napisał(a) fly » 26.11.2017 23:27
Cze!
amatus1 napisał(a):fly napisał(a):Cze!
Praca w niedziele ma swoje plusy, masz wolny dzień w tygodniu, więc ....wszelkie załatwienia w urzędach czy też np. wizyta stomatologiczna to nie problem, ...i nie trzeba się zwalniać z pracy lub nawet brać wolnego dnia.
pozdro
fly
urzędy i szkoły również powinny być czynne w takim razie w niedziele...nie bedzie wtedy problemów z załatwianiem spraw;)
Fly, rozumiem, że Ty i Twoja rodzina pracujecie w niedziele?
W latach 99 do 2004 pracowałem w jedny z marketów budowlanych, również w niedziele, grafik był rozpisany na cały miesiąc więc można było sobie wszystko zaplanować. Powiem więcej, pracownicy chętnie pracowali w weekend-y ponieważ były te dni lepiej płatne+dzień wolny. Ponadto jak wspomniałem był grafik co w moim przypadku pozwalało mi na jeszcze jedną pracę-pracowałem w pogotowiu ratunkowym i również bywało to w niedzielę...
Teraz mieszkam za granicą i zdaża się (b. rzadko) jeśli projekt "kuleje" pracować w weekend.
To co Ty rozumiesz lub nie rozumiesz, (użyłbym słowa np. zakładam ) na temat pracy w niedzielę mojej rodziny mało powinno Cię obchodzić ...ale zaspokoję Twoją ciekawość i odpowiem-moja żona pracuje na uniwersytecie weterynaryjnym w Oslo jako technik weterynaryjny (pielęgniarka) i też pracuje co czwarty weekend, i co piąty tydzień ma cały tydzień wolny, synek ma 3,5 roku i nie pracuje....chociaż... każdą niedzielę ma trening na basenie.
By the way...ironizujesz z szkołami i urzędami, a niby dlaczego mają pracować pracownicy muzeów, galerii, obiektów sportowych itd., jak wolne to wolne...
Ponadto zdaża nam się przylecieć do Polski (różne miasta) w weekend na zakupy, i robimy je z reguły w niedzielę przed wylotem.
Doceniam również możliwość zakupów w godzinach późnych-nocnych-krakowskie Tesko czy Makro, o świcie bodajże od godziny 3 w Gdyni
pozdro
fly
Ostatnio edytowano 27.11.2017 00:21 przez
fly, łącznie edytowano 1 raz