajsze odkrycie, że ktoś mi zarysował samochód :( .

:(

Pod domem? Na parkingu?
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 17.05.2020 18:59

maslinka napisał(a):Wrzuciłam mini relację do beskidzkiego wątku:
post2140129.html#p2140129
Może czas go reanimować :D

Relację obejrzałem, jak zwykle jest super :) .
A co do reanimacji - to jestem za. Ja ze swej strony tylko niewiele dodam, bo nie wiem, kiedy będzie mi dane w Beskidy pojechać. Co najwyżej mogę obiecać oglądanie relacji i komentowanie :wink: .

maslinka napisał(a):
Nefer napisał(a):Mnie zasmuciło wczorajsze odkrycie, że ktoś mi zarysował samochód :( .

Pod domem? Na parkingu?

Wczoraj byłem w lesie pod Warszawą, żeby trochę bez maseczki pobiegać, i chyba tam na parkingu się to stało. Ale pewien nie jestem...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.05.2020 20:03

Nefer napisał(a):Relację obejrzałem, jak zwykle jest super :) .
A co do reanimacji - to jestem za. Ja ze swej strony tylko niewiele dodam, bo nie wiem, kiedy będzie mi dane w Beskidy pojechać. Co najwyżej mogę obiecać oglądanie relacji i komentowanie :wink: .

Dzięki!
Koniecznie coś dodaj :D

Nefer napisał(a):Wczoraj byłem w lesie pod Warszawą, żeby trochę bez maseczki pobiegać, i chyba tam na parkingu się to stało. Ale pewien nie jestem...

sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 17.05.2020 20:39

Wchodzę dzisiaj na stronę do rozliczania PIT.
A tu niespodziewajka. Jestem rozliczony mimo że tego nie robilem. Ktoś lub system ( nie wiem) nawet odliczyl ulgę na dziecioka i przekazal 1% na ten sam cel co w zeszłym roku. To zasługa wirusa ?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.05.2020 20:48

sito_zabrze napisał(a):Wchodzę dzisiaj na stronę do rozliczania PIT.
A tu niespodziewajka. Jestem rozliczony mimo że tego nie robilem. Ktoś lub system ( nie wiem) nawet odliczyl ulgę na dziecioka i przekazal 1% na ten sam cel co w zeszłym roku. To zasługa wirusa ?

Żaden wirus.
Tak było już w zeszłym roku. Wszystkie PITy przygotowane przez skarbówke w usłudze e-pit zostały z upływem 30 kwietnia automatycznie zaakceptowane, chyba, że podatnik wcześniej takie przygotowane rozliczenie roczne odrzucił albo złożył swoją deklarację w inny sposób.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 17.05.2020 21:14

marze_na napisał(a):

Żaden wirus.
Tak było już w zeszłym roku. Wszystkie PITy przygotowane przez skarbówke w usłudze e-pit zostały z upływem 30 kwietnia automatycznie zaakceptowane, chyba, że podatnik wcześniej takie przygotowane rozliczenie roczne odrzucił albo złożył swoją deklarację w inny sposób.

WOW 8O
Czyli jednak idzie chyba lepsze.
Tyle lat się meczylismy a tu nagle miła niespodzianka :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.05.2020 21:17

sito_zabrze napisał(a):
marze_na napisał(a):

Żaden wirus.

WOW 8O

Ale żeby się rozliczyć ze współmałżonkiem, trzeba było trochę "przeklikać" i tak też zrobiliśmy :)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.05.2020 21:57

maslinka napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):WOW 8O

Ale żeby się rozliczyć ze współmałżonkiem, trzeba było trochę "przeklikać" i tak też zrobiliśmy :)

No i są jeszcze ulgi. US przygotowuje rozliczenie bez ulg (chyba, że na dziecko).
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 18.05.2020 10:11

Równe 100 lat temu urodził się"nasz" Papież, Karol Wojtyła.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 961
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone