Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.03.2019 23:30

greenrs napisał(a):
dids76 napisał(a): I żeby nie było, specjalnie kupiłem renomowanej firmy zamiast noł nejm żeby mieć na długie lata spokój.

Myślę, że dziś renomowana firma już nic nie znaczy. Najczęściej wszystkie produkowane są w tej samej fabryce, przez tych samych ludzi, gdzieś na chińskiej prowincji... Ja już wyleczyłem się ze snobizmu posiadania etykietki znanej marki, czegokolwiek by to dotyczyło :?

Dla swojej satysfakcji napisałem do przedstawicielstwa firmy "J" w Polsce. Zaraz na drugi dzień otrzymałem informację że moje "uwagi zostaną przekazane producentowi". Szczerze naprawdę się wzruszyłem ich dbałością o klienta :oczko_usmiech: :mrgreen:
Ps. w poniedziałek muszę znaleźć jakiś nowy piecyk, jak się wq...ie to kupię najtańszy dostępny. Krócej nie wytrzyma a będzie z 500zl tańszy :oczko_usmiech: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.03.2019 23:40

te kiero napisał(a):Mariusz we wrześniu wymieniałem piecyk, teraz miałem pierwszą wizytę serwisanta od producenta celem poprawy zapalania, niestety przyznał, że również branżę grzewczą dopadła tendencja produkowania nietrwałych produktów - nie takich jak kiedyś.
Poprzedni wytrzymał 16lat, pewnie jeszcze by pociągnął, ale stwierdziłem, że zamiast naprawiać w kosztach 1/3 ceny nowego, wolę kupić właśnie nowy.

Rozumiem taniość produkcji, ale jak może miedź skorodować po trzech latach? 8O
Od 12 lat pracuję w utrzymaniu ruchu w dosyć sporej sieci hipermarketów, niedawno przejęliśmy część obiektów po niemieckiej sieci. I te wybudowane pod koniec lat 90-tych instalacje (szczególnie chłodniczą ) mają w lepszym stanie niż te oddawane dziesięć lat później.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.03.2019 15:22

Pojawił się promyk nadziei. Może nie wszystko jeszcze stracone :roll:

amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.03.2019 15:41

oby Kurator nie dopuścił do zamknięcia. W sasiedniej miejscowości mamy OSW i jest to świetna placówka, zawsze podziwiałem pedagogów tam pracujących!
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.03.2019 16:27

amatus1 napisał(a):oby Kurator nie dopuścił do zamknięcia. W sasiedniej miejscowości mamy OSW i jest to świetna placówka, zawsze podziwiałem pedagogów tam pracujących!

Wstyd dla Wrocławia i jego prezydenta. 15 lat temu władze miasta mówiły, że Ewangelicki Centrum Edukacji będzie dla nas miejscem tymczasowym i obiecywali nową siedzibę. Przez ten czas nic nie zrobili i mieli nas głęboko w d...e. W lutym oznajmili, że trzeba ośrodek zlikwidować, bo kończy się dzierżawa, a ksiądz otwiera szkołę dla niepełnosprawnych i tam, czyli tu gdzie jesteśmy, będzie nam najlepiej 8O 8O 8O
Kluczowe w tym filmie jest to co powiedział Kurator w 14 min. i 37 sek. o polityce miasta w kwestii niepełnosprawnych.
Wszystko chcą oddać fundacji księdza ,a jest co oddawać, bo są jeszcze dwa ośrodki, na Kamiennej i Parkowej (świetna lokalizacja :idea: )
Jeżeli nas złamią, to kwestią czasu będzie również los tych pozostałych.

p.s.
Radni PO i Nowoczesnej na Posiedzeniu Rady Miasta głosowali za likwidacją 8O , argumentując,
że prezydent miasta wie lepiej od rodziców, co będzie lepsze dla ich dzieci 8O
Zupełnie inaczej niż ich koledzy w sejmie, podczas protestu rodzin niepełnosprawnych.
Nieźle, nie :roll: :twisted:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.03.2019 17:59

Habanero napisał(a):
amatus1 napisał(a):oby Kurator nie dopuścił do zamknięcia. W sasiedniej miejscowości mamy OSW i jest to świetna placówka, zawsze podziwiałem pedagogów tam pracujących!

Wstyd dla Wrocławia i jego prezydenta. 15 lat temu władze miasta mówiły, że Ewangelicki Centrum Edukacji będzie dla nas miejscem tymczasowym i obiecywali nową siedzibę. Przez ten czas nic nie zrobili i mieli nas głęboko w d...e. W lutym oznajmili, że trzeba ośrodek zlikwidować, bo kończy się dzierżawa, a ksiądz otwiera szkołę dla niepełnosprawnych i tam, czyli tu gdzie jesteśmy, będzie nam najlepiej 8O 8O 8O
Kluczowe w tym filmie jest to co powiedział Kurator w 14 min. i 37 sek. o polityce miasta w kwestii niepełnosprawnych.
Wszystko chcą oddać fundacji księdza ,a jest co oddawać, bo są jeszcze dwa ośrodki, na Kamiennej i Parkowej (świetna lokalizacja :idea: )
Jeżeli nas złamią, to kwestią czasu będzie również los tych pozostałych.

p.s.
Radni PO i Nowoczesnej na Posiedzeniu Rady Miasta głosowali za likwidacją 8O , argumentując,
że prezydent miasta wie lepiej od rodziców, co będzie lepsze dla ich dzieci 8O
Zupełnie inaczej niż ich koledzy w sejmie, podczas protestu rodzin niepełnosprawnych.
Nieźle, nie :roll: :twisted:

Masakra, nie liczy się dobro dzieci, nauczycieli, opiekunów tylko interes. Tylko czy ci radni nie wiedzą, że to są ich dzieci, pracownicy, o których przede wszystkim powinni dbać...mam wrażenie, że najlepiej na tym wyjdzie Centrum jak i miasto. Ci pierwsi dostaną już "gotowe" dzieci a miasto zaoszczędzi parę złotych na jakieś swoje imprezki, parady:(. Szkoda, że w tym wszystkim cierpią dzieciaczki i Wy, ludzie, którym należą się medal a przede wszystkim spokojna perspektywa pracy!!!Żywię nadzieję, że kuratorium będzie oponować chodź ciekawe czy ma w tym przypadku jakąś moc sprawczą...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.03.2019 18:21

Ostatnio edytowano 26.03.2019 12:31 przez boboo, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2019 20:36

Dziś mnie ucieszyło bierzmowanie mojej chrześniaczki :)
Jestem na takim etapie, że niewiele rzeczy mnie cieszy, to jeden z nielicznych wyjątków.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.03.2019 12:18

:( Wizyta w Aso Toyoty. Raz się świeci raz znika lampka poduszki pow. Na pytanie do serwismena ile będzie kosztować naprawa usłyszałem, że to 110zł więc zgadzam się. Finalnie faktura na 286zł ! Diagnoza usterki 185zł !!! Czas diagnozy 5 min (widziałem przez szybę w Aso). Podobno naprawa wiązki ale nie wiem czy faktycznie była bo auto zniknęło z miejsca serwisowego i wyjechało na zewnątrz serwisu. Na wiązce nie widać śladów jakiejkolwiek naprawy, a koszt 101zł, czas 20min ale zniknięcia auta z hali napraw. My fault pod przednie siedzenie wpycham różne rzeczy, a tam złącza i być może rozłączyłem kostkę. Oburzony jestem brakiem wstępnej informacji ile kosztuje tzw diagnoza !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 12:43

bluesman napisał(a)::( Wizyta w Aso Toyoty. Raz się świeci raz znika lampka poduszki pow. Na pytanie do serwismena ile będzie kosztować naprawa usłyszałem, że to 110zł więc zgadzam się. Finalnie faktura na 286zł ! Diagnoza usterki 185zł !!! Czas diagnozy 5 min (widziałem przez szybę w Aso). Podobno naprawa wiązki ale nie wiem czy faktycznie była bo auto zniknęło z miejsca serwisowego i wyjechało na zewnątrz serwisu. Na wiązce nie widać śladów jakiejkolwiek naprawy, a koszt 101zł, czas 20min ale zniknięcia auta z hali napraw. My fault pod przednie siedzenie wpycham różne rzeczy, a tam złącza i być może rozłączyłem kostkę. Oburzony jestem brakiem wstępnej informacji ile kosztuje tzw diagnoza !

Rozłączył, wyczyścił, spiął na nowo, skasował błąd. Mnie w ASO Fiata próbowali wcisnąć ciemnotę kiedyś, że to centralka poduszek padła. Podziekowałem i odjechałem a błąd zdiagnozowałem i naprawiłem sam (bo to auto po gwarancji było).

Rozumiem, że w furach na gwarancji nikt się tego nie tknie ale jak mi kiedyś powiedział były mechanik ASO - oni właśnie na tym zarabiają, nie na sprzedaży aut.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 26.03.2019 12:54

Tam od razu ze drogo
Kumpel kupil w zeszlym roku fiata scudo 2.0 jtd , bus na chyba 8 ludzia . Nacieszył sie miesiąc. Auto stoi od grudnia u mechanika. Juz jest 13k za naprawe a auto jeszcze nie jezdzi.... :mrgreen: . Takie tam przypadłości nowoczesnego dieselka, turbinka, wtryski, pompa, panewki....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 12:58

sito_zabrze napisał(a):Tam od razu ze drogo
Kumpel kupil w zeszlym roku fiata scudo 2.0 jtd , bus na chyba 8 ludzia . Nacieszył sie miesiąc. Auto stoi od grudnia u mechanika. Juz jest 13k za naprawe a auto jeszcze nie jezdzi.... :mrgreen: . Takie tam przypadłości nowoczesnego dieselka, turbinka, wtryski, pompa, panewki....

Jak panewki to chyba kupił zajechane auto :mrgreen: Albo dał się naciągnąć :mrgreen: Te JTD to są francuskie HDi DW ;)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.03.2019 11:16

No proszę to może tylko ucieszyć :D

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.04.2019 13:26

Właśnie zostałem dziadkiem.
Jasiek zdrowy, 10/10.

Będzie szansa na zabawę kolejką elektryczną za jakiś czas. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2019 13:31

Gratulacje. Uważam, że kolejkę możesz kupić już teraz i rozpocząć praktykowanie ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 824
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone