napisał(a) wiolek_lp » 27.04.2019 21:56
Trajgul napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Chyba mało wiesz o żołnierzach...
Być może. Mam kumpla co się przechwala, ze kompletnie nic nie robi, a czasem wypadnie służba. Mieszkanie dostał, choć nie wiem na jakich warunkach. Zarobki szer. czy kaprala na poziomie średniej krajowej, natomiast praca zupełnie nieadekwatna do stresu jaki ma policjant. Ale masz rację, mam zbyt mała wiedzę w temacie, choć wyjątki dość często potwierdzają regułę.
Cóż, mój mąż też ma takich kolegów na tym samym stanowisku co on (starszy szeregowy) niestety jemu przypadło stanowisko kierowcy a nie strzelca, wtedy może i też by się tak chwalił
A jeżeli chodzi o stres to zupełnie inny temat, ja się dziwię, że on jeszcze nie leczy się psychiatrycznie, chodź jakby potrzebował i zaczął to zaraz byłby do odstrzału
Więc nie ma co uogólniać, są policjanci co zasuwają a są co G. robią, tak samo jest i w wojsku.
Aaa i nie to, że on narzeka niestety wybrał taką pracę a nie inną, narzekam za to ja rozgoryczona żona
, która w czasie jego wyjazdów ma cały dom na głowie, a że też mam pełen etat to jest ciężko tym bardziej, że pieniądze które on dostaje za wieczną nieobecność są baaardzo nieadekwatne.
Aż sprawdziłam te podwyżki, chodzą słuchy, że w lipcu wpadnie koło 50 zł wypłaty więcej