Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 27.04.2019 20:46

piekarzem
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 27.04.2019 20:51

Spoko, ja się nie obrażam, mam problem z ortografią, ale nie mam problemu się do tego przyznać.

Ale racja żołnierz do żołnieża nie jest równy :roll: Ci pierwsi musza zapier... na kasę tych drugich :evil:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.04.2019 20:54

wiolek_lp napisał(a):Spoko, ja się nie obrażam, mam problem z ortografią, ale nie mam problemu się do tego przyznać.

Ale racja żołnierz do żołnieża nie jest równy :roll: Ci pierwsi musza zapier... na kasę tych drugich :evil:

Spokojnie :) to tylko taka oznaka niemocy niektórych rzołnierzy, był w tydzień w kamaszach i tyle (dojazd badania wyjazd) :papa:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 27.04.2019 21:11

...wszyscy mamy...większe lub mniejsze :lol: .
...mnie tylko wkurza takie gadanie, a bo policjant to ma lepiej, albo pielęgniarka to już...
ech... szkoda gadać...
pozdrawiam
fly
....akurat odsłużyłem zasadniczą+kontrakt...niepełny ...
i co zatkało kakao..
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.04.2019 21:13

fly napisał(a):...
....akurat odsłużyłem zasadniczą+kontrakt...niepełny ...
i co zatkało kakao..

Nie
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.04.2019 21:15

fly napisał(a):.....akurat odsłużyłem zasadniczą+kontrakt...niepełny ...
i co zatkało kakao..

Nie, mnie nie ale nie będę publicznie pisał swojego życiorysu :) ale coś znów mamy wspólnego :)
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 27.04.2019 21:21

wspólnego...powiadasz...hm
ale w Straży Miejskiej nie pracowałeś? /mam nadzieję :wink: /
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.04.2019 21:26

nie :mrgreen:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 27.04.2019 21:26

wiolek_lp napisał(a):Chyba mało wiesz o żołnierzach...

Być może. Mam kumpla co się przechwala, ze kompletnie nic nie robi, a czasem wypadnie służba. Mieszkanie dostał, choć nie wiem na jakich warunkach. Zarobki szer. czy kaprala na poziomie średniej krajowej, natomiast praca zupełnie nieadekwatna do stresu jaki ma policjant. Ale masz rację, mam zbyt mała wiedzę w temacie, choć wyjątki dość często potwierdzają regułę.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 27.04.2019 21:31

Trajgul napisał(a):

Być może. Mam kumpla co się przechwala, ze kompletnie nic nie robi, a czasem wypadnie służba. Mieszkanie dostał, choć nie wiem na jakich warunkach. Zarobki szer. czy kaprala na poziomie średniej krajowej, natomiast praca zupełnie nieadekwatna do stresu jaki ma policjant. Ale masz rację, mam zbyt mała wiedzę w temacie, choć wyjątki dość często potwierdzają regułę.

...myślę że należy się cieszyć iż nie mają "za dużo roboty" co nie?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 27.04.2019 21:56

Trajgul napisał(a):

Cóż, mój mąż też ma takich kolegów na tym samym stanowisku co on (starszy szeregowy) niestety jemu przypadło stanowisko kierowcy a nie strzelca, wtedy może i też by się tak chwalił 8O A jeżeli chodzi o stres to zupełnie inny temat, ja się dziwię, że on jeszcze nie leczy się psychiatrycznie, chodź jakby potrzebował i zaczął to zaraz byłby do odstrzału :lool: Więc nie ma co uogólniać, są policjanci co zasuwają a są co G. robią, tak samo jest i w wojsku.

Aaa i nie to, że on narzeka niestety wybrał taką pracę a nie inną, narzekam za to ja rozgoryczona żona :twisted: , która w czasie jego wyjazdów ma cały dom na głowie, a że też mam pełen etat to jest ciężko tym bardziej, że pieniądze które on dostaje za wieczną nieobecność są baaardzo nieadekwatne.

Aż sprawdziłam te podwyżki, chodzą słuchy, że w lipcu wpadnie koło 50 zł wypłaty więcej :hut:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 27.04.2019 22:13

...no tak...policjantom to może nie zabierajmy, ...ale może zabierzmy takim..czy ja wiem...może strażakom. Nie paliło się za często, leżeli i nic nie robili...
KAZDY kto opowiada o swojej pracy szczególnie w tych "niebezpieczniejszych" profesjach pomniejsza swoją rolę i wkład swojej pracy oraz ryzyko utraty zdrowia czy życia-taki mechanizm obronny. Opowiada że nic nie robi a kaska leci, (wersja dla kumpli) i tylko czasami przed najbliższymi coś tam się pożali.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.04.2019 22:52

wiolek_lp napisał(a):Chyba mało wiesz o żołnierzach... Może kiedyś mieli spokój, ale teraz to co się dzieje... Mojego męża przez ostatnie pół roku to czasami udało mi się zobaczyć z piątku w nocy i w sobotę...

Może się tu komuś narażę... albo wsadzę kij w mrowisko ale zapytam: po co?

Czy mamy jakąś wojnę, o której nie wiem?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.04.2019 06:51

fly napisał(a):Każdy człowiek zasługuje na szacunek i godne życie bez względu na zawód jaki wykonuje.

I tym miłym akcentem dyskusja nad wyższością jednego zawodu nad drugim powinna zostać zakończona :wink:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 29.04.2019 18:39

Zakończmy dyskusję, która nic nie wnosi. Gdzie dwóch Polaków tam są różne zdania. Niech każdy robi cokolwiek byleby dobrze i pożytecznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 839
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone