Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.02.2017 12:23

mysza73 napisał(a):
Vjetar napisał(a):
marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):Pierwszy JPK dostarczony :mrgreen: . UPO chyba sobie w ramkę oprawię :lol: .
Jednolity plik kontrolny, czy jakoś tak :wink: , też coś o tym ostatnio słyszałam :roll:

Ja to bym chciała tylko słyszeć :oczko_usmiech: .

A ja nie słyszałem. O co chodzi?
Raczej nic nie tracisz, bo to takie księgowe rozrywki :wink:

Czyli jestem zdrowszy w swej niewiedzy. Super. dzięki. :D
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 27.02.2017 13:13

Ostatnie :cry:
DSC_1655.JPG
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.02.2017 22:22

Jutro pogrzeb kolegi ....wybudował duży ładny dom ...zrobił ładny ogród
...nawet 2 tygodnie temu kupił nowy samochód
....i co ... w pracy zemdlał.... okazało się , że raczysko go po cichu zaatakowało
...wcześniej nie chorował ... nic go nie bolało...miał 53 lata
...ręce opadają ....mieliśmy jechać na ryby na ciepły kanał ....człowiek robi plany...a życie swoje :cry:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.02.2017 23:46

Hmmm ... same złe wieści w tym kąciku ostatnio :( a ja z tą dobrą.

Po dwóch półrocznych czasówkach podpisałam dziś um. o pracę na czas nieokreślony :) Rok temu zaryzykowałam zwalniając się z poprzedniej roboty, w której pracowałam 24 lata. Cieszę się, że tak to się potoczyło :)
pyton
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pyton » 01.03.2017 01:00

Ja też z pozytywną :)
Wczoraj opryskałem niektóre drzewka na ochojnika a dzisiaj przekopałem mikro działkę i z żoną zasadziliśmy rzodkiewkę na taśmie ( w zeszłym roku było nieźle ) :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.03.2017 07:38

mervik napisał(a):Jutro pogrzeb kolegi ....wybudował duży ładny dom ...zrobił ładny ogród
....i co ... w pracy zemdlał.... okazało się , że raczysko go po cichu zaatakowało
...ręce opadają ....mieliśmy jechać na ryby na ciepły kanał ....człowiek robi plany...a życie swoje :cry:

mervik miałem identyczną historię w rodzinie :(
tyle, że 44latek... to był szok dla wszystkich
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.03.2017 07:42

gusia-s napisał(a):Hmmm ... same złe wieści w tym kąciku ostatnio :( a ja z tą dobrą.

Po dwóch półrocznych czasówkach podpisałam dziś um. o pracę na czas nieokreślony :) Rok temu zaryzykowałam zwalniając się z poprzedniej roboty, w której pracowałam 24 lata. Cieszę się, że tak to się potoczyło :)

to masz fart lub dobrego pracodawcę, po zmianach przepisów mógł ciągnąć trzecią czasówkę :|

u mnie jeszcze dziś i 4 dni wolnego (tzn. różne sprawunki do wykonania, ale jednak nie w pracy) :)
KasiulaUK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiulaUK » 03.03.2017 15:47

Ucieszyl mnie poranek, bez deszczu, i ze dzis piatek ;-)
Zasmucila prognoza pogody na weekend... Ma byc szaro buro i ponuro... Juz dawno nie trafilo sie slonko na weekend !
KasiulaUK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiulaUK » 03.03.2017 15:49

mervik napisał(a):Jutro pogrzeb kolegi ....wybudował duży ładny dom ...zrobił ładny ogród

Dlatego trzeba sie cieszyc kazda chwila z najblizszymi i przyjaciolmi, realizowac swoje plany i marzenia i nie przejmowac sie pierdolami na codzien :papa:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 03.03.2017 16:37

Na moim osiedlu pod topór poszło kilkadziesiąt drzew. Teraz już nie ma żadnej bariery od ulicy - można swobodnie wdychać spaliny i smog... Niech ich szlag trafi...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2017 18:41

Hercklekot napisał(a):Na moim osiedlu pod topór poszło kilkadziesiąt drzew. Teraz już nie ma żadnej bariery od ulicy - można swobodnie wdychać spaliny i smog... Niech ich szlag trafi...

Szkopuł w tym, że w trybie administracyjnym wyjaśnienie dlaczego i po co wycięto tam drzewa bez pozwolenia, może zająć kilka miesięcy, a udowodnienie właścicielowi, że wyciął drzewa, by prowadzić tam działalność gospodarczą - np. zbudować hotel - nawet kilka lat.

Czytaj więcej na:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Co- ... 4.html#tri

:evil:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.03.2017 23:41

Hercklekot napisał(a):Na moim osiedlu pod topór poszło kilkadziesiąt drzew. Teraz już nie ma żadnej bariery od ulicy - można swobodnie wdychać spaliny i smog... Niech ich szlag trafi...

Wycinanie puszczy białowieskiej, mordowanie żubrów, pozwolenie na wycinkę starych drzew, ignorancja w temacie zatrutego powietrza i środowiska... Z zielonej wyspy szybko zmieniamy się w czarną, cuchnącą dziurę na mapie Europy :(
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.03.2017 23:48

greenrs napisał(a):

Wycinanie puszczy białowieskiej, mordowanie żubrów, pozwolenie na wycinkę starych drzew, ignorancja w temacie zatrutego powietrza i środowiska... Z zielonej wyspy szybko zmieniamy się w czarną, cuchnącą dziurę na mapie Europy :(

Złoczyńcy obiecali poprawę i korekty w ustawie. :evil:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.03.2017 23:58

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):

Złoczyńcy obiecali poprawę i korekty w ustawie. :evil:

A ja myślę, że to działania pozorowane i tak naprawdę nic się nie zmieni.
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 04.03.2017 12:20

To ja może coś weselszego wrzucę. Przed chwilą zwiedzaliśmy z boksią okoliczne lasy i wygląda na to że wiosna już się zdecydowała zawitać. Widziałem pierwsze w tym roku motyle :) Co prawda były żółte ale to i tak nieźle wróży na lato :mrgreen:
Dla przypomnienia zacytuję:
Wtem spostrzegli pierwszego motyla. Każdemu przecież wiadomo, że jeżeli pierwszy motyl, którego zobaczy się na wiosnę, jest żółty, to lato będzie wesołe. Jeżeli jest biały, będzie to tylko spokojne lato. (O czarnych i brązowych motylach najlepiej nawet nie wspominać, gdyż jest to zbyt smutne).
Ten motyl był złocisty.
- Co to może znaczyć? - zastanawiał się Muminek. - Nigdy jeszcze nie widziałem złotego motyla.
- Kolor złoty jest lepszy od żółtego - zapewniała Panna Migotka. - Zobaczysz!

Gusi-s gratuluję odwagi :boss:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 734
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone