Vjetar napisał(a):Czy nudne?
Dla mojego dziecka nudne jest takie zwiedzanie więc po co się męczyć Choć pewnie obadamy będąc w Splicie bo to kawałek.
Vjetar napisał(a):Lechoo napisał(a):Co polecacie zobaczyć w 5 dni ? Chodzi o jednodniowe wypady na które łącznie podczas pobytu chce przeznaczyć 6 dni. Oprócz Kornati bo to już mam w planach, a na kolejce 5 dni ? Dodam, że to pierwsza wizyta w Chorwacji, z dzieckiem 5 lat więc bez nudnego zwiedzania zabytków itp. Wypady z Ciovo.
Czy nudne?
Polecam Salona i twierdza Klis koło Splitu.
Lechoo napisał(a):Rafting odpada fakt.
Magda_Filipek napisał(a):Ale jak ktoś ewenetualnie jeszcze mógłby napisać gdzie najlepiej tankować gaz po trasie do Chorwacji i w samej Chorwacji Pogubiłam się już ... W Austrii nie opłaca się tankować gazu i lepiej np. w Polsce zalać do pełna benzynę i na niej przejechać?
pasażer napisał(a):Vjetar napisał(a):Lechoo napisał(a):Co polecacie zobaczyć w 5 dni ? Chodzi o jednodniowe wypady na które łącznie podczas pobytu chce przeznaczyć 6 dni. Oprócz Kornati bo to już mam w planach, a na kolejce 5 dni ? Dodam, że to pierwsza wizyta w Chorwacji, z dzieckiem 5 lat więc bez nudnego zwiedzania zabytków itp. Wypady z Ciovo.
Czy nudne?
Polecam Salona i twierdza Klis koło Splitu.
W Salonie byłem. To atrakcja raczej dla historyków. Oglądanie kilku "kamieni" w słońcu dla malucha będzie męczarnią, moim zdaniem. W zamian pięciolatka zabrałbym do > muzeum-morskie-w-splicie-t27450.html
Widok z twierdzy jak najbardziej!
pasażer napisał(a):Lechoo napisał(a):Rafting odpada fakt.
Podczas całego spływu jest tylko jeden mocniejszy akcent > rafting-na-cetinie-t17603.html
Tu czymś co zniechęci do raftingu może być bardziej wczesna pobudka, bo z Ciovo dojazd do Omisza może sporo zająć. Po dwa, wcześniej trzeba uiścić przedpłatę.
walp napisał(a):Od punktu widokowego można wspinać się wyżej do malutkiego zoo. Po drodze jest plac zabaw dla maluchów. Można odsapnąć w cieniu drzew. Samo zoo nie ma zbyt dobrych opinii, szału nie robi, bo do najbardziej egzotycznych zwierząt należą tygrys, wilk i niedźwiedź, no jeszcze sępy i pawie, no i ... chomiki.
Torac napisał(a):Zastanawiam się czemu w Austrii nie opłaca się tankować gazu ?
Długoletnie doświadczenie "gazowe" podpowiada mi, że tankuje się go tam gdzie jest.
rodaivuk napisał(a):Miałem nadzieję, ze to zoo zostanie zlikwidowane. Jak dla mnie warunki dla zwierząt są tragiczne.
walp napisał(a):rodaivuk napisał(a):Miałem nadzieję, ze to zoo zostanie zlikwidowane. Jak dla mnie warunki dla zwierząt są tragiczne.
Gdzieś czytałem, że kilka lat temu, po protestach "zielonych" zoo musiało oddać część dzikich zwierząt i zobowiazać się, że nie będzie takich gatunków przyjmować.
walp napisał(a):Tak, czy inaczej, miłośnicy zwierząt chcąc zobaczyć zoo w Chorwacji, muszą udać się ... chyba do Zagrzebia.
walp napisał(a):Tak, czy inaczej, miłośnicy zwierząt chcąc zobaczyć zoo w Chorwacji, muszą udać się ... chyba do Zagrzebia.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne