Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 13.05.2019 18:18

Jak najbardziej jestem za ograniczeniem ilości plastiku trafiającego do śmieci, lub co gorsze do morza.
Plastikowe sztućce mogą dla mnie nie istnieć, jak obserwuję robiąc zakupy w piekarni, to jestem jedną z niewielu osób biorących pieczywo do lnianej torby.
Jednak 500 euro kary za posiadanie na plaży plastikowej torby, to lekka przesada.
Jak idę z plecakiem na jakąś plażę, to buty do wody wkładam właśnie do plastikowej reklamówki.
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 13.05.2019 20:32

Zasmuciło mnie dzisiaj, że muszę czytać 3 strony zupełnie nie związane z tematem.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.05.2019 21:38

CzechuXX napisał(a):Zasmuciło mnie dzisiaj, że muszę czytać 3 strony zupełnie nie związane z tematem.

A jaki jest temat?
Nie widzę dysonansu 8)

Poza tym niczego nie musisz...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.05.2019 19:37

anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.05.2019 20:20

Mnie martwi ostatni sezon "Gry o Tron".
Nie tego się spodziewałem.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.05.2019 22:00

Martwi mnie, że nie widziałem ani jednego odcinka "Gry o tron". :?

Cieszy mnie, że w najbliższy weekend obejrzę całą II cz. 9. sezonu "The Walking Dead". :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2019 06:07

walp napisał(a):Martwi mnie, że nie widziałem ani jednego odcinka "Gry o tron". :?

Też nie widziałem, ale zupełnie mnie to nie martwi :oczko_usmiech:

Martwi mnie za to pogoda za oknem :| Cieszy natomiast ta zapowiadana na weekend. Mam nadzieję że się sprawdzi :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 15.05.2019 06:17

walp napisał(a):Martwi mnie, że nie widziałem ani jednego odcinka "Gry o tron". :?

Cieszy mnie, że w najbliższy weekend obejrzę całą II cz. 9. sezonu "The Walking Dead". :)

To może rozpocznij o "Gry o tron" bo jednak jeszcze jakoś poziom trzyma. Drugi serial do 2 ostatnich odcinków to dla mnie porażka.
Rysio napisał(a):Martwi mnie za to pogoda za oknem Cieszy natomiast ta zapowiadana na weekend. Mam nadzieję że się

Mnie również to martwi. Mój mini sadek szlag trafił a właściwie mróz. Czereśnie, brzoskwinie, wiśnie, śliwy część jabłoni nie odratowałem. Od majówki pogoda u mnie jak w lutym/marcu bywało. Obecnie za dnia to ok 10 -12 stopni i wieje. Zauważyłem, że w cro również szału nie ma. Sąsiadka była na pielgrzymce w Cro i Hercegowienie i się nie wygrzała...wczroaj czytałem, że woda w okolicach Dubrownika 13 ma tylko. Oby sie ogrzała do 27 czerwca. :roll:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 15.05.2019 07:00

Rysio napisał(a):

Też nie widziałem, ale zupełnie mnie to nie martwi :oczko_usmiech:

Już to kiedyś pisałem... dopiero z forum 2 lata temu dowiedziałem się o takim serialu. Do tamtej pory, myślałem, że to jakaś reklama gry komputerowej :).

Rysio napisał(a):Martwi mnie za to pogoda za oknem :| Cieszy natomiast ta zapowiadana na weekend. Mam nadzieję że się sprawdzi :)

Zimni ogrodnicy w tym roku są od dwóch tygodni. Natomiast po kwietniowej suszy i ani jednej kropli deszczu, prognozy na najbliższe dni są nadal mokre.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 15.05.2019 07:43

Też "Gry o tron" nie widziałem choć wszędzie wokół jej pełno - reklama czy jakiś artykuł na co drugiej stronie internetowej, które odwiedzam :evil:

Co do pogody, hmmm... martwi mnie jak wszystkich. Już mamy miesiąc wiosny w plecy, z wielu planów trzeba było zrezygnować... Może wreszcie od jutra coś się zmieni. Takie są zapowiedzi, bo na razie za oknem 7 stopni.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.05.2019 07:51

Połowa Maja, godzina 9:00, szron na szybach auta.
Ale nam też od jutra "podwyżki" zapowiadają.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 15.05.2019 07:58

boboo napisał(a):Połowa Maja, godzina 9:00, szron na szybach auta.
Ale nam też od jutra "podwyżki" zapowiadają.

W mojej okolicy również ma być delikatny wzrost ale patrząc na wykresy to szału nie do tego słońca wiele nie zobaczymy:(. Dziś jedyny plus ze pada deszcz i jest chyba z tego powodu troszkę cieplej, nie ma wiatru.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.05.2019 08:11

Deszczyk na wiosne, miód na moje allergiczne serce :hearts:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2019 08:11

amatus1 napisał(a): Dziś jedyny plus ze pada deszcz i jest chyba z tego powodu troszkę cieplej, nie ma wiatru.

No, nie wiem, bo na Południu leje 4 dzień, temperatura w ok.7 stopni, a 5 km ode mnie spadł śnieg. :evil:
Grill rdzewieje. :roll:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 15.05.2019 09:17

amatus1 napisał(a):Sąsiadka była na pielgrzymce w Cro i Hercegowienie i się nie wygrzała...wczroaj czytałem, że woda w okolicach Dubrownika 13 ma tylko. Oby sie ogrzała do 27 czerwca. :roll:

W Splicie i Zadarze na ten moment +11, w okolicach Jezior Plitwickich +4 :roll: Musiałoby mocno dopiec, żeby w ciągu miesiąca temperatura wody wzrosła o 10 stopni.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 845
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone