Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 16.09.2019 14:16

ja w tym roku dokładnie w maju skończę 40 :-) nic strasznego jestem tylko starsza o rok i tyle :-) dla mnie to nie problem wazne zeby zdrowie było i siła aby jechac do Cro
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.09.2019 14:52

Dzięki za życzenia.
Od kumpli dostaje głównie sms-y a w nich ale z ciebie stary uj :oczko_usmiech: :mrgreen:

lawenda80 napisał(a):ja w tym roku dokładnie w maju skończę 40 :-) nic strasznego jestem tylko starsza o rok i tyle :-) dla mnie to nie problem wazne zeby zdrowie było i siła aby jechac do Cro

W tym roku maja juz nie będzie :oczko_usmiech: :wink:
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 16.09.2019 16:25

sito_zabrze napisał(a):Dzięki za życzenia.
Od kumpli dostaje głównie sms-y a w nich ale z ciebie stary uj :oczko_usmiech: :mrgreen:

lawenda80 napisał(a):ja w tym roku dokładnie w maju skończę 40 :-) nic strasznego jestem tylko starsza o rok i tyle :-) dla mnie to nie problem wazne zeby zdrowie było i siła aby jechac do Cro

W tym roku maja juz nie będzie :oczko_usmiech: :wink:

faktycznie :D miało być w przyszłym roku :D jestem jeszcze zakręcona po wczorajszym powrocie z Cro
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 17.09.2019 21:14

Może nie ucieszyło, ani nie zasmuciło.
Zaskoczyło natomiast, że kolega pääkäyttäjä, nie wiem od kiedy, ale ma prawo do dawania ostrzeżeń i banów .
Myślę, że się tym wpisem nie naraziłam :D :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.09.2019 21:31

elka21 napisał(a):Zaskoczyło natomiast, że kolega pääkäyttäjä, nie wiem od kiedy, ale ma prawo do dawania ostrzeżeń i banów.

No chyba od dziś. 8O Ale dlaczego zaskoczyło, że "świeżak"? :lol: Gdzie tam. pääkäyttäjä z lipca 2019 to odświeżony Pääkäyttäjä. :oczko_usmiech:

Zasmuciło mnie to, że zostawiłem na szlaku czapkę z daszkiem. :cry:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.09.2019 07:22

elka21 napisał(a):Może nie ucieszyło, ani nie zasmuciło.
Zaskoczyło natomiast, że kolega pääkäyttäjä, nie wiem od kiedy, ale ma prawo do dawania ostrzeżeń i banów .

Niech mu władza letkom bendzie :papa:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 18.09.2019 07:25

bluesman napisał(a):
elka21 napisał(a):Może nie ucieszyło, ani nie zasmuciło.

Niech mu władza letkom bendzie :papa:

szybki awans:)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.09.2019 07:47

amatus1 napisał(a):szybki awans:)
Tutaj:
nowi-moderatorzy-t47862.html
napisano, że został "opiekunem forum".
W regulaminie nie ma słowa "opiekun", a tym bardziej - co może :wink:
Z regulaminu wynika, że bany, ostrzeżenia itp. mogą dawać admini i moderatorzy.

Osobiście "opiekun forum" kojarzy mi się z kimś, kto dba o backupy, servery, nowe wersje engines, szatę graficzną itp.,
lecz nie z "banodawcą" :roll:

Ale: jako że forum jest prywatne, właściciel nie ma obowiązku tłumaczyć się z czegokolwiek.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 18.09.2019 08:27

Nowy opiekun potrafi używać słów: proszę, dziękuje. I to się chwali. Nie jest oschłym służbistom..;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2019 09:19

boboo napisał(a):
amatus1 napisał(a):szybki awans:)
Tutaj:
nowi-moderatorzy-t47862.html
napisano, że został "opiekunem forum".
W regulaminie nie ma słowa "opiekun", a tym bardziej - co może :wink:
Z regulaminu wynika, że bany, ostrzeżenia itp. mogą dawać admini i moderatorzy.

Opiekun forum to ktoś w rodzaju junior moderatora i każdy przez to przechodzi. Jest to podyktowane tym, że to taki okres próbny - każde forum rządzi się innymi prawami. Co ja mogę? Wsiąść w spychacz i sukcesywnie usuwać offtopy oraz dawać ostrzeżenia.

Osobiście "opiekun forum" kojarzy mi się z kimś, kto dba o backupy, servery, nowe wersje engines, szatę graficzną itp.,
lecz nie z "banodawcą" :roll:

Ale: jako że forum jest prywatne, właściciel nie ma obowiązku tłumaczyć się z czegokolwiek.

Takie rzeczy może tylko administrator forum, moderatorzy mogą zgłaszać zauważone bugi czy sugerować poprawę funkcjonowania - nie każdy mod jest specem od pisania kodu na fora. Nie podchodź do tego zbyt filozoficznie - backupy robią się same, nowy silnik (bardziej: nowy release) to kwestia kliknięcia czy dwóch a szata graficzna - jak często ją tu zmieniają? :)

Na forum Lancii, wiecznym malkontentom (czyli Thesis-ownerom...) zasugerowaliśmy zmianę forum i założenie własnego - nadal siedzą z nami... To nie chodzi o to, czy to forum prywatne czy nie (a są fora utrzymywane z pieniędzy publicznych?) a o dbanie o porządek. Na dwóch fotoforach GazWyb moderuję i powiem Ci, że im większe forum, tym więdzej tzw. housekeepingu ;)

wikol napisał(a):Nowy opiekun potrafi używać słów: proszę, dziękuje. I to się chwali. Nie jest oschłym służbistom..;)

Dziękuję :) Błąd w słowie służbista jest celowy czy mam Ci poprawić orta? :mrgreen:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 18.09.2019 10:34

pääkäyttäjä napisał(a):
wikol napisał(a):Nowy opiekun potrafi używać słów: proszę, dziękuje. I to się chwali. Nie jest oschłym służbistom..;)

Dziękuję :) Błąd w słowie służbista jest celowy czy mam Ci poprawić orta? :mrgreen:

Pisownia celowa. :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.09.2019 10:45

pääkäyttäjä napisał(a):backupy robią się same,
Po zeszłorocznym deasaster'ze ze zdjęciami :? :roll: ... pozwalam sobie nie do końca ufać samorobiącym się backupom.
pääkäyttäjä napisał(a):nowy silnik (bardziej: nowy release) to kwestia kliknięcia czy dwóch a szata graficzna - jak często ją tu zmieniają? :)
Oj, czasem po upgrade, czy też nowym release, trzeba się w css'ach namęczyć. Czasem.
Poza tym, taki "opiekun" mógłby wnieść trochę własnej inwencji w ową szatę. "Upstrzyć" deczko, dodać kolorków i życia.

I od tego właśnie, wyobrażałem sobie (do dziś), byłby "opiekun forum". Taki techniczny "PR-owiec".
A Junior-Mod, to Junior-Mod. Po co nowa nazwa?
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 18.09.2019 11:21

Wobec tego doprecyzowałem informację odnośnie pääkäyttäjä o junior moderatora, żeby nie było wątpliwości.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 19.09.2019 17:09

Włączyli nam ogrzewanie w bloku :lol: , we wrześniu :roll:

Pomyśleć ze jeszcze 3 tygodnie temu w Dalmacji mieliśmy 35`C :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 19.09.2019 17:14

admin napisał(a):Wobec tego doprecyzowałem informację odnośnie pääkäyttäjä o junior moderatora, żeby nie było wątpliwości.

kurde pääkäyttäjä ty mosz comeback :mrgreen:
Ledwo sie zarejestrował i juz moderuje... :oczko_usmiech:
a dopiero sie z nami żegnał :oczko_usmiech:

Gratulacje :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 868
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone