Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 23.01.2018 21:47

To trzeba było brać Mini Countrymana. Małe, a jakie wrażenia z jazdy.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 21:48

Janusz Bajcer napisał(a):
bluesman napisał(a):Suzuki wygrywa ceną ? mamy na myśli chyba inne auto :lol: W tym segmencie jeżeli chodzi o wielkość to S ma tylko jednego konkurenta :) Fiata Pandę Cross 4x4 :)

A to nie jest konkurencją >>> http://www.ssangyong.pl/modele/tivoli

nie :) długość np 4195 do 3700
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.01.2018 21:49

bluesman napisał(a):Żadne z posiadanych przeze mnie aut to nie moja bajka. Tak krawiec kraje jak materii staje, aczkolwiek gdyby żona chciała wzielibyśmy Vitarę ale ma być małe, dzielne, zwinne i basta :mrgreen: i takie jest co ciekawe przyśpieszenie mnie zaskoczyło in plus :) autko waży niecałe 900 kg przy 90 konikach.

Z doświadczenia powiem że na co dzień do jazdy 4x4 rzadko jest potrzebne, może jedynie zimą jak popada ale ile takich dni mamy w roku ?. W takich autkach ważniejszy jest większy prześwit bo i łatwiej parkować (krawężniki i inne przeszkody) i wygodniej jest wsiadać. Zerknij jeszcze na Kia Stonic, nowy model zbudowany na bazie nowej Rio... jednak w Kia musisz mieć niestety raczej większy budżet ale autko ciekawe.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 21:50

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):
bluesman napisał(a):Nowe ze salonu :) :papa:

I, J czy V :wink: :?:

I :)

A męskich samochodów nie było?
:mrgreen:

nie, trzeba było się przyłożyć do lektury :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 21:56

yzedef napisał(a):Z doświadczenia powiem że na co dzień do jazdy 4x4 rzadko jest potrzebne, może jedynie zimą jak popada ale ile takich dni mamy w roku ?. W takich autkach ważniejszy jest większy prześwit bo i łatwiej parkować (krawężniki i inne przeszkody) i wygodniej jest wsiadać. Zerknij jeszcze na Kia Stonic, nowy model zbudowany na bazie nowej Rio... jednak w Kia musisz mieć niestety raczej większy budżet ale autko ciekawe.

Częściowo sobie odpowiedziałeś :) Prześwit to 18 cm nie tak mało. Dużo poruszamy się zimą po górach i często by dojechać do jakiegoś szlaku można trafić na śliskie miejsca, jak również latem można się zakopać w piachu, czy na mokrej jezdni bezpieczeństwo przy takim napedzie wzrasta.
Kia jest również długa, 4140 :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2018 22:01

bluesman napisał(a):Będzie nowe autko 4x4 i to małżonka zadecydowała :) No no, rozpuściła się :)

O kolorze też :?:
Chyba, że ten wybór zostawiła Tobie. :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 22:05

bluesman napisał(a):Będzie nowe autko 4x4 i to małżonka zadecydowała :) No no, rozpuściła się :)

O kolorze też :?:
Chyba, że ten wybór zostawiła Tobie. :wink:

Zdecydowała się wstępnie na orange lub stalowo szare. Czas ma do jutra. Ja bym wolał mimo wszystko Vitarę ale cuż ja mogem :)

Zapomniałem dodać, że to autko jest bardzo ekonomiczne i silnik ma wolnossacy :papa:

yzedef napisał(a):Z doświadczenia powiem że na co dzień do jazdy 4x4 rzadko jest potrzebne, może jedynie zimą jak popada ale ile takich dni mamy w roku ?.

Hm troszkę mnie tym stwierdzeniem zaskoczyłeś :) nie widzisz przewagi napędu na 4 koła chociażby podczas jezdy w deszczu i po lekkim błocie ?
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.01.2018 22:11

Gratuluję zakupu i oby dobrze się sprawował :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 22:13

Habanero napisał(a):

Gratuluję zakupu i oby dobrze się sprawował :D

Dziękuję :) mam taką nadzieję :papa:

pobrane.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2018 22:17

bluesman napisał(a):Zdecydowała się wstępnie na orange lub stalowo szare. Czas ma do jutra. Ja bym wolał mimo wszystko Vitarę ale cuż ja mogem :)

Czyli wzięła wszystko - a Ty płacisz :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 22:18

bluesman napisał(a):Zdecydowała się wstępnie na orange lub stalowo szare. Czas ma do jutra. Ja bym wolał mimo wszystko Vitarę ale cuż ja mogem :)

Razem płacimy :oczko_usmiech: niestety na autko trzeba czekać, przypłynie z Japonii

arkona napisał(a):To trzeba było brać Mini Countrymana. Małe, a jakie wrażenia z jazdy.

Dobry pomysł autko fajne, a dołożysz ? :mrgreen: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2018 22:26

bluesman napisał(a):

Razem płacimy :oczko_usmiech: niestety na autko trzeba czekać, przypłynie z Japonii

arkona napisał(a):To trzeba było brać Mini Countrymana. Małe, a jakie wrażenia z jazdy.

Dobry pomysł autko fajne, a dołożysz ? :mrgreen: :papa:

No to życzę szybkiej dostawy. :idea:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 22:29

Janusz Bajcer napisał(a):No to życzę szybkiej dostawy. :idea:

1,5-2 miesiące
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2018 22:31

bluesman napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):No to życzę szybkiej dostawy. :idea:

1,5-2 miesiące

Jakiś wolny ten statek :wink:
Ale jak już przypłynie, będzie radość :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 22:37

Janusz Bajcer napisał(a):Jakiś wolny ten statek :wink:
Ale jak już przypłynie, będzie radość :lol:

Bo to nie statek powietrzny :lol: Chyba, że poczekać na tą wersję :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 781
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone