Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 17.12.2018 09:22

Mnie wkurzaja osoby z forum, ktore pojawiają sie tylko po to by reklamować swoje apartamenty, robią z forum ,,swoj mały biznes,,. Od lipca do grudnia cicho siedzą nie wnosząc nic tresciwego na cropelce a później marketingowa ofensywa:(. Czasem wrecz trolowanie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.12.2018 20:42

Kolega z podwórka, szkoły, lodowiska, drużyny hokeja... szok 8O
https://sportowefakty.wp.pl/hokej/79473 ... i-hokeista
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 18.12.2018 18:38

Odszedł Pan Kazimierz Kutz.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 18.12.2018 20:16

AdamZ napisał(a):Odszedł Pan Kazimierz Kutz.

[*]
Wielki Człowiek
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.12.2018 20:50

Nie darzyłem go zbytnią sympatią, ale jak sentencja powiada: "de mortuis aut bene aut nihil" - o zmarłych albo dobrze, albo wcale.
Doceniam jednak jego dorobek filmowy. W swoich filmach przybliżał mi Śląsk, poruszał istotny temat regionalizmu.
[*]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.12.2018 22:14

walp napisał(a):

Nie darzyłem go zbytnią sympatią, ale jak sentencja powiada: "de mortuis aut bene aut nihil" - o zmarłych albo dobrze, albo wcale.
Doceniam jednak jego dorobek filmowy. W swoich filmach przybliżał mi Śląsk, poruszał istotny temat regionalizmu.
[*]

(*)
... podzielam Twoją opinię "de mortuis aut bene aut nihil", niestety również nie darzyłam go raczej większą sympatią.. .
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 20.12.2018 23:21

greenrs napisał(a):

[*]
Wielki Człowiek

Hm czy wieki człowiek...tu bym sie mocno zastanawial, na pewno byl dobrym reżyserem, chodź poza ,,paciorki...,,zaden z jego filmów nie przychodzi mi do glowy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.12.2018 23:36

amatus1 napisał(a):... na pewno byl dobrym reżyserem, chodź poza ,,paciorki...,,zaden z jego filmów nie przychodzi mi do glowy.

Może dlatego ... https://pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Kutz
Popatrz na daty.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.12.2018 23:48

amatus1 napisał(a):
greenrs napisał(a):

[*]
Wielki Człowiek

Hm czy wieki człowiek...tu bym sie mocno zastanawial, na pewno byl dobrym reżyserem, chodź poza ,,paciorki...,,zaden z jego filmów nie przychodzi mi do glowy.

Nie jesteś Ślązakiem... dlatego rozumiem, że dla Ciebie nie musi być kimś ważnym. Z tego samego powodu mogę zrozumieć, że nie znasz takich filmów, jak Sól ziemi czarnej, Perła w koronie czy Śmierć jak kromka chleba... a może po prostu jesteś za młody. Na pewno dla niektórych był postacią kontrowersyjną, bo zawsze otwarcie mówił to, co myślał, nikomu się nie podlizywał. Jeśli kogoś lub coś popierał, to dlatego, że takie miał przekonania a nie dla własnych korzyści. Dziś takich ludzi już nie ma - to wymarły gatunek.
Niewątpliwie był jednym z najwybitniejszych Ślązaków.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.12.2018 00:15

greenrs napisał(a):Niewątpliwie był jednym z najwybitniejszych Ślązaków.

Amen :smo:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.12.2018 09:42

greenrs napisał(a):.... bo zawsze otwarcie mówił to, co myślał, nikomu się nie podlizywał. Jeśli kogoś lub coś popierał, to dlatego, że takie miał przekonania a nie dla własnych korzyści. Dziś takich ludzi już nie ma - to wymarły gatunek.
Niewątpliwie był jednym z najwybitniejszych Ślązaków.

I za to, oprócz dorobku filmowego ceniłem Go.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2018 11:59

Ja nie śledzę doniesień medialnych, dlatego dopiero dziś dotarła do mnie wiadomość o tym, co się stało w Karwinie na Zaolziu.
Szok tym większy, że pracował tam (i to od jakichś dziesięciu lat) znajomy mojej koleżanki z Cieszyna. Jako, że odcięłam się od facebooka nie wiem, czy wtedy tam był. Mam nadzieję, że żyje - ma żonę i dwie córeczki oraz rodziców...
Cóż, wyrazy współczucia dla rodzin tragicznie zmarłych górników... [*]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.12.2018 12:27

Wyrocznia napisał(a):wyrazy współczucia dla rodzin tragicznie zmarłych górników... [*]

[*]
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 21.12.2018 16:19

[*]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 21.12.2018 17:35

Ogromna tragedia i to jeszcze w takim okresie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 818
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone