Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 04.11.2017 16:46

KU..... CZY MOŻECIE JUŻ SKOŃCZYĆ Z TA POLITYKA ? Proszę jak macie ochotę pisać to wykażcie się wszyscy w merytorycznych wątkach o Chorwacji!.
Jak zwykle te same osoby i nicki.... tyle tu tysięcy użytkowników i co dają radę ? da się bez niej żyć! ?.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.11.2017 21:19

bluesman napisał(a):blądynka ?

A Szanowna Małżonka to oryginalna czy farbowana?
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 04.11.2017 22:35

Pääkäyttäjä napisał(a):Teraz trzeba szybko znaleźć jakąś fuchę na przeczekanie albo cierpliwie szukać konkretu, bo z oszczędności to ja długo nie pożyję ;)

Powodzenia życzę.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.11.2017 22:59

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):blądynka ?

A Szanowna Małżonka to oryginalna czy farbowana?

Jak widać celnie i na temat ... zawsze się można zdziwić, i właśnie się zdziwiłem. Ja to ja i odpowiadam za to co robię/piszę. To natomiast jest jednak ... :oops:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 04.11.2017 23:15

yzedef napisał(a):...jak macie ochotę pisać to wykażcie się wszyscy w merytorycznych wątkach o Chorwacji!.

A to łatwo sprawdzić. Klikamy na nick i można wybrać opcję wyświetlenia postów użytkownika.
Może się okazać, że użytkownik także w merytorycznych wątkach pomógł sporej liczbie osób.

Nie popadajmy w paranoję. Nic się tu takiego nie dzieje. To Ty używasz wyrazów uważanych za..... itd.

Nawet jeśli pojawiają się jakieś kuksańce, to nikt od ch... innych nie wyzywa.

Przypomniała mi się pewna scena z filmu:
- Ja się polityką nie interesuję!
- Ale polityka interesuje się panem!

I mną się zainteresowała, bo pozbawiła mnie możliwości słuchania świetnych programów satyrycznych w paśmie popołudniowym.
I ciekawe kto w tym roku napisze kolejny tekst świątecznego "Karpia"?

Przestań biadolić!
Jeszcze chwila i zamkną kolejny wątek.
Z tego wątku z humorem pozostał nędzny kadłubek. Nikt tam nie zagląda.

Muszą być jakieś wentyle!
W latach 80-tych władza zdawała sobie z tego sprawę i z tego powodu "Trójka" pozostawiona w jakimś sensie sobie była najlepszym radiem i nie czepiano się koncertów rockowych.

No i jest jeszcze jedna możliwość. Zaglądaj tylko do wątków "po ile LPG na trasie".
Z pewnością są merytoryczne.

Więcej luzu :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.11.2017 23:18

yzedef napisał(a):KU..... CZY MOŻECIE JUŻ SKOŃCZYĆ Z TA POLITYKA ? Proszę jak macie ochotę pisać to wykażcie się wszyscy w merytorycznych wątkach o Chorwacji!.
Jak zwykle te same osoby i nicki.... tyle tu tysięcy użytkowników i co dają radę ? da się bez niej żyć! ?.

Słaby jestem w wątkach merytorycznych, to sobie piszę w Hyde Parku. :lol:
yzedef napisał(a):Podobno demokracja to duża tolerancja itp.

Tolerancja, wynikająca z demokratycznych zasad, ma swoje granice. :wink:
Pääkäyttäjä napisał(a):Teraz trzeba szybko znaleźć jakąś fuchę na przeczekanie albo cierpliwie szukać konkretu, bo z oszczędności to ja długo nie pożyję ;)

Pääkäyttäjä, życzę powodzenia. :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.11.2017 23:39

krutom napisał(a):

Nasza w tym głowa , aby nie zamknęli kolejnego wątku i inne się ponownie narodziły. :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 04.11.2017 23:53

krutom napisał(a):
yzedef napisał(a):...jak macie ochotę pisać to wykażcie się wszyscy w merytorycznych wątkach o Chorwacji!.

A to łatwo sprawdzić. Klikamy na nick i można wybrać opcję wyświetlenia postów użytkownika.
Może się okazać, że użytkownik także w merytorycznych wątkach pomógł sporej liczbie osób.

Nie popadajmy w paranoję. Nic się tu takiego nie dzieje. To Ty używasz wyrazów uważanych za..... itd.

Nawet jeśli pojawiają się jakieś kuksańce, to nikt od ch... innych nie wyzywa.

Przypomniała mi się pewna scena z filmu:
- Ja się polityką nie interesuję!
- Ale polityka interesuje się panem!

I mną się zainteresowała, bo pozbawiła mnie możliwości słuchania świetnych programów satyrycznych w paśmie popołudniowym.
I ciekawe kto w tym roku napisze kolejny tekst świątecznego "Karpia"?

Przestań biadolić!

Muszą być jakieś wentyle!
W latach 80-tych władza zdawała sobie z tego sprawę i z tego powodu "Trójka" pozostawiona w jakimś sensie sobie była najlepszym radiem i nie czepiano się koncertów rockowych.

No i jest jeszcze jedna możliwość. Zaglądaj tylko do wątków "po ile LPG na trasie".
Z pewnością są merytoryczne.

Więcej luzu :papa:

Widzisz... ja napisałem krótko a ty mi tu doktoraty prawisz :), mam gdzieś co kto pisze jednak widać to ciebie zabolało skoro te właśnie doktoraty :). Ogólnie przepraszam za swoje teksty w tym wątku, w mej intencji było że ludzie podchodźmy do forum na luzaka... każda z Nas ma w życiu jakieś problemy/stresy tutaj rozmawiajmy o naszych pasjach... przygodach itp. Jak coś już milczę i się nie mądrzę.
Ostatnio edytowano 05.11.2017 09:32 przez yzedef, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.11.2017 01:05

yzedef napisał(a):KU..... CZY MOŻECIE JUŻ SKOŃCZYĆ Z TA POLITYKA ? Proszę jak macie ochotę pisać to wykażcie się wszyscy w merytorycznych wątkach o Chorwacji!.

Mój drogi yzedef (nie znam imienia, więc wybacz...)
Od dwóch stron nie widzę tu nic o polityce a jedynie o przeszłości i przyszłości pewnej, bardzo ważnej dla mojego pokolenia stacji radiowej.
Nie popadajmy w paranoję. To jest Hyde Park stworzony za zgodą moderacji do takich właśnie dyskusji :!: Jeśli chcesz pogadać wyłącznie o Chorwacji to masz mnóstwo innych, bardzo ciekawych i odpowiednich wątków. Tutaj jest miejsce na inne dyskusje, tutaj można się spierać i mieć inne zdanie a nie tylko poklepywać się po plechach :wink: Dzięki takim właśnie dyskusjom, forum żyje. Nie doprowadzajmy do sytuacji, że na forum królować będzie zamordyzm i cenzura. W naszym życiu to już było... i znów wraca. Na forum też już było... i niech nie wróci. Bądźmy mądrzejsi :!:
Nie zawsze musimy się zgadzać, spierajmy się ale szanujmy się wzajemnie :!: :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 05.11.2017 09:31

greenrs napisał(a):

Mój drogi yzedef (nie znam imienia, więc wybacz...)
Od dwóch stron nie widzę tu nic o polityce a jedynie o przeszłości i przyszłości pewnej, bardzo ważnej dla mojego pokolenia stacji radiowej.
Nie popadajmy w paranoję. To jest Hyde Park stworzony za zgodą moderacji do takich właśnie dyskusji :!: Jeśli chcesz pogadać wyłącznie o Chorwacji to masz mnóstwo innych, bardzo ciekawych i odpowiednich wątków. Tutaj jest miejsce na inne dyskusje, tutaj można się spierać i mieć inne zdanie a nie tylko poklepywać się po plechach :wink: Dzięki takim właśnie dyskusjom, forum żyje. Nie doprowadzajmy do sytuacji, że na forum królować będzie zamordyzm i cenzura. W naszym życiu to już było... i znów wraca. Na forum też już było... i niech nie wróci. Bądźmy mądrzejsi :!:
Nie zawsze musimy się zgadzać, spierajmy się ale szanujmy się wzajemnie :!: :)

Luzik :lol: już wyżej przeprosiłem za swoje wcześniejsze wpisy. Już więcej się więc nie mądrze, z tym szanowaniem masz zupełną rację jednak nie każdemu to wychodzi :D ale wiadomo... człowiek jest omylny, najważniejsze aby potrafić zdobyć się na refleksje i przyznać do błędu.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.11.2017 12:55

Kiepura napisał(a):Prawdziwa Trójka skończyła się w 1981 roku.

Potem już było tylko propagandowe goofno.

Trójka apolityczna :lool: :lool: :lool:
Może kiedyś przed 1981.

Przez jakiś czas traktowałem Cię jako inteligentnego forumowicza. Niekoniecznie zgadzając się z Twoimi poglądami. To jest możliwe.

Po ewidentnie tendencyjnym i głupkowatym powyższym wPISie ...

...smuci mnie, że muszę zmienić swoje zdanie.

PS: Słuchałem "3" od brzdąca. Mam prawie 50 lat i wiem co słyszałem oraz napisałem. I nie pisz proszę, że na zdeformowanej "trójce" pokolenie wyrosło bo tylko pogrążysz się bardziej.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.11.2017 18:44

romuald22 napisał(a):PS: Słuchałem "3" od brzdąca. Mam prawie 50 lat i wiem co słyszałem oraz napisałem. I nie pisz proszę, że na zdeformowanej "trójce" pokolenie wyrosło bo tylko pogrążysz się bardziej.

Jak się słuchało tylko muzyki to może i można mieć takie zdanie.
Ci co byli już w miarę dorośli pamiętają, kto przyszedł wówczas do radia i jakie to miało reperkusje.
Sprawy są znane, w internecie opisane, nie sądzę bym był odosobniony w swojej ocenie.

Z resztą wypowiedzi nie dyskutuje, bo i nie ma z czym.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 05.11.2017 19:04

Kiepura napisał(a):Ci co byli już w miarę dorośli pamiętają, kto przyszedł wówczas do radia i jakie to miało reperkusje.
Sprawy są znane, w internecie opisane, nie sądzę bym był odosobniony w swojej ocenie.

Jakieś linki?
W internecie to wiele rzeczy jest opisanych.

ps. W trójce nie słuchałem tylko muzyki.
Kiedyś lubiłem np. niejakiego pana Wolskiego. Teraz jakby trochę gorzej wszystko mu wychodzi.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.11.2017 19:16

Kiepura napisał(a):Jak się słuchało tylko muzyki to może i można mieć takie zdanie.

Nie słuchałem tylko muzyki.

Kiepura napisał(a):Ci co byli już w miarę dorośli pamiętają, kto przyszedł wówczas do radia i jakie to miało reperkusje.

O wielki.
Rozjaśnij nam pięćdziesiątletnim zagubionym owieczkom prawdę.

Na pewno nie jesteś odosobniony w swej ocenie. Do dzisiaj wielu twierdzi, że meteoryt tunguski to był zamach.

Kiepura napisał(a):Z resztą wypowiedzi nie dyskutuje, bo i nie ma z czym.

Z resztą wypowiedzi również nie dyskutuję bo nie ma z kim.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 05.11.2017 19:45

Kiepura napisał(a):
romuald22 napisał(a):PS: Słuchałem "3" od brzdąca. Mam prawie 50 lat i wiem co słyszałem oraz napisałem. I nie pisz proszę, że na zdeformowanej "trójce" pokolenie wyrosło bo tylko pogrążysz się bardziej.

Jak się słuchało tylko muzyki to może i można mieć takie zdanie.

W czasach komuny w Trójce można było usłyszeć wykonawców, którzy nie sprzyjali ówcześnie panującym, a wręcz przeciwnie,
ich twórczość niejednokrotnie była politycznym manifestem. Przypomnij sobie łaskawie słowo cenzura i odnieś je do tego co słuchaliśmy każdej soboty wieczorem. Dla mnie Lista Przebojów była niesamowitą audycją, która w dużej mierze ukształtowała mnie jako człowieka.
Jak będzie teraz , sam zobaczysz .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 763
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone