Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 12.02.2016 07:54

Hercklekot - wszystko o czym piszesz jest zawarte w tym artykule do którego link zamieściłem. Nie musisz mnie uświadamiać czego tam brakuje, bo i w tym artykule są wypowiedzi geologów na temat osuwisk jak i wypowiedź wójta jednej z okolicznych gmin na temat kanalizacji. Więc po co o tym wspominasz? Czy chociaż ten artykuł przeczytałeś?
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 12.02.2016 18:04

Takich artykułów przeczytałem już kilkanaście. Chciałem tylko zaznaczyć, że nie chodzi o brak wody jak dość niefortunnie sugeruje się w nim. Artykuł jest wtórny, sprawa jest roztrząsana i znana w regionie od lat, poseł Brynkus Ameryki nie odkrył. Tak jak napisał Kiepura zbiornik był już zalany i uchronił Wadowice i Kraków przed powodzią. Nie ma o co kruszyć kopii, po prostu ekscytujesz się czymś, co jest u nas powszechnie znane, posiłkując się dość kiepsko napisanym artykułem. Mało kto tu u nas nie narzeka, że zbiornik jest jeszcze nie zalany, bo zacząć zalewać go można choćby dziś - kwestią jest raczej, że nie pomyślano o drogach, mostach, sprawach administracyjno-własnościowych itp. Tajemnicą poliszynela jest też spore marnotrawstwo publicznego grosza i niezby fortunne zaprojektowanie samego zbiornika, z czym wiążą się liczne utrudnienia. Pozdrawiam i więcej spokoju życzę...
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 13.02.2016 10:52

Hercklekot napisał(a):Takich artykułów przeczytałem już kilkanaście. Chciałem tylko zaznaczyć, że nie chodzi o brak wody jak dość niefortunnie sugeruje się w nim. Artykuł jest wtórny, sprawa jest roztrząsana i znana w regionie od lat, poseł Brynkus Ameryki nie odkrył. Tak jak napisał Kiepura zbiornik był już zalany i uchronił Wadowice i Kraków przed powodzią. Nie ma o co kruszyć kopii, po prostu ekscytujesz się czymś, co jest u nas powszechnie znane, posiłkując się dość kiepsko napisanym artykułem. Mało kto tu u nas nie narzeka, że zbiornik jest jeszcze nie zalany, bo zacząć zalewać go można choćby dziś - kwestią jest raczej, że nie pomyślano o drogach, mostach, sprawach administracyjno-własnościowych itp. Tajemnicą poliszynela jest też spore marnotrawstwo publicznego grosza i niezby fortunne zaprojektowanie samego zbiornika, z czym wiążą się liczne utrudnienia. Pozdrawiam i więcej spokoju życzę...

To czego w tym artykule brak? Konkrety? Jest tam podany dość konkretny powód dlaczego ten zbiornik nie działa. Jest nim sprawa własności gruntów wokół zbiornika. A tytuł nawiązuje do tego, że oficjalnie inwestycja została zakończona, więc chyba można być zdziwionym, że jednak wody brak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2016 18:31

Machina ruszyła, zacząłem całą procedurę w KWP o pozwolenie na klamke :wink:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 13.02.2016 18:50

JackDaniels;) napisał(a):Machina ruszyła, zacząłem całą procedurę w KWP o pozwolenie na klamke :wink:

Sportową czy kolekcjonerską i ile sztuk? Teraz przepisy złagodniały, a po audycji na kontestacji.com o broni sam nabrałem ochoty.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2016 19:14

arkona napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Machina ruszyła, zacząłem całą procedurę w KWP o pozwolenie na klamke :wink:

Sportową czy kolekcjonerską i ile sztuk? Teraz przepisy złagodniały, a po audycji na kontestacji.com o broni sam nabrałem ochoty.

Sztuk jedna, na pewno będzie to Walther PPQ 4 M2 lub P99 AS 8)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.02.2016 17:32

Ucieszyła mnie dziś informacja o pozytywnym przejściu procedury rekrutacyjnej i wyborze mojej oferty na stanowisko pracy :)
.
.
.
.
Smuci mnie dylemat czy mój obecny pracodawca wyrazi zgodę na rozwiązanie stosunku pracy na mocy porozumienia stron - potrzebuję być wolna od początku marca :(

MAM STRESSSSA :!: :(
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.02.2016 19:23

Eeeeeeeeeeetam Gosia uda Ci się.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 16.02.2016 20:59

gusia-s napisał(a):Ucieszyła mnie dziś informacja o pozytywnym przejściu procedury rekrutacyjnej i wyborze mojej oferty na stanowisko pracy :)

to gratulacje oczywiście, mnie kilka miechów temu zwerbował headhunter (6letnia robota mi się kończyła...), ale okazało się to klapą, jeszcze tak nie wtopiłem, tylko straciłem czas i mnóstwo nerwów, może u Ciebie dla Ciebie będzie lepiej, powodzenia
btw: jutro zmierzam na kolejny etap rekrutacji...

gusia-s napisał(a):Smuci mnie dylemat czy mój obecny pracodawca wyrazi zgodę na rozwiązanie stosunku pracy na mocy porozumienia stron - potrzebuję być wolna od początku marca :(

MAM STRESSSSA :!: :(

myślę, że jak to dobrze rozegrasz, to się uda, w każdym bądź razie mi się udało

apropos wątku: dziś ucieszyła mnie cicha, nareszcie normalna praca silnika... przy odbiorze po naprawie, o której kilku mechów nie miało pojęcia
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.02.2016 08:35

arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 21.02.2016 19:28

Kiepura smoka obudziłeś?
Załączniki:
IMG_20160221_192118.jpg
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.02.2016 20:17

Dobre :D włączam klimę.
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 25.02.2016 18:58

Telefon zadzwonił
I smutna wiadomość Przyjaciel z szkolnej ławy odszedł :cry: :cry: :cry:
Jedno tylko pocieszające że przestał się męczyć
Rozpoczyna się czas poboru mojego rocznika .
panpawel77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) panpawel77 » 09.03.2016 21:10

KUNA.... pogryzła mi przewody elektryczne w samochodzie.
Na pocieszenie w serwisie powiedzieli, że mogło być gorzej :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2016 21:32

panpawel77 napisał(a):KUNA.... pogryzła mi przewody elektryczne w samochodzie.
Na pocieszenie w serwisie powiedzieli, że mogło być gorzej :)

W zeszłym roku przez tą qrwe 1,5K w ASO popłynąłem :cry: przepraszam poniosło mnie, jak sobie o niej przypomniałem :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 699
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone