Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 06.03.2018 23:18

bluesman napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Mogłem napisać wyprowadzają, ale smyczy nie widziałem.

Może być wyjeżdżają.

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś :) Nie wiem jak auta sa przewożone statkami :)

Jakiś czas temu zatonął statek z luksusowymi autami :(

http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktu ... m-wybrzezu

https://reporters.pl/3475/karkolomna-op ... ami-wideo/

Potem Baltic Ice wyglądał tak
20151019_093734.jpg
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 12.03.2018 16:25

Byliśmy wczoraj z żoną na czeskim śląsku w odwiedzinach u rodziny. Wracając zatrzymałem się przy sklepie, żeby kupić coś do picia. Jakie było moje zdziwienie, gdy zza węgła "zaatakowała" nas ekipa jednej z polskich stacji telewizyjnych i zagadnęła czy tez aby przyjechaliśmy do Czech specjalnie po to, żeby zrobić zakupy w niedzielę i co sądzimy o zakazie handlu w niedzielę w Polsce. Ze śmiechem odparłem, że nie - po prostu stajemy, żeby kupić coś zimnego do wypicia w drodze, a zakaz handlu jakoś nas nie rusza. Ekipa była bardzo mocno niezadowolona z odpowiedzi i próbowała uzyskać od nas odpowiedź, czy też może w przyszłości będziemy robić zakupy w Czechach w niedzielę, bo u nas nie można etc. Byli bardzo zdeterminowani :oczko_usmiech: i zachowywali się tak, jakby po polskiej stronie był jakiś głód albo cuś i ludzie umierali...
To już było normalnie tworzenie alternatywnej rzeczywistości i propaganda jak za PRL :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.03.2018 17:50

Pierwszy raz tej zimy we Wrocławiu pada śnieg :D . Zupełnie biało za oknem 8) .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.03.2018 17:55

marze_na napisał(a):Pierwszy raz tej zimy we Wrocławiu pada śnieg :D . Zupełnie biało za oknem 8) .

I to Cię cieszy 8O
Wiosna przecie powinna być :roll:
U mnie od południa zawiewa i zamiata :roll:
Jak tak dalej pójdzie (a tak ma być :evil: ), to do rana z pół metra napada :evil: :evil: :evil:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.03.2018 18:07

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):Pierwszy raz tej zimy we Wrocławiu pada śnieg :D . Zupełnie biało za oknem 8) .

I to Cię cieszy 8O

Bardzo :D , bo co to za zima bez śniegu :roll: :evil: .
Jeszcze raz na narty chciałabym wyskoczyć :mrgreen: .

Byle nie sypało dłużej niż tydzień, bo 27 marca pierwszy żużel zapisany mam w kalendarzu :wink: .
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.03.2018 20:15

marze_na napisał(a):
Byle nie sypało dłużej niż tydzień, bo 27 marca pierwszy żużel zapisany mam w kalendarzu :wink: .

Boję się że na pierwszy żużel znów trzeba będzie dłużej poczekać :? :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.03.2018 20:23

dids76 napisał(a):
marze_na napisał(a):

Boję się że na pierwszy żużel znów trzeba będzie dłużej poczekać :? :wink:

A pierwsze w tym sezonie MotoGP już w tą niedzielę :oczko_usmiech: ... no ale oni w Katarze :lol:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 23.03.2018 18:11

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.03.2018 18:45

Gajus.ems napisał(a):Bardzo mnie ucieszło .....https://wiadomosci.wp.pl/policja-zatrzy ... 405569665a

Ja to się ucieszę, kiedy przeczytam informację, że zdelegalizowano ten barbarzyński proceder strzelania dla sportu i zabawy do zwierząt. :evil:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.03.2018 00:42

Gajus.ems napisał(a):Bardzo mnie ucieszło .....https://wiadomosci.wp.pl/policja-zatrzy ... 405569665a

Z jednej strony smuci mnie, że w dwudziestym pierwszym wieku, w cywilizowanym (podobno) kraju, tacy ludzie ciągle bezkarnie mogą uprawiać swój sadystyczny proceder. Z drugiej, cieszy mnie, że akceptacja takiej działalności w społeczeństwie jest coraz mniejsza.
Może doczekam jeszcze czasów, gdy łowiectwo w takiej formie zostanie - jak pisze Waldek - zdelegalizowane.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.03.2018 06:34

Dołączam się do chóru :mrgreen: :papa:
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 24.03.2018 08:25

Opowiadał mi kolega, że jego ojciec jest myśliwym i on też siłą rozpędu zaczął w to wchodzić. Poszli na polowanie i zobaczył jak jeden z uczestników tego procederu zastrzelił kota (ponoć jest prawo, że ileś metrów od zabudowań myśliwy może zastrzelić rzekomo bezpańskie zwierzę) l był z z siebie z tego powodu bardzo zadowolony. O ile w przypadku wałęsającego się psa można by się dopatrzeć jakiegoś sensu to w przypadku kota już nie.
Kolega oczywiście wyleczył się z polowań.
Oczywiście znajdą się tacy, co zaczną mówić o koniecznej selekcji itp.
Jakaś selekcja pewno jest potrzebna, ale w większości przypadków rzekoma selekcja jest pretekstem do krwawej zabawy. Dla mnie kwintesencją mentalności myśliwych jest całkiem niedawne zdarzenie ze strzelaniem do bażantów wuszczanych z klatek.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.03.2018 10:38

ACandrzej napisał(a):... zobaczył jak jeden z uczestników tego procederu zastrzelił kota ....

Powiesiłbym za jaja sku..na!!
Raz byłem ze swoim kotem u weterynarza.
Wyjął mu śrut spod skóry. Kot przeżył, bo śrut zatrzymał się na żebrze.
Do dziś nie wiem co za debil strzelał.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.03.2018 13:05

krutom napisał(a):Powiesiłbym za jaja sku..na!!
Raz byłem ze swoim kotem u weterynarza.
Wyjął mu śrut spod skóry. Kot przeżył, bo śrut zatrzymał się na żebrze.
Do dziś nie wiem co za debil strzelał.

Debile są wśród nas.
Jeden tłumaczył, że zabijanie zwierząt - tych młodych uczy życia. 8O :roll:

Szyszko już nie jest z nimi.
Był z PISu, ale jakby był z PO to też by mnie nie ucieszył.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 26.03.2018 08:04

Jeśli chodzi o tą chorą formę dbałości o przyrodę, to jeden z usługodawców mojej wspónoty ( jestem w zarządzie ) pochwalił się na technicznym spotkaniu, ze jest myśliwym.
Nadal jest myśliwym, ale już nie świadczy usług dla naszej wspólnoty.
Moja decyzja ( mamy prawo decydować o wyborze usługodawców bez zgody wpólnoty ) na corocznym spotkaniu spotkała się z aplauzem, co mnie bardzo ucieszyło.
Ludzie naprawdę się zmieniają.

To cieszy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 793
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone