Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co warto zobaczyć na wyspie Ciovo?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hortus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hortus » 03.06.2008 08:13

Cześć, jadę we wrześniu do Gornij Okrug, może ktoś ma wspomnienia z tamtych stron i wspomoże radą przy naszej pierwszej wyprawie. :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.06.2008 09:09

hortus napisał(a):Cześć, jadę we wrześniu do Gornij Okrug, może ktoś ma wspomnienia z tamtych stron i wspomoże radą przy naszej pierwszej wyprawie. :D

Szukaj

forum/viewforum.php?f=22
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 03.06.2008 09:52

nic :twisted:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.06.2008 10:02

Obok ....

TROGIR.

Kup sobie jakiś przewodnik po CRO.
Przyda się.
Kiedyś byl super taki zielony dla zmotoryzowanych. wyd. PASCAL.
hortus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hortus » 03.06.2008 10:55

Naprawdę jest tak tragicznie na wyspie Ciovo? Mam nadzieję że plaże są piękne.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 03.06.2008 11:07

no wiesz, niektórym się tam podoba ... niektórzy też jeżdżą nad Balaton :wink:
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 09.06.2008 15:27

Bylam na Ciovo.Tam rzeczywi
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 09.06.2008 15:42

Bylam na Ciovo.Tam rzeczywiście nic ciekawego turystycznie nie znajdziesz. Plaże sa wysypane nawiezionym żwirkirm i/lub utwardzone betonem.Co kto lubi. Wybraliśmy się onegdaj na spacer brzegiem, w kierunku południowym. To nie był ciekawy pomysł, przez widok wszędzie zalegających śmieci wyrzucanych przez ludzi i morze.Woda też jest mniej przejrzysta ,niż w innych rejonach Cro, z uwagi na bliskość stoczni remontowej z olbrzymim zardzewialym wrakiem statku.Jednakże Togir /tylko 5 km/ rekompensuje z nawiązką pewien niedosyt wrażeń .
Aha-uważajcie jeżdżac autem .Na Ciovo jeżdzi sie na tzw"lakier" A to znaczy .że auta mijają sie w takiej właśnie odleglosci.
Pozdrawiam
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 09.06.2008 15:49

Byłem 10 dni na Ciovo - Okrug G.
Na wyspie nie ma nic ciekawego.
Ja stosowałem zasadę:
1 dzień relax na plaży wieczorem Trogir (45 min spacer w 1 strone)
1 dzień wypad na zwiedzanie (Split,Park KRK, Sibenik, Dubrovnik, Brać)

Na samej wyspie plaża ok bez rewelacji. Irytującym dodatkiem był dźwięk młotów pneumatycznych - dużo się tam buduje.
madzia.bcn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia.bcn » 09.06.2008 19:59

ja byłam rok temu na Ciovo. to raczej spokojne miejsce. kilka sklepów i restauracji. ale mnie się podobało. woda czysta, na plaży nie ma ścisku. nie zgodzę się na pewno z tym że dookoła pełno śmieci na wyspie. do trogiru bardzo blisko więc można się wybrać wieczorem lub popłynąć tam promem. aha, ja byłam w Okrug G. pozdrawiam

jak chcesz to mogę przesłać tobie kilka zdjęć na e-mail
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 09.06.2008 22:26

Czy ja bym mogła prosić też kilka zdjęć z tego miejsca.Wybieram się tam w pierwszej połowie wrzesnia.Mój e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
chruścik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) chruścik » 09.06.2008 23:50

do tego ciezko autem dostac sie do trogiru, bo wszyscy jada wieczorem i jest mega korek!!! nie warto jechac skrotem miedzy domami zeby skrocic 4 zakrety bo duzo ludzi porozdzieralo tam boki swoich nowych aut! ale jedziesz we wrzesniu to nie powinno byc tak tloczno
madzia.bcn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia.bcn » 10.06.2008 10:01

już przesłałam tobie zdjęcia
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 10.06.2008 11:00

Krystof napisał(a):

nic :twisted:

potwierdzam :(
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 10.06.2008 11:36

Ewa Góra napisał(a):Bylam na Ciovo.Tam rzeczywiście nic ciekawego turystycznie nie znajdziesz. Plaże sa wysypane nawiezionym żwirkirm i/lub utwardzone betonem.Co kto lubi. Wybraliśmy się onegdaj na spacer brzegiem, w kierunku południowym. To nie był ciekawy pomysł, przez widok wszędzie zalegających śmieci wyrzucanych przez ludzi i morze.Woda też jest mniej przejrzysta ,niż w innych rejonach Cro, z uwagi na bliskość stoczni remontowej z olbrzymim zardzewialym wrakiem statku.Jednakże Togir /tylko 5 km/ rekompensuje z nawiązką pewien niedosyt wrażeń .
Aha-uważajcie jeżdżac autem .Na Ciovo jeżdzi sie na tzw"lakier" A to znaczy .że auta mijają sie w takiej właśnie odleglosci.
Pozdrawiam

Potwierdzam, jest ciasno,ciężkie dojazdy do niektórych domów a śmieci wysypują sie z pojemników.
Śmieci z domu trzeba samemu wynosić do pojemników np na następnej ulicy.
Duża plaż jest fajna, ale Mavarstica brudna wc nie czynne prysznic też i kąpać się trzeba wśród łodzi-śmierdzi ropa.
Trogir piękny!!!!!
Pozdrav
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies