Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 26.01.2018 17:28

yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.01.2018 11:49

Ciekawe jak się zakończy ta sprawa...
http://www.rmf24.pl/fakty/news-akcja-w- ... Id,2514885
Jednak szanse są niewielkie aby Polaka uratowali, niestety. Mam nadzieję że Ci co idą na ratunek nie podzielą ich losu...
Ogólnie zupełnie nie ogarniam tego sportu, tyle już znanych ludzi zginęło, najgorzej że facet ma rodzinę... z tego co wyczytałem 3-jka dzieci, 9, 7 i 6 lat.
Nie chcę nikogo oceniać ale bardzo bardzo szkoda dzieciaków :/.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 27.01.2018 12:07

yzedef napisał(a):Ogólnie zupełnie nie ogarniam tego sportu, tyle już znanych ludzi zginęło, najgorzej że facet ma rodzinę... z tego co wyczytałem 3-jka dzieci, 9, 7 i 6 lat.

Dla mnie też jest to zagadka, tym bardziej że mają już dany szczyt zdobyty, a chodzi o to by go zdobyć inną porą roku :roll:
Najdziwniejsze jest to, że niejednokrotnie niczego tam na górze nie zobaczą :idea:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.01.2018 12:28

Habanero napisał(a):
yzedef napisał(a):Ogólnie zupełnie nie ogarniam tego sportu, tyle już znanych ludzi zginęło, najgorzej że facet ma rodzinę... z tego co wyczytałem 3-jka dzieci, 9, 7 i 6 lat.

Dla mnie też jest to zagadka, tym bardziej że mają już dany szczyt zdobyty, a chodzi o to by go zdobyć inną porą roku :roll:
Najdziwniejsze jest to, że niejednokrotnie niczego tam na górze nie zobaczą :idea:

Kiedy Aleksander Doba po raz trzeci przepłynął Atlantyk, ktoś z mojej rodziny ten wyczyn skwitował: "zupełnie bez sensu".
Może i bez sensu, ale może trzeba spojrzeć na takie ryzykowne wyczyny z innej perspektywy.

Jeśli nic nie zmieni się na lepsze, to w dość odległym czasie, życie na Ziemi dla człowieka przestanie być możliwe. Stephen Hawking mówi o kilkuset latach. Obecnie przygotowywana jest misja na Marsa. Jednym z najsłabszych ogniw zapewniających powodzenie ekspedycji, jest sam człowiek, jego kondycja fizyczna i co ważniejsze psychiczna. W ramach programu przygotowującego misję na Marsa, współpracuje się z ludźmi, którzy dokonują m.in. takich "bezsensownych" - z punku widzenia przeciętnego człowieka - wyczynów.

Zawsze trzymam kciuki za tych ludzi. Tak było kiedy śledziłem online trzy atlantyckie podróże Pana Aleksandra, tak jest teraz w przypadku Revol i Mackiewicza.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 27.01.2018 16:03

yzedef napisał(a):Ciekawe jak się zakończy ta sprawa...
http://www.rmf24.pl/fakty/news-akcja-w- ... Id,2514885
Jednak szanse są niewielkie aby Polaka uratowali, niestety. Mam nadzieję że Ci co idą na ratunek nie podzielą ich losu...
Ogólnie zupełnie nie ogarniam tego sportu, tyle już znanych ludzi zginęło, najgorzej że facet ma rodzinę... z tego co wyczytałem 3-jka dzieci, 9, 7 i 6 lat.

Dużo się tam dzieje, oby szczęśliwie się zakończyło.
Bielecki i Urubko ponoć ostro idą w górę, to dwaj giganci himalaizmu - ciekawe jak to wpłynie na wyprawę na K2 , bo obydwaj są pewniakami do ataku szczytowego.
Co by nie było, to trzeba mieć nadzieję, że akcja ratunkowa zakończy się sukcesem, bo życia nikomu nie zwrócimy.

Edit według relacji internetowych, to akcja ratunkowa porusza się w niesamowitym tempie.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.01.2018 20:01

baunty napisał(a):Edit według relacji internetowych, to akcja ratunkowa porusza się w niesamowitym tempie.

Musi być dobrze....musi......
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 27.01.2018 20:36

ja obserwuję to co robi Tomek Mackiewicz od kilku lat...jeżeli ktoś nie zna historii tego chłopaka, niech sobie zada trochę trudu i poszpera w internecie, obejrzy kilka filmów na YouTube...ja go w pełni rozumiem, popieram i popierałem to co robił i robi
a Adam i Denis za to wejście powinni trafić do podręczników geografii, czy czegoś innego...niech moc będzie z nimi wszystkimi
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.01.2018 20:42

słoma79 napisał(a):ja obserwuję to co robi Tomek Mackiewicz od kilku lat...jeżeli ktoś nie zna historii tego chłopaka, niech sobie zada trochę trudu i poszpera w internecie, obejrzy kilka filmów na YouTube...ja go w pełni rozumiem, popieram i popierałem to co robił i robi
a Adam i Denis za to wejście powinni trafić do podręczników geografii, czy czegoś innego...niech moc będzie z nimi wszystkimi

Adam może się zrehabilituje za Broad Peak, oby się udało...ale to tylko moje zdanie....
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 27.01.2018 21:09

beatabm napisał(a):
słoma79 napisał(a):ja obserwuję to co robi Tomek Mackiewicz od kilku lat...jeżeli ktoś nie zna historii tego chłopaka, niech sobie zada trochę trudu i poszpera w internecie, obejrzy kilka filmów na YouTube...ja go w pełni rozumiem, popieram i popierałem to co robił i robi

Adam może się zrehabilituje za Broad Peak, oby się udało...ale to tylko moje zdanie....

według mnie niema za co...jeżeli Tomek tam, na Nanga Parbat zostanie, a Eli z tego wyjdzie, będzie w tej samej sytuacji co Bielecki na Broad Peaku...mogli tam zostać wszyscy, podobnie jak tutaj...
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.01.2018 21:17

słoma79 napisał(a):
beatabm napisał(a):

według mnie niema za co...jeżeli Tomek tam, na Nanga Parbat zostanie, a Eli z tego wyjdzie, będzie w tej samej sytuacji co Bielecki na Broad Peaku...mogli tam zostać wszyscy, podobnie jak tutaj...

Tam Maciek został z Kowalskim...został na zawsze....
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 27.01.2018 21:22

beatabm napisał(a):
słoma79 napisał(a):
beatabm napisał(a):

Tam Maciek został z Kowalskim...został na zawsze....

tutaj, teraz Tomek też może zostać...
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 27.01.2018 21:23

beatabm napisał(a):

Ja bym się nie rozpędzał z oceną sytuacji na Broad Peak i obwinianiem kogokolwiek za cokolwiek.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 27.01.2018 21:25

baunty napisał(a):
beatabm napisał(a):

Ja bym się nie rozpędzał z oceną sytuacji na Broad Peak i obwinianiem kogokolwiek za cokolwiek.

widzę, że mamy podobną ocenę sytuacji
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.01.2018 21:33

baunty napisał(a):[

Ja bym się nie rozpędzał z oceną sytuacji na Broad Peak i obwinianiem kogokolwiek za cokolwiek.[/quote]
To tylko moje subiektywne zdanie, nikomu go nie narzucam
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 27.01.2018 21:36

słoma79 napisał(a):
baunty napisał(a):
beatabm napisał(a):

widzę, że mamy podobną ocenę sytuacji

Czytając o Broad Peak..... obawiam się, że zostaliby tam we czterech.
Tu też się rozdzielili, to była jedyna szansa .
Oby Tomkowi się udało....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 783
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone