napisał(a) sito_zabrze » 12.09.2019 19:27
greenrs napisał(a):sito_zabrze napisał(a): Spółdzielnia była robić jakieś pomiary bloku
Bedą nam go prostować
Współczuję. Właśnie trwa taka operacja blisko Ciebie - na Krasińskiego. Od zewnątrz wygląda to nieciekawie. Nie wiem jak
od środka Jestem ciekaw czy po zakończeniu prostowania wszystkie drzwi i okna domykają się bez problemu.
dwa bloki obok mnie juz były prostowane . Odkopują cały blok, rozwalają wszystko w piwnicy tak ze zostają tylko ściany zewnętrzne w bloku. Wkładają siłowniki pod te ściany , oddzielają od fundamentu. Podnoszą , podobno nie moga szybciej niz 1cm na dobę żeby nic nie popękało, jak juz jest wyprostowany to robia na nowo fundament i łączą wszystko , w tym nowe zbrojenia itp
Mogłem pomylić kolejnośc działań. W bloku obok nic ludziom nie popękało.
Odnośnie drzwi i okien to zależy jak kto ma wstawione. Blok zapadał sie kupe lat. Ja mam wstawione pod krzywizne bloku , ten co ma teraz wstawione zgodnie z poziomem to bedzie miał problem po wyprostowaniu
Pewno powstanie sporo kwiatków po wyprostowaniu, ja sie boje ze bedzie trzeba równać podłogi albo kuć , bo wiem ze poprzedni właściciel mieszkania robił wylewke w salonie zeby aż tak krzywo nie było