Kiepura napisał(a):romuald22 napisał(a):
1. Pokaż mi tą ustawę. Dzisiaj - tak do godziny. Jutro będziesz śmieszny jak nie pokażesz - no chyba,że ten sejm obraduje tej nocy i coś tam na kolanku szybko się klepnie. Już przerabiane.
2. Nie wiem kto Tobą manipulował - bo ja i moi koledzy dobrze wiedzieli, że za strajk nikt nam nie zapłaci.
3. "Nauczyciel wyznaczony przez organ prowadzący szkołę" będzie klasyfikował - jednak stara komuna wróciła do Polski.
1. Nie rozumiem o co Ci chodzi. Projekt ustawy jest znany od wczoraj. Dwie kartki, druk sejmowy powszechnie dostępny. Treść jest dość prosta. Czytałem wczoraj, dziś mi się nie chce szukać. Nauczyciel powinien umieć posługiwać się internetem. Od wczoraj wiadomo, że zostanie uchwalona. I została. Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. Inna sprawa, że nawet posłowie powtarzali sformułowanie o samorządach co będą wystawiać oceny.
2. Nie jestem nauczycielem, nikt mną nie manipulował, ale z jednego z wcześniejszych postów, chyba dość jasno wynikało, że mam informacje z pierwszej ręki co się dzieje w szkole Przeciwnie od samego początku uświadamiałem bardzo liczne grono znajomych nauczycieli jak będzie w sprawie płacy i w jakie bagno pakuje ich przewodniczący. Niektórzy mieli takie oczy jak im to mówiłem. Jeśli chodzi o pensje, część była święcie przekonana, że jednak coś tam dostaną.
3. Nie rozumiem nawiązania do komuny. Standardowe rozwiązanie dla sytuacji nadzwyczajnych, przenoszące uprawnienia ciała zbiorowego na pojedynczego człowieka.
Idę spać więc w skrócie.
1. Pytałem o ustawę , a nie projekt ustawy.
2. Bez komentarza.
3. Wojciech Jaruzelski - "standardowe" przeniesienie uprawnień na pojedynczego człowieka w sytuacji nadzwyczajnej. Rozumiesz nawiązanie?