Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.12.2016 21:40

Jeśli będzie zlecenie na konkretny wózek lub części to se można zakładać zabezpieczenia. :roll:
W ostateczności wezmą na lawetę i już.
Tak było, jest i będzie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.12.2016 21:53

anakin napisał(a):Jeśli będzie zlecenie na konkretny wózek lub części to se można zakładać zabezpieczenia. :roll:
Tak było, jest i będzie.

Dokładnie. Kilkanaście lat temu, jeden z potentatów ogrodniczych na moim terenie kupił sobie wypasionego Mesia.
Parkował go w garażu, zastawiając dwoma innymi autami. Pewnego dnia, wpadło kilku gości z giwerami, poprosili grzecznie
o kluczyki i oczyszczenie wyjazdu.
Nota bene, po kilku miesiącach, samochód odnalazł się w Szwecji.
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 11.12.2016 22:00

U mnie w okolicy było inaczej. W nocy wyprowadzono nowego Focusa i Vw t5 zapakowali na naczepę i pojechali. Nikt nic nie widział. Po długim czasie wypłacono z AC odszkodowanie aut nie znaleziono. Mojemu sąsiadowi ukradziono BMW ten samochód odnaleziono został zatrzymany na wschodniej granicy.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 11.12.2016 22:17

anakin napisał(a):Jeśli będzie zlecenie na konkretny wózek lub części to se można zakładać zabezpieczenia. :roll:
Tak było, jest i będzie.

Nikt nie neguje, że nie uchronisz się przed kradzieżą jeżeli jest to kradzież na zamówienie. Ja mówię o zabezpieczeniu się przed leszczami przypadkowymi, którzy kradną przypadkowo np. pod marketami... taki jak zobaczy że szybko nie ogarnie tematu to go olewa i idzie do drugiego samochodu obok co nie ma zabezpieczenia żadnego. Wracając do tematu bez kluczykowego to niestety producenci samochodów w ogóle tego nie zabezpieczyli konstruując system i właśnie tak kradną auta totalni leszcze a przecież ten system mają głównie fury z górnej półki. Chwila strachu i masz nowe BMW bez żadnego łamania zamków stacyjki, wsiadasz do środka naciskasz przycisk start i jedziesz. Niby zaczęli już coś tam zabezpieczać ale nie wszyscy.
Poza tym nie muszą go kraść, mogą otwierać po to aby obrobić... w takim centrum handlowym na parkingu np. teraz zbiorą ogromne żniwo kradnąc tylko to co jest w środku.
Tutaj np. można kupić to urządzenie.

http://keycoder.pl/keyless-repeater.html
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.12.2016 06:50

romuald22 napisał(a):Jakie jest auto które nie jest łakomym kąskiem dla złodziei, a jednocześnie nie jest zabytkiem?

Ani ja, ani sąsiedzi nie zamykamy swoich, a latem zostawiamy otwarte okna, ale nie powiem ci jakimi jeździmy :D

Acha, pod pizzerią stoi tico chłopaka rozwożącego pizzę - też nie zamyka :)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 12.12.2016 12:38

A mnie martwi to, że rok się kończy a ja nadal nie mam nic zarezerwowane na przyszłe wakacje...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.12.2016 17:12

Koenig napisał(a):A mnie martwi to, że rok się kończy a ja nadal nie mam nic zarezerwowane na przyszłe wakacje...

Nie ty jeden :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 13.12.2016 13:05

Ostatni dzień w pracy w tym roku :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.12.2016 18:37

piotrf napisał(a):Ostatni dzień w pracy w tym roku :D

Gratuluję. Ja jeszcze 4 razy. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2016 21:59

Coś się kończy ... No tak. Po prostu: coś się kończy, a nic nie zaczyna :/
http://natemat.pl/196757,to-koniec-troj ... uz-pracuje
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.12.2016 22:38

weldon napisał(a):Coś się kończy ... No tak. Po prostu: coś się kończy, a nic nie zaczyna :/

No cóż, tak może powiedzieć tylko autorytarna, apodyktyczna, przekonana o własnej nieomylności, Pani Prezes Stanisławczyk. Żenada.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.12.2016 23:15

A ja wierzę, że to nie koniec. Wierzę, że wierni słuchacze do tego nie dopuszczą a idioci odejdą w niesławie :evil:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 13.12.2016 23:21

Vjetar napisał(a):
piotrf napisał(a):Ostatni dzień w pracy w tym roku :D

Gratuluję. Ja jeszcze 4 razy. :D

Ale Wam dobrze chłopaki :) , ja pracuję jeszcze 21.12 :roll:

Smuci mnie, że nie mogę zejść ze sterydów :evil: (RZS)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.12.2016 17:02

greenrs napisał(a):A ja wierzę, że to nie koniec. Wierzę, że wierni słuchacze do tego nie dopuszczą a idioci odejdą w niesławie :evil:

Tyle, że idiotom zajmie to jeszcze chwilę. :?
Ile trzeba mieć tupetu, aby coś takiego palnąć. :!:
O dokonaniach i wyśmienitym warsztacie pani dyrektor coś mało słychać.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.12.2016 19:53

weldon napisał(a):Coś się kończy ... No tak. Po prostu: coś się kończy, a nic nie zaczyna :/

Kilka dni temu rozmawialiśmy na temat udziału Pana Wojciecha w reklamie.
Konkluzja była jedna - za chwilę wyleci. :|
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 727
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone