Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.05.2019 14:00

gusia-s napisał(a):Eeeee to już było po majówce bo w niedzielę takie cuda a w majówkę było tak nad Gardą :P (28.04-4.05.)

Wiesz, ale jakby się ktoś pakował przy takiej pogodzie ... :mrgreen: Ważne że Wam się pogoda udała, bo widzę że podobna do tej jaką mieliśmy w zeszłym roku, choć trochę posipiało z nieba, ale to był akurat czas na objazd :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 11:42

Wlasnie podwoilem wartosc starej Ibizy... rozrzad, przewody hamulcowe, pompa wtryskowa (regulacja), regulacja bebnow tyl i jescze pare dupereli, ktore powychodzimy przy okazji a nie ujawnily sie na przegladzie.

Kyrie eleison...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.05.2019 11:46

Swego czasu miałem Favoritkę, której wartość była podwajana przy każdym tankowaniu :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.05.2019 12:30

Rysio,
Bo nie była w gazie :mrgreen:

Pääkäyttäjä napisał(a):Podwyżkę dostałeś, nie marudź :D

300 w grudniu, teraz tez niby 300 ma być.
Powiedziałem to lwicy i juz ma plan zamienić ledwo dotartą Astre F 98r w gazie na coś młodszego z klimą :oczko_usmiech:

A moją Vectre C 2005r tez by wypadało zmienić na jaki 2008 rocznik.... zeby za nowe nie było i sąsiady nie zazdraszczały :oczko_usmiech:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 08.05.2019 12:41

Magazynier, 2 ople i stać was na wyjazd do Cro? Chętnie bym Ci opony poprzebijał ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.05.2019 12:56

sito_zabrze napisał(a):Rysio,
Bo nie była w gazie :mrgreen:

Na gazie to się kartofle warzy :mrgreen:

A tak na poważnie, to całe szczęście, bo jak pojechałem jeszcze Favoritką clić na strefę do Gliwic przyciągniętego od Niemca Łosia V40 z 1997 roku, to Favoritka postanowiła dokonać samospalenia. OT tak ... tam na miejscu ... między załadowanymi TIRami czekającymi co celnego :mrgreen:

Kable z aku (chyba jedyny sprawny element tego bolida :mrgreen: ) uwaliłem jakimś naprędce znalezionym prętem ok. fi20, co w połączeniu z gaśnicą (całe szczęście też sprawną) zakończyło fojerkę. Byłby gaz, mogłoby się skończyć kalderą na terenie celnego :mrgreen:

Pewnie pisaliby o mnie w gazetach :devil:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.05.2019 12:56

Trajgul napisał(a):Magazynier, 2 ople i stać was na wyjazd do Cro? Chętnie bym Ci opony poprzebijał ;)

Na umowie mam specjalista do spraw części ale praca to typowo magazynowa orka plus użeranie sie z mechanikami, klientami itp

Ople mam bo lubie i trafiły sie od pierwszych właścicieli

Opony.mi ktoś dawno temu poprzebijał, wszystkie 4, chyba z zazdrości ze do szkoły średniej jezdziłem rodziców audi...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 13:15

Trajgul napisał(a):Magazynier, 2 ople i stać was na wyjazd do Cro? Chętnie bym Ci opony poprzebijał ;)

Gdzie jest napisane, ze magazynier ma zasuwac za male pieniadze? :mrgreen:
Ja niby jestem koordynatorem i seniorem a placa mi jak sudentowi... bo sie dalem postawic pod sciana. :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.05.2019 15:12

Pääkäyttäjä napisał(a):

Gdzie jest napisane, ze magazynier ma zasuwac za male pieniadze? :mrgreen:
Ja niby jestem koordynatorem i seniorem a placa mi jak sudentowi... bo sie dalem postawic pod sciana. :roll:

o to to , w samo sedno
magazynier tez człowiek :oczko_usmiech:

Ja już 15 rok tak pracuje i mi odpowiada, mimo ze były inne propozycje :wink:
Moja Aśka tez stanowisko w magazynie , tylko inna firma , ta w której kiedyś pracowałem i mnie nowy kierownik zwolnił za pyskowanie.... :mrgreen:

Przez lata nie mogłem trafić do branży która mi jest bardzo bliska, czyli motoryzacji
5 lat temu się udało i pracuje w jednym z największych ASO na Śląsku
Dach nad głową jest, ciepło w zimie, muzyka leci, kawiarka blisko biurka :oczko_usmiech:
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 08.05.2019 18:13

Generalnie też pracuje na magazynie... Tylko to magazyn złomu...

Zrobili ze mnie multipracownika.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.05.2019 11:24

Aśka zrobiła zupe z botwinki , moj wróg numer 1 z dzieciństwa :( być moze dlatego ze w przedszkolu i szkole dawali taką z jednego buraka na tonę zupy :roll:

Ta dzisiejsza doprawiona koperkiem, octem, śmietaną 30% i z młodymi kartoflami pozamiatała poprzednią opinię :mrgreen: :devil: :hearts:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 10.05.2019 12:30

sito_zabrze napisał(a):Aśka zrobiła zupe z botwinki , moj wróg numer 1 z dzieciństwa :( być moze dlatego ze w przedszkolu i szkole dawali taką z jednego buraka na tonę zupy :roll:

Ta dzisiejsza doprawiona koperkiem, octem, śmietaną 30% i z młodymi kartoflami pozamiatała poprzednią opinię :mrgreen: :devil: :hearts:

tzw. zupa na głębokiej wodzie...ale, ale skąd miała botwinkę?
pozdro
fly
...pochlipałbym taką zupkę :(
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.05.2019 12:46

Z targu :oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.05.2019 13:07

sito_zabrze napisał(a):Aśka zrobiła zupe z botwinki , moj wróg numer 1 z dzieciństwa :( być moze dlatego ze w przedszkolu i szkole dawali taką z jednego buraka na tonę zupy :roll:

Moje wspomnienie z przedszkola to kasza jęczmienna z gulaszem i kiszonym ogórkiem :D Natomiast na koloniach wszyscy domagali się klusek na parze (po śląsku buchty). Nie mam jednak traumy z tego powodu - jedno i drugie bardzo lubię do dziś :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.05.2019 18:56

Pääkäyttäjä napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
dids76 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Zdrajca :P :oczko_usmiech:

Ja dostałem dzisiaj podwyżkę, tak bez zapowiedzi.... Drugą w ciągu ostatnich 6-ciu miesięcy :hearts:
Chyba przestanę być dziadem na urlopie w Cro
Trochę to dziwne bo ostatnio mnie kierownik straszył że na moje miejsce przed bramą stoi kolejka chętnych :lool:

Jak tak dalej pójdzie to pojedziesz na samej benzynie do CRO. :oczko_usmiech: :mrgreen:

Fajne zdziwko by miał mój gazownik jakbym go poprosił o wymontowanie instalacji przed wakacjami :twisted: :mrgreen:

Ty lepiej pasek z wypłatą dobrze obejrzyj :mrgreen:

Dzisiaj wpadł geltag na konto
Wszystko zgodnie z obietnicą :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 843
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone