Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2019 05:36

Nie, właśnie nieumarli przyszli pod mury :mrgreen: I jako ktoś, kto do tej pory GOT oglądał z doskoku, tak również uważam, że póki co, w ostatniej serii wieje nudą ;)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 23.04.2019 06:15

Moj ledwo 14-to letni Opel sie spsuł :(
Wchodze rano, odpalam, a na jednym z wyświetlaczy LCD pajączek :roll: Na tym troche istotnym, od wyświetlania komunikatów o niskim stanie oleju, stanie płynu chłodzącego, wyświetlania czeków :oczko_usmiech:

Do sierpnia trzeba to naprawić , juz raz w drodze z Cro ten wyświetlacz mi pomógł :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2019 06:58

Taka usterka to nie usterka ;) - tydzien temu wywaliłem tempomat, bo generował błędy. I to nie byle jakie: jak tracił komunikację z resztą auta, to wyrzucał błąd silnika a Mondeo traciło moc. Na nabranie mocy urzędowej czeka jeszcze "moduł" SCM (taka durna płytka PCB) pod kierownicą, bo i on też czasem jest winowajcą zamieszania (odkąd Unia zakazała stosowania ołowiu do lutowania, wszystko co lutowane, przestało być wytrzymałe).
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.04.2019 15:07

Pääkäyttäjä napisał(a):Taka usterka to nie usterka ;) - tydzien temu wywaliłem tempomat, bo generował błędy. I to nie byle jakie: jak tracił komunikację z resztą auta, to wyrzucał błąd silnika a Mondeo traciło moc. Na nabranie mocy urzędowej czeka jeszcze "moduł" SCM (taka durna płytka PCB) pod kierownicą, bo i on też czasem jest winowajcą zamieszania (odkąd Unia zakazała stosowania ołowiu do lutowania, wszystko co lutowane, przestało być wytrzymałe).

Hot + przylutowanie czyni cuda, niestety masz rację masę elektroniki przez ten ich wymysł idzie do kosza.
Tak więc dzięki ekologi mamy od cholery śmieci bo elektronika dużo szybciej pada... taka fajna ekologia :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2019 15:24

Problemem jest to, że te PCB są warstwowe i nic się z tym za wiele nie da zrobić.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.04.2019 15:35

Pääkäyttäjä napisał(a):Problemem jest to, że te PCB są warstwowe i nic się z tym za wiele nie da zrobić.

Zmienić autko na nowe... chyba taki tego wszystkiego jest cel.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2019 17:38

To ja dziękuję... W mojej drugiej Ibize, wszystko działa i jeździ. Jutro jadę z nią na przegląd, zobaczymy jak bardzo działa :mrgreen: Zaś jak widziałem, jak są robione nowe auta i jak coraz trudniejsze testy muszą przechodzić, to nie dziwi fakt, że od dawna to księgowi "projektują" auta.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 24.04.2019 06:43

Koniec strajku w naszym przedszkolu :lol: :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.04.2019 14:23

Informacja z Librusa z wczoraj , z godz.22.00 !

Szanowni Państwo.
Ze względu na wydarzenia związane z ogólnopolską akcją protestacyjną w dniu jutrzejszym (tj. 24.04.2019) zajęcia we wszystkich klasach na lek.1 i 2 są odwołane. Natomiast po ustaleniu list oraz stanu kadrowego ok. godz. 9.00 będą dalsze informacje dotyczące zajęć lub braku zajęć, dlatego proszę o sprawdzanie informacji w planie lekcji poszczególnych klas.

Informacja z Librusa z dziś, z godz.8.00 !

Z uwagi na decyzję Komitetu Strajkowego - WSZYSTKIE zajęcia w tym dniu zostają odwołane.

Czyli robienia z rodziców i uczniów debili ciąg dalszy! :evil:

Szkoła oddalona od domu min. półtorej godziny jazdy, ale to Szanowni Państwo Nauczyciele mają w głębokim poważaniu!
Młody ma być podpięty do systemu 24h/ dobę, bo takie mają widzimisie. :evil:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.04.2019 15:41

Pewnie gdyby poszli na zbiorowe L4 jak niektóre inne grupy zawodowe, to byłoby wszystkim wygodniej, a tak nie wiadomo czego można się spodziewać kolejnego dnia. To smutne. A na dodatek wszystko jest zgodne z prawem, więc politycy mogą beztrosko mówić, że szanują ten strajk i on może sobie trwać, jakoś to wytrzymają. W gratisie będą igrzyska narodowe na stadionie. Szkoły nie ma, ale będzie cyrk. To jak dzień pieszego pasażera z ponoć całkiem innej epoki. Robi się coraz bardziej atrakcyjnie wokół.

Dziś ucieszyła mnie uprzejma pielęgniarka w szpitalu, która przyjmując mojego potomka z uroczym uśmiechem poinformowała, że pani na dole jednak się mocno myliła i musimy zejść z powrotem 5 pięter w dół, oddać tam skierowanie i wypełnić kilka papierów, a następnie wrócić na 5 piętro. W sumie trochę treningu pacjentowi powinno tylko pomóc. Ujęła mnie swoim uśmiechem i cierpliwością dla pacjenta. :mrgreen:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.04.2019 16:00

Mnie załamała psychicznie zapowiedź nowelizacji prawa oświatowego przekazana dzisiaj przez Prezesa Rady Ministrów - nazwiska nie pamiętam.
Klasyfikować uczniów będą mogli dyrektorzy szkół, a jeśli nie oni to samorządy. 8O

Komunę trochę pamiętam jako dziecko. Potem generalnie było powoli lepiej i myślałem, że tak zostanie. Myliłem się.
Nie sądziłem, że dożyję takich czasów.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 24.04.2019 20:59

romuald22 napisał(a):Mnie załamała psychicznie zapowiedź nowelizacji prawa oświatowego przekazana dzisiaj przez Prezesa Rady Ministrów - nazwiska nie pamiętam.
Klasyfikować uczniów będą mogli dyrektorzy szkół, a jeśli nie oni to samorządy. 8O

A mogli wybrać proboszcza :wink:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 24.04.2019 21:07

romuald22 napisał(a):Mnie załamała psychicznie zapowiedź nowelizacji prawa oświatowego przekazana dzisiaj przez Prezesa Rady Ministrów - nazwiska nie pamiętam.

Komunę trochę pamiętam jako dziecko. Potem generalnie było powoli lepiej i myślałem, że tak zostanie. Myliłem się.

A co tam uczniowie spokojnie mogliby powtórzyć rok...przez "głupie nie podniesienie ręki", człowieka, który kompletnie nie zna mojej córki, a która cały rok pracowała na ocenę 5 z każdego przedmiotu będzie musiała powtórzyć cały rok...nie myślałem, że dożyję takich czasów.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 24.04.2019 21:10

anakin napisał(a):Informacja z Librusa z wczoraj , z godz.22.00 !

Szanowni Państwo.
Ze względu na wydarzenia związane z ogólnopolską akcją protestacyjną w dniu jutrzejszym (tj. 24.04.2019) zajęcia we wszystkich klasach na lek.1 i 2 są odwołane. Natomiast po ustaleniu list oraz stanu kadrowego ok. godz. 9.00 będą dalsze informacje dotyczące zajęć lub braku zajęć, dlatego proszę o sprawdzanie informacji w planie lekcji poszczególnych klas.

Informacja z Librusa z dziś, z godz.8.00 !

Z uwagi na decyzję Komitetu Strajkowego - WSZYSTKIE zajęcia w tym dniu zostają odwołane.

Czyli robienia z rodziców i uczniów debili ciąg dalszy! :evil:

Szkoła oddalona od domu min. półtorej godziny jazdy, ale to Szanowni Państwo Nauczyciele mają w głębokim poważaniu!

Anakin współczuję. W mojej szkole wreszcie wszystko wróciło do normy, znaczy się pracy z dziećmi. Na razie jesteśmy pierwsi w gminie ale liczę, że kolejne również ruszą, oby jak najszybciej.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.04.2019 12:44

amatus1 napisał(a):

A co tam uczniowie spokojnie mogliby powtórzyć rok...przez "głupie nie podniesienie ręki", człowieka, który kompletnie nie zna mojej córki, a która cały rok pracowała na ocenę 5 z każdego przedmiotu będzie musiała powtórzyć cały rok...nie myślałem, że dożyję takich czasów.

Nie myślałem, że dożyję takich czasów, że będą osoby wierzące w to, że ich bardzo dobre lub może gdzie indziej mniej uzdolnione dzieci, nie otrzymają promocji. I będą musiały powtarzać klasę.

Jak widzę prasowanie mózgów przez reżimową telewizję robi swoje. To mnie smuci.

PS:
anakin napisał(a):... ale to Szanowni Państwo Nauczyciele mają w głębokim poważaniu!

Ale jak Szanowni Państwo Policjanci się postawili w zeszłym roku to pieniążki się nagle znalazły.
Wtedy prawdopodobnie nie byłeś taki ( :evil:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 835
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone