Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.09.2019 12:59

sito_zabrze napisał(a):

Spółdzielnia była robić jakieś pomiary bloku
Bedą nam go prostować 8O

Współczuję. Właśnie trwa taka operacja blisko Ciebie - na Krasińskiego. Od zewnątrz wygląda to nieciekawie. Nie wiem jak od środka :roll:
Jestem ciekaw czy po zakończeniu prostowania wszystkie drzwi i okna domykają się bez problemu.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 12.09.2019 13:28

sito_zabrze napisał(a):Na Sylwestra przy tańcach wszystkich ściągało w jedną stronę :oczko_usmiech:

Grunt, że tańczą. Już myślałem, że nasze pokolenie wymarło całkowicie.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 12.09.2019 19:27

greenrs napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Spółdzielnia była robić jakieś pomiary bloku
Bedą nam go prostować 8O

Współczuję. Właśnie trwa taka operacja blisko Ciebie - na Krasińskiego. Od zewnątrz wygląda to nieciekawie. Nie wiem jak od środka :roll:
Jestem ciekaw czy po zakończeniu prostowania wszystkie drzwi i okna domykają się bez problemu.

dwa bloki obok mnie juz były prostowane . Odkopują cały blok, rozwalają wszystko w piwnicy tak ze zostają tylko ściany zewnętrzne w bloku. Wkładają siłowniki pod te ściany , oddzielają od fundamentu. Podnoszą , podobno nie moga szybciej niz 1cm na dobę żeby nic nie popękało, jak juz jest wyprostowany to robia na nowo fundament i łączą wszystko , w tym nowe zbrojenia itp :oczko_usmiech:
Mogłem pomylić kolejnośc działań. W bloku obok nic ludziom nie popękało.

Odnośnie drzwi i okien to zależy jak kto ma wstawione. Blok zapadał sie kupe lat. Ja mam wstawione pod krzywizne bloku , ten co ma teraz wstawione zgodnie z poziomem to bedzie miał problem po wyprostowaniu :mrgreen: Pewno powstanie sporo kwiatków po wyprostowaniu, ja sie boje ze bedzie trzeba równać podłogi albo kuć , bo wiem ze poprzedni właściciel mieszkania robił wylewke w salonie zeby aż tak krzywo nie było :twisted:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 14.09.2019 11:13

Ostatni dzień...ostatnia noc jak Boys spiewał i ....w drogę do domku 8O :hut:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 14.09.2019 21:33

karin74 napisał(a):Ostatni dzień...ostatnia noc jak Boys spiewał i ....w drogę do domku 8O :hut:

Ale ...
Dalmacijo, more moje
Jedna duša a nas dvoje...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 15.09.2019 00:48

karin74 napisał(a):Ostatni dzień...ostatnia noc jak Boys spiewał i ....w drogę do domku 8O :hut:

No cóż, nic nie może wiecznie trwać jak kto inny śpiewał. :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.09.2019 10:04

Zderzenie z rzeczywistością Polskiej Jazdy sprawiło, że tym niemiłym akcentem wypoczynek na urlopie się skończył, powróciliśmy do rzeczywistości :roll:
Mimo typowo śródziemnomorskiej jazdy greckiej, przez 10dni nie uświadczyłem tego co przez 2godz powrotu z Beskidów.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.09.2019 05:43

40 lat minęło jak jeden dzień..... :oczko_usmiech: :mrgreen: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2019 06:15

Makabra, ja za 2 lata tyż dołączę do grona 40 latków. A jeszcze pamiętam wyglupy w Brnie na Uniwerki Obrony Narodowej przy akademii Cisco, weekendowe imprezowanie do rana (w przypadku Brna - do 1:00, ewentualnie do 3:00 - jako ostatnie w mieście zamykało się Kolečko....)...

A, najlepszego, setunia w zdrowiu

:mrgreen: :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2019 06:45

Jak ja bym chciał mieć znów 40 lat, a nawet 50 :(
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 16.09.2019 07:02

sito_zabrze napisał(a):40 lat minęło jak jeden dzień..... :oczko_usmiech: :mrgreen: :D

pääkäyttäjä napisał(a):Makabra, ja za 2 lata tyż dołączę do grona 40 latków. :mrgreen: :lol:

Straszne, ja za rok..., a mentalnie nadal mam lat 20 i syndrom Piotrusia Pana trzyma się mocno ;), dlatego odtrutką dla mnie są wspomnienia lat 80-tych i 90-tych.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.09.2019 10:08

Tak naprawdę ucieszyło mnie już wczoraj https://rybnik.naszemiasto.pl/ekstralig ... c2-7338761 ale nadal się cieszę :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2019 11:19

O tak, w Rybniku była niemała feta z tego powodu :mrgreen:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 16.09.2019 12:25

sito_zabrze napisał(a):40 lat minęło jak jeden dzień..... :oczko_usmiech: :mrgreen: :D

Nie wiadomo tylko czy współczuć czy gratulować :oczko_usmiech:
A na marginesie - 40 lat- to se nevrati. U mnie dawno i nie prawda :mrgreen:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 16.09.2019 12:26

bluesman napisał(a):Jak ja bym chciał mieć znów 40 lat, a nawet 50 :(

Nie ty jeden :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 867
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone