Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 04.08.2019 18:21

sito_zabrze napisał(a):Zgadnijcie co musze robić na 10 dni przed urlopem ? :cry:

Mała podpowiedź

Wymyśliła to Aśka . 8 lat temu to ostatnio robiliśmy :oczko_usmiech:

Wymienić płyn hamulcowy?
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.08.2019 18:31

pääkäyttäjä napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Zgadnijcie co musze robić na 10 dni przed urlopem ? :cry:

Mała podpowiedź

Wymyśliła to Aśka . 8 lat temu to ostatnio robiliśmy :oczko_usmiech:

Remont...? :mrgreen:

:mg: :oczko_usmiech: :devil: :lool: :sm: :hearts:

Prawie....

Szybkie malowanie mieszkania.... :roll:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.08.2019 18:34

Hehe, ja też muszę pomalować mieszkanie 3 tyg. przed urlopem. Jadę jutro na zakupy po farby itd.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2019 18:35

Aaaa, to tylko odświeżanie ścian :mrgreen: My będziemy coś robić ale po urlopie, jak swoją robotę zrobi gość od ogrzewania :mrgreen:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 04.08.2019 19:27

labusm napisał(a):ASO forda w Częstochowie przypilnuj bo im się strony mylą
Co innego robią, co innego opisują do ubezpieczyciela.
I nie wiem czy to celowe czy zwykła pomyłka

...mówimy o warsztacie z imieniem Franek w nazwie?...jakieś złe doświadczenia?
Bo ich tak na szybko wybrałem jak mnie laweciarz pytał gdzie ma dostarczyć auto.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.08.2019 19:50

pääkäyttäjä napisał(a):Aaaa, to tylko odświeżanie ścian :mrgreen: My będziemy coś robić ale po urlopie, jak swoją robotę zrobi gość od ogrzewania :mrgreen:

Młody pojechał na tydzień do babci. Do Czeladzi , obok Sosnofffca :oczko_usmiech:

Niestety malujemy mimo ze chodzimy do pracy :roll:
Dzisiaj start
Myjemy ściany i gruntujemy
8 lat Śląskiego luftu sponiewierało jasne ściany :mrgreen:
Dobrze ze chałpa ma ino 47 mkw
Moze do konca tygodnia zrobimy :oczko_usmiech:
Ale za to drinki wchodzo jak złoto podczas pracy :hearts:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.08.2019 20:31

8 lat nie narzekaj, mnie zona goni co 2-3 lata:(
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 04.08.2019 20:37

fly napisał(a):
labusm napisał(a):ASO forda w Częstochowie przypilnuj bo im się strony mylą
Co innego robią, co innego opisują do ubezpieczyciela.
I nie wiem czy to celowe czy zwykła pomyłka

...mówimy o warsztacie z imieniem Franek w nazwie?...jakieś złe doświadczenia?
Bo ich tak na szybko wybrałem jak mnie laweciarz pytał gdzie ma dostarczyć auto.

Dokładnie. Malowali mi zderzak tylni i tylko zderzak , bo uszkodzony był z prawej strony , obcierka parkingowa, z OC sprawcy.
Za to w papierach do ubezpieczyciela ( które chciałem mieć dla historii samochodu ) wypisali , że zdjęli zderzak, naprawiali LEWĄ stronę błotnika, malowali błotnik lewy i zderzak. Pół roku się prosiłem o sprostowanie w tych dokumentach, bo kiedyś jak będę samochód chciał sprzedać, to ktoś mądry wyciągnie info , że pół samochodu było malowane, a przy cenie malowania u nich zderzaka (2700) to ciężko by było wytłumaczyć , że to tylko zderzak . Na szczęście sprawdziłem miernikiem, błotnika nie malowali, bo i po co , jak był nie tknięty. Zwłaszcza lewy. Pokrętnie to tłumaczyli, a ostatnio podpisywałem im upoważnienie, bo chyba dochodzą się o zwrot za usługę z ubezpieczycielem, bo nie chcą zaakceptować stawek.
Samo malowanie ok, nie mogę się doczepić
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 04.08.2019 21:03

...dawno temu to robiłeś?
u mnie przy wycenie do likwidacji szkody był gość z ubezpieczalni, więc może nie będzie problemów, wiem że ma być "wsjo" nowe (bo byłem przy oględzinach i przysłuchiwałem się jak tam rozmawiali ) więc mogę mieć tylko nadzieje że nie będą kleić i wyklepywać...
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 04.08.2019 21:17

Jeszcze w zeszłym roku, jakoś przed świętami, może wcześniej, mróz był jak odbierałem :)
U mnie też był rzeczoznawca, bo nie chciałem szybkiej likwidacji, bo chcieli dać 1600 zł a już wiedziałem, że serwis będzie chciał minimum 2000 za malowanie.
Po tym dostałem wycenę od ubezpieczyciela na niecałe 1000, i z tym świstkiem poszedłem do ASO, a oni załatwiali to dalej bezgotówkowo. W moim mondeo miało być tylko malowanie, bez części.
Daj Boże, żeby zrobili dobrze. ( rymło mi się ).
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 04.08.2019 21:26

dziens za tipsa,...a czasowo ile im zeszło?
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 04.08.2019 22:53

Miało trwać trzy dni, więc na trzy dni miałem auto zastępcze , które oni załatwiali. Wyszło 5 dni, a auto musiałem oddać, bo wypożyczalnie nie chciała przedłużyć, bo przecież serwis jasno powiedział, że trzy dni, to trzy dni. Prawda była taka, że w piątek oddałem samochód zastępczy po trzech dniach, a oni malowali też w piątek dopiero, bo oprócz mojego zderzaka mieli jeszcze coś w tym kolorze i czekali, aż im się uzbiera elementów na jeden raz. Mondka odbierałem w sobotę tyle co poskładanego.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 05.08.2019 21:28

sito_zabrze napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):Aaaa, to tylko odświeżanie ścian :mrgreen: My będziemy coś robić ale po urlopie, jak swoją robotę zrobi gość od ogrzewania :mrgreen:

Młody pojechał na tydzień do babci. Do Czeladzi , obok Sosnofffca :oczko_usmiech:

Niestety malujemy mimo ze chodzimy do pracy :roll:
Dzisiaj start
Myjemy ściany i gruntujemy
8 lat Śląskiego luftu sponiewierało jasne ściany :mrgreen:
Dobrze ze chałpa ma ino 47 mkw
Moze do konca tygodnia zrobimy :oczko_usmiech:
Ale za to drinki wchodzo jak złoto podczas pracy :hearts:

Na forum widzę gęsta atmosfera
Za to nam malowanie idzie nawet nawet
Kończymy resztki rakiji z zeszłego roku :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2019 21:35

Ano, zgęstniała. Mnie po głowie zaczyna chodzić pomysł, by zaadaptować kawałek strychu na jeszcze jeden pokój...

Rakija... Mam w domu orahovicę z Vrbniku i jeszcze limoncello z Trentino. Choć ja alkoholi prawie nie piję, tak to sobie posączę :mrgreen:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 05.08.2019 21:53

pääkäyttäjä dzisiaj powinieneś sobie dziabnąć mocniejszego garnucha :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 858
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone