Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2019 21:58

endryu napisał(a):pääkäyttäjä dzisiaj powinieneś sobie dziabnąć mocniejszego garnucha :idea:

Nie mogę, wziąłem tabletki na nadciśnienie :wink:
Ale wcześniej zapodałem sobie na słuchawki skladankę, na której były takie utwory jak Stand up and fight Turisas czy Lords of iron Antti Martikainena - rozliczam delegację w firmowym narzędziu i mnie krew zalewa :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 05.08.2019 23:40

pääkäyttäjä napisał(a):Ano, zgęstniała. Mnie po głowie zaczyna chodzić pomysł, by zaadaptować kawałek strychu na jeszcze jeden pokój...

Rakija... Mam w domu orahovicę z Vrbniku i jeszcze limoncello z Trentino. Choć ja alkoholi prawie nie piję, tak to sobie posączę :mrgreen:

Kurde weź nie rób smaka na orahovicę :roll:
To poszło nam najszybciej z zapasów
Najgorsze ze nie wiem czy w okolicach Vodic da sie kupić....

Informacyjnie
Przedpokój pomalowany, jutro kończymy salon
Zostaje kuchnia i sufit w haźlu :oczko_usmiech:

Niestety są też złe wieści....
Aśka stwierdziła ze listwy przy panelach w salonie są do wymiany.... one są serio tak złośliwe czy mi sie wydaje ? :mrgreen:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 06.08.2019 05:40

Mam dwie wiadomości, obydwie dobre.
Pierwsza, to, że w Vodicach znam trzy miejsca gdzie można kupić. Mogę dać namiary tyko znajdę.
Druga to taka że nie zawsze są takie zmierzłe, czasem dwa się negocjować ;)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 06.08.2019 06:39

sito_zabrze napisał(a):Niestety są też złe wieści....
Aśka stwierdziła ze listwy przy panelach w salonie są do wymiany.... one są serio tak złośliwe czy mi sie wydaje ? :mrgreen:

Dobrze że Aśka nie powiedziała że mieszkanie do wymiany .......;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2019 06:40

sito_zabrze napisał(a):Aśka stwierdziła ze listwy przy panelach w salonie są do wymiany.... one są serio tak złośliwe czy mi sie wydaje ? :mrgreen:

No, to chyba zbiorowa przypadłość tych listew, tzn. że są złośliwe - u mnie też odłażą od ścian tu i ówdzie :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.08.2019 15:07

labusm napisał(a):Mam dwie wiadomości, obydwie dobre.
Pierwsza, to, że w Vodicach znam trzy miejsca gdzie można kupić. Mogę dać namiary tyko znajdę.
Druga to taka że nie zawsze są takie zmierzłe, czasem dwa się negocjować ;)

Masz te namiary ? W środe wyjazd :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.08.2019 15:08

pääkäyttäjä napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Aśka stwierdziła ze listwy przy panelach w salonie są do wymiany.... one są serio tak złośliwe czy mi sie wydaje ? :mrgreen:

No, to chyba zbiorowa przypadłość tych listew, tzn. że są złośliwe - u mnie też odłażą od ścian tu i ówdzie :mrgreen:

Nie miałem na myśli listew tylko pomysły kobiet :mrgreen:
Z malowania robi sie zawsze taki mały remoncik :mrgreen:

Listwy wymienione. Nie bede z nią dyskutował :oczko_usmiech:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 08.08.2019 20:16

sito_zabrze napisał(a):
labusm napisał(a):Mam dwie wiadomości, obydwie dobre.

Masz te namiary ? W środe wyjazd :oczko_usmiech:

Lokalizacja 1.
ul. Grgurev Tonca po lewej stronie idąc od trg kneza Branimira w kierunku morza w dół .
Lokalizacja 2.
ul. Brunac idąc od trg kneza Branimira w kierunku odwrotnym do morza w górę też po lewej stronie.
W obydwu przypadkach są szyldy.
i tu i tu kupowałem rakiję, w lokalizacji 2 jest jeszcze oliwa, travarica i inne domace trunki. Kupowałem ale do tej pory ie spróbowałem, natomiast :
Lokalizacja 3
Srima VII

https://www.google.com/maps/place/Vodic ... 15.7787599
Tu kupowałem dwa lata temu i w tym roku u starszego jegomościa wszelkiej maści trunki, wiśniówka bardzo dobra, rakija też, ma również wino, travaricę. Za wiśniówkę płaciłem 70kn, zwykła rakija 40, travarica i orahovica chyba 50 i 60kn, + 5 za butelkę szklaną, jeśli nie chcesz w zwykłej PET
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 08.08.2019 20:24

...sito_zabrze nie będziesz chyba płacił 3 zeta za szkło,...bierz swoje butelki z Polski, oczywiście pełne, na miejscu opróżnisz, a następnie napełnisz je przed powrotem do Polski tamtejszymi specjałami :D
pozdro
...ceny podajesz za litra czy jak kolego labusm?
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 08.08.2019 21:25

Oczywiście za litrową butelkę wszystkich specjałów.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.08.2019 22:44

labusm podziękował :wink:

fly , ja podobnie jak boboo jestem eko, auto mam w gazie, napoje do Cro biore w szkle i w tym samym zawsze wracają te kupione u nich. Dochodzi tez skąpstwo , nie lubie płacić niepotrzebnie za rzeczy które mam za darmo :oczko_usmiech:

Ucieszył mnie koniec malowania chałpy.... :lol:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 08.08.2019 23:04

Na pocieszenie przyznam się , że u mnie też malowanie.
Na pierwszy ogień poszła altanka i stół z ławkami ( znaczy malowanie , nie palenie ) , drugi w kolejce czeka garaż.
Plus tego wszystkiego jest taki, że ja ewentualnie pomagam i nadzoruję, czarną robotę odwala Junior.
Ja pod jego nieobecność umyłem myjką i pomalowałem wcześniej kostkę betonową.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 09.08.2019 05:23

pääkäyttäjä napisał(a):Ano, zgęstniała. Mnie po głowie zaczyna chodzić pomysł, by zaadaptować kawałek strychu na jeszcze jeden pokój...

Mam to samo... Nawet jest nam potrzebny, bo jak się szwagry zjadą ze swoimi to mieścimy się ale jeden pokój dodatkowy by się przydał.
Tylko odwlekam bo koszty... Schody nowe bo teraz są spuszczane, okno polaciowe, bo na poddaszu póki co nie ma. I to już generuje koszty a jeszcze nic nie zrobione...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2019 07:43

Garo&Justa napisał(a):

Mam to samo... Nawet jest nam potrzebny, bo jak się szwagry zjadą ze swoimi to mieścimy się ale jeden pokój dodatkowy by się przydał.
Tylko odwlekam bo koszty... Schody nowe bo teraz są spuszczane, okno polaciowe, bo na poddaszu póki co nie ma. I to już generuje koszty a jeszcze nic nie zrobione...

Na szczęście, okna z tej strony są aż dwa. Tylko wejścia na górę nie ma, jedynie z klatki schodowej...
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 12.08.2019 05:12

2 dni do wyjazdu a auto pierdolneło 8)
Oby się udało wyrobić z naprawą :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 859
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone