Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.05.2019 09:30

sito_zabrze napisał(a):Aśka miala stłuczke na DTŚ :cry:
Nic nikomu sie nie stało :D
Ledwo dotarta Astra F 98r chyba bedzie mieć szkode całkowitą :(

Zawinił mistrz lewego pasa..... w prestiżowym audi tdi :oczko_usmiech:

Był agent od sprawcy. Porobił fotki. Koszt naprawy 4500 a auto warte 2800.

Takze żegnaj Astro Classic 98r w butelkowej zieleni i gazie lpg :( :cry: :papa:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 31.05.2019 11:17

sito_zabrze napisał(a):

Czy to Cię cieszy czy raczej smuci?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2019 18:04

sito_zabrze napisał(a):

Dziwne są te wyceny... W teściową na parkingu wjechał koleś, drzwi dość mocno wgniecione, połamana listwa ozdobna. Teoretycznie, do wyciągnięcia (wgniota wielkości sflaczałej piłki plazowej), auto - stary Pug 206 z 1999 roku. Obstawiałem, że dostanie max 500 stów (używane drzwi bez uzbrojenia 200 pod kolor - bo to srebrny lakier, montaż i duperele 150) i jeszcze zostanie na flaszkę wina. A tu szok i niedowierzanie - prawie 2 000 8O Za co?

Gdy w 2016 w Foce ktoś wgniotl mi drzwi, dostałem 1 000 z hakiem a wycena była na 2 200. Foka byla z 2006 roku...

Nic nie kumam. No chyba, że teściowa nas ściemnia... :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 31.05.2019 20:07

krutom napisał(a):
Kiepura napisał(a):Ale o co chodzi ?
Wolą większości mieszkańców było podwyższenie tych opłat...

Obawiam się, że tej woli mieszkańcy nie byli do końca świadomi. :?

No jak ktoś decyduje się na poprzeć starszego Pana Profesora, gdzie z góry wiadomo, że będzie to przerzucanie skutków starczej demencji na portfele krakowian, to rzeczywiście nie jest świadomy tego co robi.
Z drugiej strony jak można poczytać na niektórych forach dla bardzo wielu ludzi ideałem jest wspólne podróżowanie MPK, wspólne mieszkanie domu wielorodzinnym itd. Taki kulturowy socjalizm utopijny.
Te propozycje podwyżek spotkały się tam z entuzjastycznym przyjęciem.

piekara114 napisał(a):Taniej będzie taxi na Rynek podjechać....
Galeria Krakowska znowu dzięki miastu będzie miała dodatkowe dochody....
Szkoda, że w ślad za podwyżkami, miasto nie robi nic w kierunku zwiększania ilości miejsc parkingowych poza ścisłą strefą, ale tak, aby dostać się do centrum w kilka minut, a nie z P&R w Kurdwanowie w 30 min.
W takim Wiedniu zostawiam samochód na P&R (kilka ich jest, niektóre dość blisko centrum) cena 3,5 EUR/24h :!: :!: W KRK nie mam takiej opcji.... W innych miejscach bilet z P&R uprawnia do darmowego przejazdu, w KRK nie.... To nie zachęca, jeśli potem na wieczór na Rynku będę musiała kupić bilet w jedną stronę, jechać z 15-30 min (w zależności skąd), a późnym wieczorem/nocą kupić jeszcze bilet nocny....

Nie znam Wiednia, ale rzut oka na mapę wskazuje, że nie ma tam za dużo tych P&R i bynajmniej nie są w centrum.
Nie bardzo sobie wyobrażam jak można dostać się do centrum Krakowa w kilka minut. To znaczy, że parking musiałby być w granicach II obwodnicy. A to nie jest P&R tylko zwykły parking.
Jeśli chodzi o Kurdwanów, tramwaj do centrum jedzie 24 min. Jakby się nie starać samochodem nie zajedziesz w rejon centrum szybciej niż 15 min (niedziela wczesnym rankiem). Wykupienie tam (Kurdwanów) miejsca parkingowego (10 zł) uprawnia do jazdy MPK do 2.30 następnego dnia.
To absolutnie nie jest obrona polityki parkingowej prowadzonej przez służby starszego Pana Profesora tylko sprostowanie kilku nieścisłości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2019 20:22

Kraków nie ma metra - Wiedeń ma. Parkingi P+R w wielu znanych mi miastach, zlokalizowane są poza centrum miasta. Dojazd z P+R Donaustadtbrucke to jakieś 15 minut na Stephansplatz. W Berlinie - to samo. W Finlandii nie opłacało się mi trzymać auta pod blokiem - bo przejazd zbiorkomem kosztował razem mniej, niż parking i dojazd autem. W Pradze po tym pięknym mieście autem jeździłem raptem parę razy i dziękuję - postoję w metrze (auto zostawało pod firmą albo na P+R, gdzie w zamian za bilet dobowy, stało się za friko).

To ogólnie jest problem polskich miast - wyrzucić auta ze śródmieścia, nie dając w zamian nic. W Rybniku wybudowali parking piętrowy w centrum (sic!) - nie po to, by zwiększyć liczbę miejsc postojowych ale by je uporządkować (czytaj - wywalić auta z ulic ścisłego centrum tudzież okolic rynku. I co? I ludzie marudzą, że 2.5 zł to za dużo...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.06.2019 07:09

Pääkäyttäjä napisał(a):
Dziwne są te wyceny... W teściową na parkingu wjechał koleś, drzwi dość mocno wgniecione, połamana listwa ozdobna. Teoretycznie, do wyciągnięcia (wgniota wielkości sflaczałej piłki plazowej), auto - stary Pug 206 z 1999 roku. Obstawiałem, że dostanie max 500 stów (używane drzwi bez uzbrojenia 200 pod kolor - bo to srebrny lakier, montaż i duperele 150) i jeszcze zostanie na flaszkę wina. A tu szok i niedowierzanie - prawie 2 000 8O Za co?

Gdy w 2016 w Foce ktoś wgniotl mi drzwi, dostałem 1 000 z hakiem a wycena była na 2 200. Foka byla z 2006 roku...

Nic nie kumam. No chyba, że teściowa nas ściemnia... :mrgreen:

nie ściemnia, jestem kolejnym "przypadkiem" przy starej Corsie, za wgniotkę tylnego pasa nad kołem dostałem 1/4 wartości pojazdu, wystarczyło tylko pociągnąć z wyczuciem, by wróciło na swoje miejsce, a resztę zrobił sobie pewnie handlarz, bo poszła na sprzedaż, kasa się zgodziła, więc nie oponowałem :D

---

To dziś ten dzień... Finał LM :D Piwko się chłodzi :smo:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.06.2019 07:22

Mnie smuci że tak dużo naszych rodaków pije alkohol a wielu go nadużywa. Zachęcam wszystkich do odstawienia używek.. wyjdzie to każdemu na zdrowie :).
Tak więc nie pifko tylko może jakiś soczek ? :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.06.2019 07:41

yzedef napisał(a):Mnie smuci że tak dużo naszych rodaków pije alkohol a wielu go nadużywa. Zachęcam wszystkich do odstawienia używek.. wyjdzie to każdemu na zdrowie :).

Jeżeli to pytanie do mnie, to zaprawdę Ci mówię powinno brzmieć właśnie odwrotnie... może pifko zamiast znowu soczek lub inna mineralka?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2019 13:07

Ja odkrywam świat piw i win bezalkoholowych...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.06.2019 16:01

Pääkäyttäjä napisał(a):Ja odkrywam świat piw i win bezalkoholowych...

Jak zrobią wódkę bezalkoholową to będzie koniec świata :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 01.06.2019 16:28

yzedef napisał(a):Mnie smuci że tak dużo naszych rodaków pije alkohol a wielu go nadużywa. Zachęcam wszystkich do odstawienia używek.. wyjdzie to każdemu na zdrowie :).

Piwko jest dobre, a nawet zdrowe. Oczywiście z umiarem. Sobota, gryyyyl, i 5czarnych kozłów. Miodzie. Pozdrawiam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.06.2019 16:28

dids76 napisał(a):

Jak zrobią wódkę bezalkoholową to będzie koniec świata :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W czopkach. :mrgreen:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.06.2019 12:44

anakin napisał(a):
dids76 napisał(a):

W czopkach. :mrgreen:

Czopki są najskuteczniejsze, bo w miejscu aplikacji jest dobre ukrwienie i wchłanianie. :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 02.06.2019 18:17

Panowie już niedługo, jest coś takiego jak Alcarelle i w ciągu kilku lat trafi do sprzedaży podobno.
Syntetyczny alkohol bez kaca bez negatywnego wpływu na wątrobę :).
https://www.spidersweb.pl/2019/03/alcos ... relle.html
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.06.2019 19:29

yzedef napisał(a):Panowie już niedługo, jest coś takiego jak Alcarelle i w ciągu kilku lat trafi do sprzedaży podobno.
Syntetyczny alkohol bez kaca bez negatywnego wpływu na wątrobę :).
https://www.spidersweb.pl/2019/03/alcos ... relle.html

Bez kaca? Eeeeee co to za picie jak kaca ni ma :oczko_usmiech: :mrgreen:
Co do tych czopków, to jak tu chuchnąć? :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 849
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone