15 dni w Chorwacji, co zobaczyć?
napisał(a) praktri@ » 18.10.2017 22:14
Cześć wszystkim, jestem tu nowa, dziękuję za przyjęcie mnie do grupy, od niedawna zakochana w Chorwacji, chciałabym tę miłość wreszcie skonsumować:) W podróż wybieram się pod koniec czerwca z 6 letnim dzieckiem. Zamierzam lecieć do Splitu, tam pozwiedzać miasto, ze Splitu do Szybenik w trakcie festiwalu dziecięcego, na 3 noclegi oraz zaliczyć wodospady w parku Krka, z Szybenik do Dubrownika na 3 noclegi i stamtąd.... i tu pojawia się problem. co dalej ? chciałabym dostać się na jakąś wyspę, z ciepłą b. ciepłą wodą i tam poleżec kilka dni i potem spowrotem do Splitu chyba na samolot....znalazłam tu na forum kilka interesujących plaż ale wszystkie daleko od Splitu. Może plaza Ninska w Nin, tylko to dalekie brodzenie trochę mnie zniechęca, za dlugo płycizna. Proszę o radę, może ktoś poleciłby mi jakąś wyspę lub plażę lub dał jakaś wskazówkę co można w części dolnej Chorwacji zobaczyć i zmodyfikować mój plan.Drugie moje pytanie dotyczy lotu? czy nie będzie szaleństwem rezerwacja lotu w jedną stronę i potem na miejscu w Splicie kupno biletu powrotnego? może wyjdzie taniej?może ktoś ma doświadczenie?