Kiepura napisał(a):Może trochę ciszej nad tymi trumnami.
Muszę przyznać, że mnie rozczarowałeś.
Nie spodziewałem się takiego....samobója.
No chyba, że cisza nad tymi ma rekompensować szum nad innymi.
anakin napisał(a):Media, które nie omieszkają lansować na kanwie tej tragedii wszelkiej maści wybrańcuf narodu, "ubolewających" nad ciężkim losem górnika i łączących się w bulu z rodzinami ofiar, obiecując przy tym wszelką niezbędną pomoc tymże.
I to mnie smuci.
A właściwie to rzygać mi się chce.
Rysio napisał(a):anakin napisał(a):Media, które nie omieszkają lansować na kanwie tej tragedii wszelkiej maści wybrańcuf narodu, "ubolewających" nad ciężkim losem górnika i łączących się w bulu z rodzinami ofiar, obiecując przy tym wszelką niezbędną pomoc tymże.
I to mnie smuci.
A właściwie to rzygać mi się chce.
Lepiej bym tego nie ujął
alechandro napisał(a):Jeden z czytelników forum a przy okazji mój kolega jest jedną z ofiar tragedii w kopalni Rudna. Andrzej był zarejestrowany na forum ale nigdy niczego nie napisał. Spotkał się kiedyś ze mną aby pogadać o Chorwacji i zasięgnąć kilku rad. Miał 47 lat i osierocił trójkę dzieci...przepracował w kopalni 29 lat, w przyszłym roku wybierał się na emeryturę. Zamiast tego odszedł na wieczną szychtę
alechandro napisał(a):Jeden z czytelników forum a przy okazji mój kolega jest jedną z ofiar tragedii w kopalni Rudna. Andrzej był zarejestrowany na forum ale nigdy niczego nie napisał. Spotkał się kiedyś ze mną aby pogadać o Chorwacji i zasięgnąć kilku rad. Miał 47 lat i osierocił trójkę dzieci...przepracował w kopalni 29 lat, w przyszłym roku wybierał się na emeryturę. Zamiast tego odszedł na wieczną szychtę
alechandro napisał(a):Te wszystkie wyrazy współczucia najchętniej przekazałbym jego dzieciom, żonie, która jednak jest poza światem w tej chwili, nie wiadomo jak z nią rozmawiać. Kobieta robi mężowi kanapki do pracy i nawet nie jest świadoma tego, że ostatni raz. Zjeżdżasz za chlebem i nie wracasz. Nawet moja rodzina to w większości górnicy, ja się wyłamałem i nie żałuję...