weldon napisał(a):Kiepura napisał(a):Szybciej niż LuxTorpeda.
To akurat żaden problem
Wy to se lubicie pogadać.
Podkreślam se.
Nawet poloniści tak u nas mówią.
endryu napisał(a):Obecnie pitu, pitu... w temacie spadku cen paliwa, a na stacjach tego nie widać
pyton napisał(a):greenrs napisał(a):elka21 napisał(a):Zmarł Helmut Kohl.
Wielki człowiek... I nie o posturę mi chodzi.
[*]
Wszyscy umrzemy ...
Czy "wielki człowiek" ?
Wg mnie skorumpowany polityk uznany winnym i nie pociągnięty do odpowiedzialności ...
endryu napisał(a):Obecnie pitu, pitu... w temacie spadku cen paliwa, a na stacjach tego nie widać
romuald22 napisał(a):Wy to se lubicie pogadać.
U mnie w mieście nie widać tego. Orlen i Shell od kilku lat "mają układ" i trzymają takie same ceny. Dzisiaj Pb95 4,47 ON 4,25. Na innych prywatnych tylko kilka groszy różnicy w dół. W większych miastach i różnych jego punktach ceny są tak jak piszecie.krutom napisał(a):endryu napisał(a):Obecnie pitu, pitu... w temacie spadku cen paliwa, a na stacjach tego nie widać
Jak nie jak tak. Ceny z ostatnich kilku tygodni z tankowania pb98 na Lotosie w Krakowie
2017-03-03 4,97
2017-03-20 4,84
2017-04-03 4,77
2017-04-19 5,04
2017-05-05 4,87
2017-05-19 4,73
2017-05-30 4,75
2017-06-14 4,62
Tendencja spadkowa ewidentna.
weldon napisał(a):Bo u nas są tendencje porównywania nieporównywalnego. Ładnie wyglądający, ale niepraktyczny wagon jadący praktycznie bez przystanków wyznacza próg, jaki powinien pokonać jadący z pełnym składem pociąg zatrzymujący się na każdej stacji
Wystarczy dziś puścić pierwszą z brzegu lokomotywę na tej trasie, żeby rekord LuxTorpedy poooooszedł ... Tylko po co? Dla lepszego samopoczucia?
PS oprowadzanie po Muzeum Kolejnictwa ma pewne zalety
greenrs napisał(a):Jak to było...? Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem.
Moim zdaniem jego zasług (zwłaszcza dla zjednoczenia Europy) w żaden sposób wycenić się nie da.
kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj na trasie Triathlonu w Strogardzie Gdańskim zniknęło sprzętu za prawie 4 koła.
Pewnie jakiś Janusz skrzyknął się ze szwgrem i objechali po wioskach trasę biegu w nocy i nawet leżące po Bożym Ciele resztki kwiatków im nie wadziły