Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 04.03.2019 19:23

Czarny poniedziałek. Rano dowiedzieliśmy się, że zmarł Keith Flint z Prodigy, a teraz, że aktor Luke Perry :/.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.03.2019 19:25

Trajgul napisał(a):Czarny poniedziałek. Rano dowiedzieliśmy się, że zmarł Keith Flint z Prodigy, a teraz, że aktor Luke Perry :/.

O kurczę..akurta siedzimy nad serialem gdzie Luke gra dosyć znaczącą postac...:(
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 05.03.2019 21:20

Mnie zasmucił dzisiaj fakt przepisania mi przez lekarke antybiotyku.... po 25 latach przerwy, ostatni raz bralem w szkole średniej :oczko_usmiech:

Niestety nie było wyjscia takie mam gardło chore....

No i smuci mnie tez minimum 7 dni totalnej abstynencji 8O :roll: :(
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 06.03.2019 14:14

sito_zabrze napisał(a):Mnie zasmucił dzisiaj fakt przepisania mi przez lekarke antybiotyku.... po 25 latach przerwy, ostatni raz bralem w szkole średniej :oczko_usmiech:

Taka nagła absencja to się może źle na organizmie.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 06.03.2019 15:53

arkona napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Etam, życie bez alkoholu też jest piękne!, może warto iść w bycie fit itp,itd. ? :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 06.03.2019 16:44

arkona napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Mnie zasmucił dzisiaj fakt przepisania mi przez lekarke antybiotyku.... po 25 latach przerwy, ostatni raz bralem w szkole średniej :oczko_usmiech:

Delirki jeszcze nie mam :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2019 11:59

Współczuję. Ja od piętnastu lat żyję bez antybiotyków. Pociecha taka, że przy tak rzadkim spożywaniu antybiotyków spokojnie powinien zadziałać :-) Zdrowia życzę :-)

Co do części drugiej... Jestem abstynentką od prawie sześciu lat. Część znajomych mi odpadła, bo spotykaliśmy się głównie na piwo. Zdrowie mi się poprawiło, myślę trzeźwiej, prowadzę - lepiej, pewniej (bez myślenia, czy jak wypiję kielicha w sobotę to będę dała rady prowadzić Miotłę w niedzielę), nie ponoszę konsekwencji robienia różnych głupot po pijaku, żyję spokojniej i bawię się dobrze bez alkoholu :) Tak więc polecam - nawet na te minimum 7 dni :-)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.03.2019 10:16

Nareszcie kilka dni odpoczynku od pracy i to w takich warunkach, śniegu jeszcze po pas; do tego wieczorami dziennie billard :D :papa:
20190308_101133.jpg
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 08.03.2019 22:01

Wyrocznia napisał(a):Jestem abstynentką od prawie sześciu lat.

Szczere gratulacje.

Ale...

Jak to powiadają starzy górale: alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2019 08:35

maxredaktor napisał(a):
Wyrocznia napisał(a):Jestem abstynentką od prawie sześciu lat.

Szczere gratulacje.

Ale...

Jak to powiadają starzy górale: alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach.

Dzięki :-) To chyba była najważniejsza decyzja w moim życiu.
Za to mam problem z uzależnieniem od cukru. Potrafię pożreć Ptasie Mleczko w ekspresowym tempie...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.03.2019 14:03

Po trzech latach eksploatacji rozciekła mi się wężownica w przepływowym gazowym podgrzewaczu wody :twisted: :twisted: :twisted: Oczywiście gwarancja minęła, można było wykupić rozszerzoną do 5 lat ale do głowy by mi nie przyszło ze miedziana rurka (i to po zimnej stronie) skoroduje w trzy lata!!! I żeby nie było, specjalnie kupiłem renomowanej firmy zamiast noł nejm żeby mieć na długie lata spokój.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 09.03.2019 16:02

A u mnie podlamka. W turnieju tenisa zajelismy 5 miejsce i w stosunku zeszlego roku spadek o 2 pozycję:(. Jutro siatkarze (dwuboj) muszą nadrabiac...Prowadziłem 10:6 i przegralem:(zalamka
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.03.2019 20:53

dids76 napisał(a):Po trzech latach eksploatacji rozciekła mi się wężownica w przepływowym gazowym podgrzewaczu wody :twisted: :twisted: :twisted: Oczywiście gwarancja minęła, można było wykupić rozszerzoną do 5 lat ale do głowy by mi nie przyszło ze miedziana rurka (i to po zimnej stronie) skoroduje w trzy lata!!! I żeby nie było, specjalnie kupiłem renomowanej firmy zamiast noł nejm żeby mieć na długie lata spokój.

Mariusz we wrześniu wymieniałem piecyk, teraz miałem pierwszą wizytę serwisanta od producenta celem poprawy zapalania, niestety przyznał, że również branżę grzewczą dopadła tendencja produkowania nietrwałych produktów - nie takich jak kiedyś.
Poprzedni wytrzymał 16lat, pewnie jeszcze by pociągnął, ale stwierdziłem, że zamiast naprawiać w kosztach 1/3 ceny nowego, wolę kupić właśnie nowy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2019 21:23

Zabrałem się za wymianę świec w drugim aucie i... ze starości rozsypała się wiązka mostka świec.
Z 70 Zł, naprawa zrobi się za łącznie trzy stówy... :? No cóż.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.03.2019 23:21

dids76 napisał(a): I żeby nie było, specjalnie kupiłem renomowanej firmy zamiast noł nejm żeby mieć na długie lata spokój.

Myślę, że dziś renomowana firma już nic nie znaczy. Najczęściej wszystkie produkowane są w tej samej fabryce, przez tych samych ludzi, gdzieś na chińskiej prowincji... Ja już wyleczyłem się ze snobizmu posiadania etykietki znanej marki, czegokolwiek by to dotyczyło :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 823
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone