Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.12.2018 20:45

amatus1 napisał(a):Ogromna tragedia i to jeszcze w takim okresie.

Czy w innym okresie bolałoby mniej?

Mam ogromny szacunek dla pracy górników, spędziłam parę dni na Nikiszowcu, gdzie mogłam poczuć atmosferę śląska.
Zwiedzanie kopalni, spotkania z górnikami.
Największe wrażenie zrobił na mnie mur przy kościele św. Anny, w którym wmurowane są tabliczki z imionami, nazwiskami oraz datami urodzenia górników, którzy zginęli w pracy ....

[*]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 21.12.2018 22:01

Oczywiście, że taka sama ale zawsze kiedy będą zbliżać się święta Bożego Narodzenia w pamięci rodzin, żon, dzieci nie będzie radości tylko ....sam straciłem w wieku 11 lat ojca dnia 3 Maja i powiem szczerze, że moja osobista tragedia przez wiele lat nie pozwalała się radować tego dnia...cały kraj się raduje a ja przez wiele lat nie mogłem się przełamać a nawet dziś po tylu latach w ten dzień jakże radosny jest we mnie duża nuta westchnienia...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.12.2018 08:11

Jeszcze gorszą traumę ma ten co stracił w ten sam sposób ojca...
każde takie zdarzenie, to powrót wszystkich dręczących myśli...
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 23.12.2018 22:29

Ucieszył mnie dziś fakt, że po 2 dniowej walce i poszukiwaniach odpowiedniego stojaka udało mi się bez cięcia obsadzić naszą choinkę:). Powoli traciliśmy nadzieję jednak poczciwy ślusarz uratował nasze święta i drzewko stoi:)
48405914_2207011699536993_4325339256017911808_n.jpg
Można świętować
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 23.12.2018 23:04

Wczoraj dowiedziałem się że zrosła mi się pęknięta kość śródstopia po 40 dniach w 1/3. Niestety nie mogłem sobie pozwolić na leżenie w domu. Większość czasu spędzałem za kierownicą dostawczaka. Takiego uczciwego leżenia miałem maksymalnie 3 dni. Lekarz tego nie widział ale jak wkładał płytę CD z prześwietleniem RTG to miałem z całej siły pod biurkiem zaciśnięte kciuki. No ale udało się :D Za miesiąc kolejna kontrola na której ma być zrost już w 100%. Lekarz nawet mi nie dał zwolnienia które i tak nic mi nie da. Praca na wlasnym. Jak to powiedział stażystce tutaj mamy przykład pacjenta który nie stosuje się do moich zaleceń. Wiedział że nie będę leżał o czym go poinformowałem już gdy chciał mi założyć gips na który się nie zgodziłem. Stanęło na ortezie.
Ostatnio edytowano 25.12.2018 12:18 przez śmigacz, łącznie edytowano 1 raz
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 25.12.2018 09:48

czy z taka peknieta koscia srodstopia mozna chodzic? od 2 tygodnii mam ból przy chodzeniu własnie srodstopia czy powinnam zrobic usg czy lepiej rtg zeby zdiagnozowac czy moze oba badania? łykne czasami przeciwbolowe ale nie da sie chodzic z bolem.z opaska na srodstopiu? a dał jakies leki? ja chyba mam podobna sytuacje i jeszcze nie poszłam do lekarza.
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 25.12.2018 12:15

Ja po dwóch dniach chodzenia z opuchlizna trafiłem do szpitala. Da się chodzić. Poza ortezą która miałem trzy tygodnie gdy wychodziłem z domu dodatkowo kupiłem sobie kule. Czy każdy ból to pęknięcie tego nie wiem. Mój byl taki że nie mogłem stanac na nodze. Tak moja stopa wyglądała w dniu kiedy mi pękła kość. Masa krwiaków dookoła stopy. Dostałem jakiś lek przeciwbólowy ale nie jestem zwolennikiem jedzenia tabletek bez potrzeby i nie skorzystałem. Dodatkowo prywatnie rehabilitacja bo na NFZ to jeszcze z miesiąc musiałbym czekać w kolejce a na czasie mi zależało i zroscie.

IMG_20181110_214741080~2.jpg
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 25.12.2018 14:36

a jakie zabiegi najlepiej wziasc?pojde na rtg chociaz wolałabym usg bardziej.juz ciagnie sie to 2 tygodnie sa dni ze kuleje.a tabletek tez nie biore.
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 25.12.2018 17:18

U mnie zapisali mi pole magnetyczne i jonoforezę czy jakoś tak. Tyle że moje podejście do rehabilitacji jest jak mojego ojca który mowi: "Pomoże Ci jak umarłemu kadzidło" . No ale chyba pomogło.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2018 18:31

:cry: :cry: :cry:

Zmarł biskup Tadeusz Pieronek

[*][*][*]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.12.2018 18:51

Janusz Bajcer napisał(a)::cry: :cry: :cry:

[*][*][*]

Biskupa Pieronka będzie wyjątkowo brakowało.
[*] [*] [*]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2018 19:01

krutom napisał(a):

[*][*][*]

[*] [*] [*]

Uhm, bardzo smutna wiadomość [*]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.12.2018 23:22

krutom napisał(a):

[*][*][*]

[*] [*] [*]

Może się komuś narażę, ale moim zdaniem był to ostatni prawdziwy ksiądz.
[*]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 28.12.2018 23:44

greenrs napisał(a):Może się komuś narażę, ale moim zdaniem był to ostatni prawdziwy ksiądz.
[*]

Myślę, że sporej części Episkopatu.
Ale dalej nie będę kontynuował w trosce o forumowe zasady :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2019 16:05

Zabójstwo Prezydenta Gdańska.

Ogromna tragedia dla Wszystkich.

[*][*][*]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 819
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone