Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.08.2019 07:40

i dalej śmiem twierdzić, że świstak siedzi i zawija te cholerne sreberka :mrgreen:
Sprzedałem rok temu z bulem serca :mrgreen: 18 letnią Toyotę Avensis. Jeżeli ktoś pisze, ze jeździ 18 lat autem i wyłącznie zmienia płyny eksploatacyjne i auto jest jak nowe to .......... nie wierzę, po prostu nie wierzę.
Toyotę kupiłem nową, w momencie sprzedaży przebieg 250 tyś. W aucie dwukrotnie został wymieniony rozrząd, dwukrotnie zostały wymienione opony, raz tarcze hamulcowe(+klocki), dwukrotnie świece, raz przewody wysokiego napięcia, raz akumulator, simering w okolicach skrzyni biegów, łożysko koła, komplet amortyzatorów (dolna granica normy), jeden wydech (innym nie rdzewieją ?) raz stacyjka, 10 razy wycieraczki, raz pompka spryskiwacza, raz płyn hamulcowy, raz płyn chłodzący, wymieniony gaz/płyn ? w klimie, raz akumulator. Więcej grzechów nie pamiętam :mrgreen: Co ciekawe wymiany nie odbywały się w momencie kiedy coś padło ! Za wyjątkiem akumulatora, simeringu, wycieraczek, stacyjki, spryskiwacza i wydechu

Koledzy wiedzą jak wygląda np. przewód gumowy po 18 latach ? styki połączeń elektrycznych, przewody hamulcowe/elektryczne, itp, itd i kukuryku ?
Więc z tym świstakiem dalej podtrzymuję i życzę dalszej jazdy :papa:

p.s. przebieg to nie wszystko
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2019 07:56

Zgadzam się z Tobą Bluesman. Stare to stare, a młode to młode. Z samochodem to tak jak ze zdrowiem.
Na stare lata wszystko psuje.
Ostatnio edytowano 04.08.2019 08:08 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 04.08.2019 08:04

No to brawo Ty, skoro raz wymienileś płyn hamulcowy. Ja tam życie szanuje...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.08.2019 08:10

rufus295 napisał(a):No to brawo Ty, skoro raz wymienileś płyn hamulcowy. Ja tam życie szanuje...

:mrgreen: co za dociekliwość :mrgreen: kiedy Ural wymieniałeś ten płyn ?

p.s. może coś kolega o sobie ? wie kolega co to kontekst ?
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.08.2019 08:23

to ja ewa napisał(a):mnie też cieszy ,ze z moim kompem sobie radze w awaryjnych wypadkach.Cieszy mnie,ze nauczylam sie wszystkiego co potrafie w tym temacie zupełnie sama-metoda prób i błędów :wink: ,i przy pomocy porad zyczliwych ludzi z jednego z forów o komputerach.I zupełnie nieźle mi wychodzi,a swoje latka niestety mam :) A już zupełnie czuję sie jak młody bóg,gdy mój 16-letni bratanek dzwoni i prosi "ciocu droga doradź i ratuj bo z kompem mi sie cos porobiło"

Brawo ty :wink:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2019 08:24

bluesman napisał(a):
rufus295 napisał(a):No to brawo Ty, skoro raz wymienileś płyn hamulcowy. Ja tam życie szanuje...

:mrgreen: co za dociekliwość :mrgreen: kiedy Ural wymieniałeś ten płyn ?

p.s. może coś kolega o sobie ? wie kolega co to kontekst ?

Bluesman gość bzdury pisze. Ni w pięć ni w dziesięć. Pisze o jakimś płynie. Nachlał się pewnie jakiegoś Borygo. :D
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.08.2019 08:28

Obudziłem się o szóstej rano. Wyszedłem z zimnym Ożujem na balkon. Od Biokova wiał lekki wiaterek. Nad Bračem, Hvarem i Pelješacem niebo bez chmurki. Będzie fajny dzień.... i jest. :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2019 08:45

Bravik napisał(a):Obudziłem się o szóstej rano. Wyszedłem z zimnym Ożujem na balkon. Od Biokova wiał lekki wiaterek. Nad Bračem, Hvarem i Pelješacem niebo bez chmurki. Będzie fajny dzień.... i jest. :oczko_usmiech:

Tylko pozazdrościć.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 04.08.2019 14:24

...dobrze że nie robiłem zaprawek lakierniczych na masce mojego "maksia"...
...teraz dostane nową maskę...oraz cały pas przedni i reflektory i nadkola i nie wiem co jeszcze...
mam nadzieje że ASO Forda w częstochowie się spisze.
pozdro
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 04.08.2019 16:57

ASO forda w Częstochowie przypilnuj bo im się strony mylą
Co innego robią, co innego opisują do ubezpieczyciela.
I nie wiem czy to celowe czy zwykła pomyłka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2019 17:11

Dostałem swój bagaż, który ostatnio widziałem w Brukseli :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.08.2019 17:59

Zgadnijcie co musze robić na 10 dni przed urlopem ? :cry:

Mała podpowiedź

Wymyśliła to Aśka . 8 lat temu to ostatnio robiliśmy :oczko_usmiech:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.08.2019 18:02

To tylko sie cieszyć, kolejny Zabrzanin będzie;):)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.08.2019 18:04

amatus1 napisał(a):To tylko sie cieszyć, kolejny Zabrzanin będzie;):)

Zonk
Nie chodzi o robienie drugiego potomka :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2019 18:15

sito_zabrze napisał(a):Zgadnijcie co musze robić na 10 dni przed urlopem ? :cry:

Mała podpowiedź

Wymyśliła to Aśka . 8 lat temu to ostatnio robiliśmy :oczko_usmiech:

Remont...? :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 857
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone