Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.09.2019 08:07

pääkäyttäjä napisał(a):Opiekun forum to ktoś w rodzaju junior moderatora i każdy przez to przechodzi. Jest to podyktowane tym, że to taki okres próbny - każde forum rządzi się innymi prawami. Co ja mogę? Wsiąść w spychacz i sukcesywnie usuwać offtopy oraz dawać ostrzeżenia.

Zapewne Ci się narażę na początku urzędowania ale uważam, że nie powinno się być sędzią we własnej sprawie (chodzi mi o Twoje pierwsze ostrzeżenie). Tak wiem, że zabroniona jest dyskusja na temat zasadności decyzji moderatorów i tego czy delikwent zasłużył czy nie. Ale ja nie o tym - mnie chodzi o zwrócenie uwagi na pewną ogólną zasadę proceduralną :wink:

A tak przy okazji... Fajne były kiedyś oznaczenia ostrzeżeń i żółte/czerwone kartki przy nicku. Wszystko było jasne i przejrzyste. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2019 08:37

Ty i Bluesman zawsze możecie zmienić forum - serio. Bluesmanowi ostrzeżenie powinno się dostać już za nazwanie mnie buraczanym - dostał za trollowanie. Skoro inaczej nie potrafi rozmawiać, to może się w końcu nauczy. Myślę, że gdyby napyskował np. Anakinowi, to też dostałby po łapach.

Jak się Wam nie podoba moja (czy kogokolwiek innego) moderacja, zgłoście swoje zastrzeżenia administracji.

Kolega Bluesman teraz zasypuje mnie prywatnymi wiadomościami - przypomina mi to zamiatanie ziemi ogonem, by mu nagle zdjąć ostrzeżenie... Żenujące, zamiast unieść się honorem i przyjąć to na klatkę, to teraz na PW mam pełne spektrum bezużytecznych informacji, od przyznania się do błędu do napisania mi, że to ja działałem pod uniesieniem i mam się przyznać do błędu. Ta, jak Polska cała - mod i admin zawsze mają rację. Komuś jeszcze smuci sie dusza, że Bluesman za trolling dostał ostrzeżenie...?
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 20.09.2019 08:41

Mnie to zwisa i powiewa :mrgreen:

Kurde rano bylo 6'C u mnie :(
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.09.2019 09:00

pääkäyttäjä napisał(a):Ty i Bluesman zawsze możecie zmienić forum - serio. Bluesmanowi ostrzeżenie powinno się dostać już za nazwanie mnie buraczanym - dostał za trollowanie. Skoro inaczej nie potrafi rozmawiać, to może się w końcu nauczy. Myślę, że gdyby napyskował np. Anakinowi, to też dostałby po łapach.

Jak się Wam nie podoba moja (czy kogokolwiek innego) moderacja, zgłoście swoje zastrzeżenia administracji.

Kolega Bluesman teraz zasypuje mnie prywatnymi wiadomościami - przypomina mi to zamiatanie ziemi ogonem, by mu nagle zdjąć ostrzeżenie... Żenujące, zamiast unieść się honorem i przyjąć to na klatkę, to teraz na PW mam pełne spektrum bezużytecznych informacji, od przyznania się do błędu do napisania mi, że to ja działałem pod uniesieniem i mam się przyznać do błędu. Ta, jak Polska cała - mod i admin zawsze mają rację. Komuś jeszcze smuci sie dusza, że Bluesman za trolling dostał ostrzeżenie...?

Chłopie, gdzie Ty wyczytałeś, że ja bronię Bluesmana :?: Nigdzie nic takiego nie napisałem (a nawet nie pomyślałem). Moja wypowiedź dotyczyła wyłącznie pewnych zasad etycznych. Zresztą publiczne zdradzanie treści prywatnej korespondencji, moim zdaniem również nie należy do dobrych obyczajów. No ale Ty jesteś dużym chłopcem i nie mnie Cię pouczać :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.09.2019 09:08

Znowu jakieś zgrzyty - to mnie martwi. :cry: Mam nadzieję, że nie spowoduje to kolejnego odejścia, tym bardziej wieloletniego użytkownika forum.

Osobiście, nie chciałbym usłyszeć argumentu:
pääkäyttäjä napisał(a):... zawsze możecie zmienić forum - serio.

Dla przeciwwagi - cieszy mnie piękna wrześniowa aura. :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.09.2019 09:16

pääkäyttäjä napisał(a):Ty i Bluesman zawsze możecie zmienić forum - serio. Bluesmanowi ostrzeżenie powinno się dostać już za nazwanie mnie buraczanym - dostał za trollowanie. Skoro inaczej nie potrafi rozmawiać, to może się w końcu nauczy. Myślę, że gdyby napyskował np. Anakinowi, to też dostałby po łapach.

Owszem piszę, jest jakiś zakaz ? natomiast zacytuj z mojej korespondencji gdzie lub w jaki sposób "prosiłem" lub też co Ci w mojej korespondencji przypomina "zamiatanie ogonem" o zdjęcie ostrzeżenia ! Możesz kogokolwiek z modów tu zapytać i dowiesz się, że nigdy nie prosiłem o zdjęcie czegokolwiek, a tym bardziej "śmiesznego" ostrzeżenie :)

p.s. zacytuj mi, kiedy Cię nazwałem buraczanym bo wybacz ale z uwagi na wiek pewien niemiec chyba zaczął mnie gnębić :( Na Anakina się nie powołuj bo jest jednym z lepszym modów :)
Ostatnio edytowano 20.09.2019 09:23 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.09.2019 09:21

walp napisał(a):Znowu jakieś zgrzyty - to mnie martwi. :cry: Mam nadzieję, że nie spowoduje to kolejnego odejścia, tym bardziej wieloletniego użytkownika forum.

Spoko Waldek :D Mnie nie tak łatwo złamać. No chyba, że ktoś się bardzo postara :mrgreen:
Ja też nie z tych czepliwych. Po prostu w innych czasach dorastałem i czasem zadziwia mnie nowoczesna moralność.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.09.2019 11:06

Z miłą chęcią bym poczytał co Was cieszy czy smuci.
Oczywiście bez konieczności wydzielania postów czy agreswnych negocjacji. :mrgreen:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 22.09.2019 11:13

Na Mazowszu słoneczko ok. 20°C. Przyjemnie :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 22.09.2019 12:33

Jedziemy dzisiaj na urodziny do Czeladzi co jest wiadomością dobrą :)

Niestety Aśka chce młodemu zrobić atrakcję pod postacią jazdy pociągiem. Wszystko byłoby OK gdyby w Czeladzi był dworzec.... niestety nie ma i wysiądą w Sosnowcu a ja ich mam tam odebrać 8O :oczko_usmiech: :mrgreen:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 22.09.2019 12:59

sito_zabrze napisał(a):Jedziemy dzisiaj na urodziny do Czeladzi co jest wiadomością dobrą :)

Niestety Aśka chce młodemu zrobić atrakcję pod postacią jazdy pociągiem. Wszystko byłoby OK gdyby w Czeladzi był dworzec.... niestety nie ma i wysiądą w Sosnowcu a ja ich mam tam odebrać 8O :oczko_usmiech: :mrgreen:

Nie zapomnij o paszporcie :mrgreen:

Polsatu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2019 16:18

Będzin i Czeladź - tu będziem my a tam nasza czeladź :lol:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.09.2019 18:11

Dziś, jak co roku zaliczone Dni NATO w Ostravie. Już nie pamiętam kiedy na dniach NATO była taka pogoda jak dzisiaj.
Zawsze ta impreza kojarzyła z chmurami i deszczem :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2019 18:38

dids76 napisał(a):Dziś, jak co roku zaliczone Dni NATO w Ostravie. Już nie pamiętam kiedy na dniach NATO była taka pogoda jak dzisiaj.

...mnie NATO Days kojarzą się jeszcze z jednym: korkami :mrgreen: Córki są póki co, IMHO za małe jeszcze ale na przyszły rok się wybierzemy. Ale pociągiem ze Studenky/Ostravy, nie autem.

Cztery i trzy lata temu na dniach NATO było słonecznie. Rok temu lało i była kosa :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.09.2019 18:49

pääkäyttäjä napisał(a):
dids76 napisał(a):Dziś, jak co roku zaliczone Dni NATO w Ostravie. Już nie pamiętam kiedy na dniach NATO była taka pogoda jak dzisiaj.

...mnie NATO Days kojarzą się jeszcze z jednym: korkami :mrgreen: Córki są póki co, IMHO za małe jeszcze ale na przyszły rok się wybierzemy. Ale pociągiem ze Studenky/Ostravy, nie autem.

Na korki znalazłem rozwiązanie, zostawiam auto w Petrvadzie. Kiedyś przy straży pożarnej a w tym roku przy cmentarzu. Jedyny minus to że trzeba iść jakieś 3km piechotą. Ale wolę iść z buta niż stać w korku :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 869
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone