Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 28.07.2019 22:38

.........ale różnica, taką też mam; żaby były lepsze , bo nie psuł im się kolektor
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.07.2019 08:16

a świstak zawija sreberka ... :mrgreen: 18 letnie auto p r a w i e jak nowe .... :mrgreen:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 29.07.2019 08:48

bluesman napisał(a):a świstak zawija sreberka ... :mrgreen: 18 letnie auto p r a w i e jak nowe .... :mrgreen:

Jeżeli kupił w salonie i jeździ kilometrów jak np ja... 10-12 tys rocznie, wszelkie płyny i rzeczy eksploatacyjne na czas - auto nie może być w złym stanie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2019 09:02

bluesman napisał(a):a świstak zawija sreberka ... :mrgreen: 18 letnie auto p r a w i e jak nowe .... :mrgreen:

Niekoniecznie - mam koleżankę, co kupiła sobie małe auto na benzynę i jeździ nim w zasadzie po mieście i do pracy (bo nic tam nie dojeżdża) i po ośmiu latach, ma nakulane niecałe 40 000 km... a jak ktoś wierzy, że auto z Niemiec, małe i na benzynę nie tłukło klimometrów, to będzie srogo zdziwiony :mrgreen:

Ale fakt - przy 18 letnim aucie to się rzadko zdarza choć nie powiem, oglądam czasem coś ze starej motoryzacji i jeżeli auta nie używał typowy leśny dziad co "tylko lał i jeździł" to jest szansa na wyrwanie nastolatki w nieżłym stanie :mrgreen: Ale takich aut jest mało (swoją wypowiedz bazuję na tym, co widuję czasem na sprzedaż w Szwecji).
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 29.07.2019 09:05

Kolega z pracy ma Lanosa. Chyba już pełnoletnie auto. Jeździ nim tylko po mieście, przebieg poniżej 100 tyś. Auto nie widziało jeszcze mechanika.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 29.07.2019 09:17

Ja zacząłem wątek staroci to i skończe

Astra która została sprzedana po jednym dniu na olx miala 300 wyświetleń i 27 osób ją obserwowało. W jeden dzień odebrałem chyba 50 telefonów....

A teraz najlepsze
Auto ma 21 lat i poszło do kogoś kto bedzie nim zarabiał 8O . Bedzie rozwoziło żarcie w firmie cateringowej....

Przyjechali, godzine oglądali , zaglądali w kazdy zakamarek auta i nie mogli uwierzyć. Dwudziestojednoletni opel astra z całą podłogą bez rdzy i z całymi podłużnicami a z silnika nic nie ciekło. Zrobili rundkę po DTŚ i mieście.

Mechanik który był z kupującym powiedział ze PIERWSZY raz przyjechał oglądać auto i nie znalazł w nim NIC !!! :oczko_usmiech: a kupował juz kupe aut ze znajomymi, kilkuletnie też....

No cóż , 21 lat i 152 tys km po naszych drogach nie pokonało Astry wyprodukowanej przez gliwickich rzemieślników :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2019 09:26

Polska to dziwny kraj - auto ma za duży przebieg - źle. Za mały - podejrzane. Jest zadbane ponad stan - pewnie cale malowane i wymieniony środek (jeżeli nie jest to young timer ale oglądałem taką Lancię Thema i po dogłębnym sprawdzeniu już fajnie nie było). Auto mialo pomalowany element - pewnie jest po wypadku... Przy tak starym aucie chyba nie miałbym odwagi łazic dookoła auta z miernikiem gdybym miał tym gruz wozić a nie pod kocem i na weekendy trzymać.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 02.08.2019 05:58

Są z nami na wczasach, oczywiście w Chorwacji znajomi, którzy na wyjazd pożyczyli samochód od swojej mamy.
Autko, to Nissan Juke, rok produkcji 2010, przebieg 8O 9 tys. km 8O .
Samochód serwisowany, nie do sprzedaży, zostaje w rodzinie. W ten stan licznika zapewne nikt by nie uwierzył.
Kolega, przez dwa tygodnie, nakręci mu połowę kilometrów, tego, co jego mama przejeździła przez dziewięć lat 8O 8O
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 02.08.2019 06:07

elka21 napisał(a):Są z nami na wczasach, oczywiście w Chorwacji znajomi, którzy na wyjazd pożyczyli samochód od swojej mamy.
Autko, to Nissan Juke, rok produkcji 2010, przebieg 8O 9 tys. km 8O .
Samochód serwisowany, nie do sprzedaży, zostaje w rodzinie. W ten stan licznika zapewne nikt by nie uwierzył.
Kolega, przez dwa tygodnie, nakręci mu połowę kilometrów, tego, co jego mama przejeździła przez dziewięć lat 8O 8O

To ten kolega niech zatrudni się jako kierowca TIR jak tak lubi jeżdzić autem. Drugi atut to to, że i spał będzie w nim. Niech nie zapomni o kuchence gazowej. :D
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 02.08.2019 06:31

Tu nie chodzi o kolegę, tylko o to, jaki przebieg może mieć samochód.
Może źle napisałam, skoro to tak zrozumiałeś :roll: , ale te dwa tygodnie, to obecny wyjazd do Chorwacji, zwiedzanie jej i powrót do domu. W przybliżeni, prawie 4 tys km :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2019 09:21

Wracam z Brukseli drugi dzień. Pierwszy lot odwołany, drugi spóźniony a trzeci we Frankfurcie overbooking bo... Mnóstwo lotów odwołanych i ludzi z tych lotów trzeba poupychać. Jak już doleciałem to bagaż nie (a pytałem, czy bagaż lepiej odebrać - nie, nie trzeba, my się wszystkim zajmiemy). W Pyrzowicach nie byłem jedyny a pokaźna ilość walizek przed kantorkiem Lufy to potwierdzała.

Podobno od Stuttgartu przez Frankfurt i Monachium przeszła potężna burza a system odmówił im pracy...
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.08.2019 09:37

elka21 napisał(a):Tu nie chodzi o kolegę, tylko o to, jaki przebieg może mieć samochód.
Może źle napisałam, skoro to tak zrozumiałeś :roll: , ale te dwa tygodnie, to obecny wyjazd do Chorwacji, zwiedzanie jej i powrót do domu. W przybliżeni, prawie 4 tys km :papa:

Dobrze napisałaś tylko Stefan jak zwykle czepia się :D, takich autek jest dużo... ja mam w rodzinie teścia który 2 lata temu też zmieniał auto 7 letnie z przebiegiem mniej niż 20 tys.km. Oczywiście autko zostało w rodzinie, młodzież je ujeżdża... aczkolwiek jest też prawidłowość w takich samochodach, że jak za mało jeżdżą to też się psują, autko od stania i zupełnego nie jeżdżenia zużywa się. Tak więc trzeba to wypośrodkować :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2019 12:37

Mnie się cztery lata temu udało kupić Focusa z 2001r od pierwszego właściciela ( teść mojego brata) z przebiegiem 75tysiecy km. Po tych czterech latach i dwóch wyjazdach do CRO ma przejechane 115tysięcy km. Jest w takim stanie że spokojnie mógłbym nim do CRO w tym roku jechać :oczko_usmiech: :mrgreen:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.08.2019 15:12

dids76 napisał(a):Mnie się cztery lata temu udało kupić Focusa z 2001r od pierwszego właściciela ( teść mojego brata) z przebiegiem 75tysiecy km. Po tych czterech latach i dwóch wyjazdach do CRO ma przejechane 115tysięcy km. Jest w takim stanie że spokojnie mógłbym nim do CRO w tym roku jechać :oczko_usmiech: :mrgreen:

To czemu nie jedziesz. :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2019 22:03

Ural napisał(a):
dids76 napisał(a):Mnie się cztery lata temu udało kupić Focusa z 2001r od pierwszego właściciela ( teść mojego brata) z przebiegiem 75tysiecy km. Po tych czterech latach i dwóch wyjazdach do CRO ma przejechane 115tysięcy km. Jest w takim stanie że spokojnie mógłbym nim do CRO w tym roku jechać :oczko_usmiech: :mrgreen:

To czemu nie jedziesz. :D

Bo kupiłem nowsze i przedewszystkim większe i wygodniejsze auto od Focusa mk1 :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 856
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone