amatus1 napisał(a): A co do przedszkoli, dzieci to przygotujcie sie na dluzszy okres
Toś mnie dzisiaj zasmucił...
My akurat mamy co zrobić z dzieciokiem ale on już tęskni za przedszkolem, nudzi sie w domu itp
amatus1 napisał(a): A co do przedszkoli, dzieci to przygotujcie sie na dluzszy okres
amatus1 napisał(a):Mnie zasmucił bardzo sytuacja w związku z hejtem jaki wylał się na moją żonę za to, że poprowadziła egzamin gimnazjalny dzieci, które uczy:(. Straszne:(
Dołączam się do podziękowań dla żony i innych nauczycieli, dzięki którym dzieci, w tym i mój syn, mogli egzaminy napisać .... My mieliśmy ten komfort, że już w zeszłym tygodniu mieliśmy obiecane od szkoły, że u nas egzaminy będą, ale wiadomo, jako rodzice dalej się denerwowaliśmy, czy na pewno się odbędą... Teraz jestem całym sercem, aby i maturzyści spokojnie mogli w ostatnie dni przed maturami powtarzać materiał...marze_na napisał(a):Pozdrowienia dla żony. Ukłony i wyrazy szacunku, bo dzieci nie są tu niczemu winne, a najbardziej w tej przepychance dostały po głowie.amatus1 napisał(a):Mnie zasmucił bardzo sytuacja w związku z hejtem jaki wylał się na moją żonę za to, że poprowadziła egzamin gimnazjalny dzieci, które uczy:(. Straszne:(
Dokładnie. Podwyżki powinny od efektów i sukcesów (w tym dzieci) zależeć...marze_na napisał(a):System wynagradzania w oświacie nie wystarczająco różnicuje wysokość wynagrodzeń w zależności od zaangażowania i wyników dlatego wymaga radykalnych zmian. Tymczasem karty nauczyciela w obecnym kształcie broni się jak niepodległości.
Jakbyś o naszej szkole pisał... Ze świecą szukać tych, którym zależy i ciekawie lekcje prowadzą... Mało który nauczyciel zapada w pamięć, z podstawówki syna ja już żadnego nie kojarzę, bo niczym się nie wyróżniał...labusm napisał(a):Rozumiem, że nauczyciele chcą więcej zarabiać ale patrząc na nauczycieli mojego syna to nie widzę już tzw starej gwardii którą miała coś w rodzaju powołania i odpowiedzialności za przyszłość tych dzieci które uczą bądź wychowują. Utożsamiania się z nimi, traktowania jak swojej przyszłości. Nauczanie traktują jaką niedobrą pracę, do odwalenia, zapomnienia.
Chyba nie wszyscy, widzę, że już się powoli nudzi.... Mój już po egzaminach i teraz ma 12!!! dni wolnego, o ile po świętach pójdzie do szkoły, bo będzie działać.... A jeszcze nie wie, że od poniedziałku bierze udział w malowaniu mieszkania jako siła robocza, no bo do płatnej pracy to go nie wyślę, a rodzeństwa do pilnowania nie maTrajgul napisał(a):amatus1 napisał(a):P.S. Dzieci i młodzież szkolna ma chyba frajdę z tego strajku...
Trajgul napisał(a):amatus1 napisał(a):A co do przedszkoli, dzieci to przygotujcie sie na dluzszy okres:(
A to niedobrze. Część wypłaty pójdzie na opiekunkę, gdyż 500+ nie wystarczy...
P.S. Dzieci i młodzież szkolna ma chyba frajdę z tego strajku...
Trajgul napisał(a):P.S. Dzieci i młodzież szkolna ma chyba frajdę z tego strajku...
amatus1 napisał(a):Moja córka i my sie nie cieszymy. Najgorsze jak w szkolach, dziećmi rozgrywana jest polityka. Bojkot egzaminów, w przyszlym tygodniu sprawdzianu, niedopuszczenie do matur a nawet brak klasyfikacji dla dzieciaczkow. Przerażając jak ta machina jest bezwzględna. Teraz w naszych nieduzych szkolach jesteśmy spaleni bo wyszliśmy przeprowadzic egzamin. W glowie sie nie mieści. Żona niestety tak to przeżywa że jej immulogiczna choroba obudziła sie i do 30 kwietnia w wyniku zlych wyników jest na zwolnieniu. Szkoda pisac. Jedna odskocznia jest mysl o wakacjach w cro.Dzieki za otuche.
amatus1 napisał(a):Moja córka i my sie nie cieszymy. Najgorsze jak w szkolach, dziećmi rozgrywana jest polityka. Bojkot egzaminów, w przyszlym tygodniu sprawdzianu, niedopuszczenie do matur a nawet brak klasyfikacji dla dzieciaczkow. Przerażając jak ta machina jest bezwzględna. Teraz w naszych nieduzych szkolach jesteśmy spaleni bo wyszliśmy przeprowadzic egzamin. W glowie sie nie mieści. Żona niestety tak to przeżywa że jej immulogiczna choroba obudziła sie i do 30 kwietnia w wyniku zlych wyników jest na zwolnieniu. Szkoda pisac. Jedna odskocznia jest mysl o wakacjach w cro.Dzieki za otuche.
amatus1 napisał(a):Mnie zasmucił bardzo sytuacja w związku z hejtem jaki wylał się na moją żonę za to, że poprowadziła egzamin gimnazjalny dzieci, które uczy:(. Straszne:(
amatus1 napisał(a):Zmieńmy może temat:), to ja chyba to rozgrzebałem to może i pora zmienić tematykę.. Mnie ucieszyła dzisiejsza prognoza pogody, że wreszcie ma się pojawić na horyzoncie ocieplenie, dziś u mnie temp. oscylowały tak w granicach 3-5,5:(
lotnikwsk napisał(a):amatus1 napisał(a):Zmieńmy może temat:), to ja chyba to rozgrzebałem to może i pora zmienić tematykę.. Mnie ucieszyła dzisiejsza prognoza pogody, że wreszcie ma się pojawić na horyzoncie ocieplenie, dziś u mnie temp. oscylowały tak w granicach 3-5,5:(
A u mnie było około 10 stopni dużo lepiej jak 1
pogoda to oczywiście zawsze był bezpieczny temat
...wyjątkiem kiedyś był front ze Wschodu