Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 01.01.2018 19:39

Zibi, gratulacje :) .
zibi.s
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi.s » 01.01.2018 20:15

Nefer napisał(a):Zibi, gratulacje :) .

Bardzo dziękujemy :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.01.2018 15:25

syn sam sobie kupuje mieszkanie w Krakowie :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.01.2018 09:52

dzisiaj wyjazd w Tatry nie było nas tam półtora miesiąca :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.01.2018 20:09

Specjalnie dzisiaj włączyłem nieoglądane prze ze mnie po "dobrej zmianie" - wiadomości na TVP 1.
Ani słowa o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.
To jest mało ważne w naszym kraju? Ponoć łączy nas to ponad podziałami politycznymi?

Smuci, że nawet reżimowa telewizja nie potrafi o tym wspomnieć. Nie musiała się zachwycać. Wspomnieć tylko.

Żenada ponad podziałami.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.01.2018 20:27

romuald22 napisał(a):Ani słowa o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.

Jest to - jak piszesz - żenada. I zwykła polska zazdrość, że ktoś inny odnosi sukces. Przykre.

P.S.
A może chodzi o powściągliwość, do której nawoływała Pani Beata "Odwołana" - no bo przecież ile można?

No nie wiem, mimo wszystko nie rozumiem. :roll:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.01.2018 20:47

romuald22 napisał(a):Specjalnie dzisiaj włączyłem nieoglądane prze ze mnie po "dobrej zmianie" - wiadomości na TVP 1.
Ani słowa o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.
To jest mało ważne w naszym kraju? Ponoć łączy nas to ponad podziałami politycznymi?

Smuci, że nawet reżimowa telewizja nie potrafi o tym wspomnieć. Nie musiała się zachwycać. Wspomnieć tylko.

Żenada ponad podziałami.

Nierzetalna informacja, wydanie główne wiadomości wyraźnie o tym wspomniało z pozytywna oceną.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.01.2018 20:56

romuald22 napisał(a):Ani słowa o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.

Gajus.ems napisał(a):Nierzetalna informacja, wydanie główne wiadomości wyraźnie o tym wspomniało z pozytywna oceną.

Czyżby aż takie rozbieżności w percepcji. :oczko_usmiech: Chyba sobie obejrzę, w celu weryfikacji. :wink:

Abstrahując od "Wiadomości" to jednak ilość negatywnych komentarzy z jednej strony, jest znamienna. :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 15.01.2018 08:23

Gajus.ems napisał(a): Nierzetalna informacja, wydanie główne wiadomości wyraźnie o tym wspomniało z pozytywna oceną.

Rzuciłbym okiem na to informowanie:
https://wiadomosci.wp.pl/dramat-realiza ... 446133377a

Każda akcja niosąca pomoc innym jest godna poparcia. A zwłaszcza akcja pomocy najmłodszym.
I nie powinno mieć znaczenia jakie sympatie polityczne za tym stoją. Jedni je widzą inni nie.

Jeśli druga strona zorganizuje coś podobnego, coś co będzie miało na celu pomoc najsłabszym to też wrzucę i będę nosił przyklejane z okazji tej akcji serduszko kwadracik czy co tam jeszcze będą naklejali.
Niech tylko zorganizuje, a nie krytykuje innych, którym się udało.

W TVP "małość" widzę, "małość".
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 15.01.2018 08:28

pobrane.jpg

z21252632IE,Ksieza-z-Czestochowy-dumnie-nosili-serduszka-WOSP.jpg

I jednak da się, co mnie ucieszyło.
A ucieszyło mnie tym bardziej, że wczoraj u mnie na wsi na "sumie" połowa wiernych była oklejona serduszkami, a dzieciaki zbierające kasę do puszek były tak przejęte i dumne, że miło było patrzeć. :papa:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.01.2018 08:46

W moim 20-sto letnim Golfie padła skrzynia biegów, czas będzie się pożegnać :cry: :cry:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.01.2018 09:04

dids76 napisał(a):W moim 20-sto letnim Golfie padła skrzynia biegów, czas będzie się pożegnać :cry: :cry:

Mariusz, serdecznie współczuję. Czułem pewną sympatię do Twojego Golfa. :lol:
Może jednak wymiana skrzyni i ... jeszcze jedna podróż do Cro. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2018 09:10

dids76 napisał(a):W moim 20-sto letnim Golfie padła skrzynia biegów, czas będzie się pożegnać :cry: :cry:

Poszukaj jakiejś na szrocie i reanimuj niemiecką technologię :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.01.2018 09:22

Skrzynia 200-300 zł, wymiana 2-3 godziny. Przy okazji sprzęgło ogarniesz dla pewności i jeszcze sporo polatasz. Ważne czy buda i motor w dobrej kondycji. Ja w 20-sto letnim V40 maglownicę robiłem. W sumie wyszło 1050 zł. z geometrią. Sąsiad kupił i jest zadowolony :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.01.2018 09:32

Dzięki za ciepłe słowa :wink:
Skrzynię oczywiście wymienię (po regeneracji 800zł), do tego doszło jeszcze sprzęgło (400zł) i wymiana. Silnik i buda ok :wink:
I tak cały czas chodzi mi po głowie coś nowego. Jak nie dostanę za Golfa kasy która mnie interesuje to zostawię go sobie, a raczej młodemu. Roczny koszt utrzymania (czyli OC i przegląd) to ok 500zł więc niech stoi aż młody zrobi Prawo Jazdy :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 777
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone