Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2018 13:30

Mnie trochę smuci a bardziej zastanawia wczorajszy kombinacja błędu Mondeo - "Usterka silnika + ESP"... wczoraj się mi nie chciało już wnerwiać, dzisiaj się zaczaję z laptopem do auta... błąd z tyłka - wszystko i nic (a że to diesel to po wywaleniu "silnika", stracił moc; po odpaleniu do teraz wszystko gra).
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2018 15:18

W końcu u nas troszkę śniegu :D

Dalej nie wiem co z wakacjami :? i nie możemy ustalić wspólnej (wszystkim pasującej) destynacji, a nawet kraju :x
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.01.2018 15:27

piekara114 napisał(a):Dalej nie wiem co z wakacjami :? i nie możemy ustalić wspólnej (wszystkim pasującej) destynacji, a nawet kraju :x

Byłam pewna, że wciągnęła Was Grecja.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2018 15:33

Wciągnęła :D , ale limit Pana M. 1500 km nie chce puścić....
Jeszcze myślę, o Albanii, a i znowu słyszę, że może Cro....
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 22.01.2018 16:51

piekara114 napisał(a):Wciągnęła :D , ale limit Pana M. 1500 km nie chce puścić....

Epir.....
Z suchej do Pargi skrótem przez Bitolę 1600km - może wynegocjujesz jakoś te dodatkową setkę :roll: 8O
Jak nie :wink: - to może Thassos... do Keramoti przez Sofię 1450 km

:cool:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2018 18:10

No i właśnie chyba muszę wynegocjować ekstra 300 km, bo my objazdem przez Bratysławę (autostrada) i Tompę (korki).... No ale Panu M. właśnie się zatoczki przy Sivocie spodobały i popatrzyła na mapę i Bitolę i jeszcze znalazł knajpę polecają z gyrosami i właśnie w tej sekundzie zielone światło się zapaliło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zaczynam szukanie.... :mrgreen: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.01.2018 19:44

Pääkäyttäjä napisał(a):Mnie trochę smuci a bardziej zastanawia wczorajszy kombinacja błędu Mondeo - "Usterka silnika + ESP"... wczoraj się mi nie chciało już wnerwiać, dzisiaj się zaczaję z laptopem do auta... błąd z tyłka - wszystko i nic (a że to diesel to po wywaleniu "silnika", stracił moc; po odpaleniu do teraz wszystko gra).

Nie strasz, bo akurat Forda kupiłem :evil: Na szczęście w benzynie :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.01.2018 23:51

dids76 napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Mnie trochę smuci a bardziej zastanawia wczorajszy kombinacja błędu Mondeo - "Usterka silnika + ESP"... wczoraj się mi nie chciało już wnerwiać, dzisiaj się zaczaję z laptopem do auta... błąd z tyłka - wszystko i nic (a że to diesel to po wywaleniu "silnika", stracił moc; po odpaleniu do teraz wszystko gra).

Nie strasz, bo akurat Forda kupiłem :evil: Na szczęście w benzynie :wink:

Focus - usterka ESP na wyświetlaczu. Diagnoza - uszkodzenie czujnika zintegrowanego z pompą. Podobno wymiana pompy to koszt ok. 1500 - 1800 zł. :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2018 05:19

dids76 napisał(a):Nie strasz, bo akurat Forda kupiłem :evil: Na szczęście w benzynie :wink:

Fokę II czy Mondeo mk3/4? Po podłączeniu do kompa, błędów brak. Wskazano mi za to - do czego sam się przymierzalem, wymienić regulator napięcia. W Fordzie, błędy nie dają oczywistej sugestii ale w połączeniu z niektórymi rzeczami, mogą dziać się kwiatki.

U mnie od jakiegoś czasu pulsuje oświetlenie, z reguły przez jakis czas po odpaleniu auta. Zwalałem to najpierw na PTC, bo grzałka dość mocno obciąża elektryke. Potem zmierzył ładowanie i nie było ono "stabilne". Więc siłą rzeczy - alternator albo jego regulator. Przy okazji, pomacałem sobie wczoraj Kugę - Focus w wersji SUV (linia produktowa jest C-Max > Focus > Kuga).

__
Uhahałem się wczoraj na to...

DSC_1960.jpg

:mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 23.01.2018 09:21

To wrzuć jeszcze fotkę właścicielki/właściciela :), aczkolwiek jak to rodzaj męski to może jednak nie :):)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 10:46

Będzie nowe autko 4x4 i to małżonka zadecydowała :) No no, rozpuściła się :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2018 10:54

bluesman napisał(a):Będzie nowe autko 4x4 i to małżonka zadecydowała :) No no, rozpuściła się :)

Suzuki :?:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.01.2018 11:42

Janusz Bajcer napisał(a):
bluesman napisał(a):Będzie nowe autko 4x4 i to małżonka zadecydowała :) No no, rozpuściła się :)

Suzuki :?:

No jesteś Miszcz :) Trzeba przyznać :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.01.2018 14:09

Pääkäyttäjä napisał(a):
Fokę II czy Mondeo mk3/4?

C-Max czyli Foka II :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2018 14:16

dids76 napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):
Fokę II czy Mondeo mk3/4?

C-Max czyli Foka II :oczko_usmiech: :mrgreen:

To nie tak 8) Najpierw zaprojektowali C-Max a rok później zrobili na tej "bazie" Fokę II :mrgreen: 2.0 na łańcuchu czy 1.6 na pasku? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 779
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone