napisał(a) amatus1 » 25.04.2019 20:37
romuald22 napisał(a):amatus1 napisał(a):romuald22 napisał(a):M
Jak widzę prasowanie mózgów przez reżimową telewizję robi swoje. To mnie smuci.
PS:
anakin napisał(a):... ale to Szanowni Państwo Nauczyciele mają w głębokim poważaniu!
Młody ma być podpięty do systemu 24h/ dobę, bo takie mają
widzimisie.
Ale jak Szanowni Państwo Policjanci się postawili w zeszłym roku to pieniążki się nagle znalazły.
Wtedy prawdopodobnie nie byłeś taki (
)
Jestem pedagogiem, pracuję w szkole i zagrożono mi, poinformowany zostałem przez grono pedagogiczne, że moja córka może nie otrzymać klasyfikacji, w szkole jedna z pań ( szefowa strajku) rzuciła hasło, ze ją to nie obchodzi ale egzamin gimnazjalny ma się nie odbyć, wystarczy aby nie było tego i tego..." byłem na zebraniu w mieście w woj. warmińsko-mazurskim gdzie jedna z pan wicedyrektorek na pytanie jednej z matek: "a co będzie jeśli nie będzie klasyfikacji maturzystów" odpowiedziała cyt:
"jak pochodzi jeszcze jeden rok to się nic jej nie stanie...", do dzisiaj po mimo zwoływanych rad pedagogicznych od czwartku zeszłego tygodnia kilka słupskich szkół nie klasyfikowało maturzystów... do wczoraj zrobiła to tylko jedna szkoła IV L.O .
Panie Romualdzie jestem pełen obaw, widzę duże chęci i zakusy na krzywdzenie dzieci, które po mimo tego, że nie zawiniły miały zostać ukarane straszną karą.
Nie oglądam tv a w szczególności reżimowej chodź nie wiem o którą Panu chodzi...
Co do zapłaty za strajk jako osoba związana z związkami zawodowymi poinformowałem miesiąc temu moich kolegów i koleżanki, że zgodnie z ustawą o sporze zbiorowym za strajk nie należy się wynagrodzenie, potrącenia będą za każdy dzień strajku w wysokości ( prawdopodobnie) 1/30 z zachowaniem składek na świadczenia...ale tak jak napisał kolega Kiepura do dziś w gronie krąży bardzo dziwne fake, że jest szansa na zapłatę, nawet wczoraj przed Urzędem Miasta W Szczecinie nauczyciele pikietowali z zapytaniem:"Chcielibyśmy też, żeby prezydent do nas wyszedł i powiedział, jak widzi nasze losy i jak będą wyglądały nasze wynagrodzenia za czas strajku
Na koniec cos optymistycznego : dzieci powoli wracają do szkoły.