Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 23.05.2018 18:44

boboo napisał(a)::D
Moja Żona kupiła sobie książkę.
Autor: Richard Feynman
Tytuł: The Character of Physical Law

To urlop będzie laboratorium. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2018 13:58

Ucieszyło w zasadzie bezproblemowe założenie i aktywacja tempomatu (bo bez IDS, przez ELMconfig to z leksza porażka...)... Jak się raz miało tempomat, to potem go brakuje :mrgreen:

IMG_20180526_104508.jpg

IMG_20180526_115930.jpg
pasztecik123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasztecik123 » 26.05.2018 14:02

Ucieszyło mnie , że mój upragniony ponton wreszcie przyjechał :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.05.2018 16:42

Pääkäyttäjä napisał(a):Ucieszyło w zasadzie bezproblemowe założenie i aktywacja tempomatu (bo bez IDS, przez ELMconfig to z leksza porażka...)... Jak się raz miało tempomat, to potem go brakuje :mrgreen:

To prawda. Sprawdza się, szczególnie w długich trasach.
Tak z ciekawości, ile kosztuje założenie tempomatu? Ja mam fabrycznie montowany.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2018 17:13

walp napisał(a):To prawda. Sprawdza się, szczególnie w długich trasach.
Tak z ciekawości, ile kosztuje założenie tempomatu? Ja mam fabrycznie montowany.

Zapłaciłem za przyciski sterowania (komplet) 240 zł (oczywiście używane w idealnym stanie) plus cztery browary dla kolegi za ogarnięcie ELM :mrgreen: ASO woła różnie, jak masz własne części to od 150 do 350 za zdjęcie kiery, zamontowanie tempomatu, poskladanie tego do kupy i zaprogramowanie (zapisanie kopii ustawień, zmiana pozycji w PCM, aktywacja tempomatu w zegarach IPC), test drogowy. Jak chcesz dołożyć jak fabryka, to od 1500 do 4700 (ceny z katalogu z 2008 roku, od wersji podstawowej do zaawansowanej z radarem i adaptacją ACC). A, oczywiście trzeba jeszcze mieć wersję każdą następną od podstawowej (w Ambiente nie ma instalacji).

Kolega ma jeszcze moduł BT, jakbym chciał ale nie mieliśmy czasu na sprawdzenie - potem oblukam, czy mam mikrofon w lampce. Jak tak, to szybko dodam moduł do spięcia radia i telefonu :mrgreen:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 26.05.2018 19:33

walp napisał(a):Tak z ciekawości, ile kosztuje założenie tempomatu?

500 zł, nowa manetka z przyciskami, założenie i spowodowanie żeby wszystko działało bez problemu (już prawie 2 lata) :cool:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 28.05.2018 17:27

Ucieszyło mnie zarezerwowanie dodatkowych 2 noclegów w Cro, więc przedłużenie wakacji :lol:
Zasmuciło jak zwykle "nieplanowane" wydatki, które niestety uszczuplają budżet wakacyjny.
W tym roku to maglownica, no cóż przy starym aucie zawsze coś trzeba zrobić i jeszcze konieczność wymiany dwóch rocznych opon :evil: Mężowi się przetarło krawężnik i są delikatne wybulwienia :x

Dobrze, że zaliczka poszła przed zostawieniem auta u mechanika, bo bym miała po tych dwóch noclegach :twisted:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 28.05.2018 18:19

kulka53 napisał(a):
walp napisał(a):Tak z ciekawości, ile kosztuje założenie tempomatu?

500 zł, nowa manetka z przyciskami, założenie i spowodowanie żeby wszystko działało bez problemu (już prawie 2 lata) :cool:

W oplu taka sama operacja 80zl za manetke i czteropak za programowanie :oczko_usmiech:

Mnie ucieszło to ze gazownik naprawił mi instalacje....
Za 30zł.... :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.05.2018 08:50

za 6-cio pak piwa uzyskałem dostęp do podnośnika (takiego na poważnie w całości podnoszącego auto) i oczyściłem spód auta (wczesniej podwozie było umyte ) , a następnie uzupełniłem konserwcję :) Zabieg trwał godzinę :)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 29.05.2018 19:42

bluesman napisał(a):za 6-cio pak piwa uzyskałem dostęp do podnośnika (takiego na poważnie w całości podnoszącego auto) i oczyściłem spód auta (wczesniej podwozie było umyte ) , a następnie uzupełniłem konserwcję :) Zabieg trwał godzinę :)

O kurczę nam taki podnośnik by się przydał :mrgreen: bo na razie problemy z wymontowaniem maglownicy, bo jej regeneracja potrwa ponad tydzień więc u naszego mechanika nie ma szans :cry: Taki podnośnik ułatwił by sprawę :wink: A za sześciopaka to już całkiem :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.05.2018 06:45

wiolek_lp napisał(a):
bluesman napisał(a):za 6-cio pak piwa uzyskałem dostęp do podnośnika (takiego na poważnie w całości podnoszącego auto) i oczyściłem spód auta (wczesniej podwozie było umyte ) , a następnie uzupełniłem konserwcję :) Zabieg trwał godzinę :)

O kurczę nam taki podnośnik by się przydał :mrgreen: bo na razie problemy z wymontowaniem maglownicy, bo jej regeneracja potrwa ponad tydzień więc u naszego mechanika nie ma szans :cry: Taki podnośnik ułatwił by sprawę :wink: A za sześciopaka to już całkiem :mrgreen:

Spróbuj popytać o wynajęcie na godziny :) Pytałem w kilku miejscach i w jednym się udało. Z tym, że musiałem wstać wcześnie rano by być przed ew. pierwszymi klientami :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 30.05.2018 07:20

bluesman napisał(a):Spróbuj popytać o wynajęcie na godziny :)
Od razu weź autograf :lol:
podnosnik.png
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.05.2018 09:26

boboo napisał(a):
bluesman napisał(a):Spróbuj popytać o wynajęcie na godziny :)
Od razu weź autograf :lol:
8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2018 13:43

Z dniem 30 lipca 2018 przechodzę na emeryturę. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2018 13:48

Janusz Bajcer napisał(a):Z dniem 30 lipca 2018 przechodzę na emeryturę. :lol:

To tera wielka wyprz w Polsce i permanentne wakacje w Cro? :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 800
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone