Potter napisał(a):Praktycznie: ile kosztuje tam wypożyczenie roweru i ile kajaka ?
MagicMarcus napisał(a):Witam!
Jedziemy z rodzinką (2 + 2 (7 i 13 lat)) do Chorwacji. Pierwszy raz.
Podpowiedzcie proszę czy miejsce na wyspie Ciovo - Okrug Gurnji zaznaczone na mapie jest dobrym wyborem?
Jak daleko jest do centrum, restauracji itp.?
Myślę, że pytań będę miał jeszcze co nie miara ale na początek trzeba wybrać miejsce
Główne to gdzie się przespać po drodze?
Z góry dziękuję
Marek
fota napisał(a):Z Ciovo to najmilej wspominam plażę... na końcu wyspy znajduje sie przepięna dzika plaża, gdzie można ukryc się przed wszystkimi, i w spokoju wypocząć. Pisałem o tym tutaj forum/viewtopic.php?t=16288&highlight=
sain1 napisał(a):witam, wybieram sie w okolice Trogiru na Ciovo koło campingu Rozac. podpowiedzcie prosze czy uciazliwe jest dostnie sie stamtad do Trogiru? gdzie najlepiej poojechac na ustronne plaze, najlepiej na rowerze.
zaznaczam, ze Ciovo traktuje jako miejsce do wypoczynku, zwiedzac bede poza wyspa ciovo.
Raphael napisał(a):fota napisał(a):Z Ciovo to najmilej wspominam plażę... na końcu wyspy znajduje sie przepięna dzika plaża, gdzie można ukryc się przed wszystkimi, i w spokoju wypocząć. Pisałem o tym tutaj forum/viewtopic.php?t=16288&highlight=
Czy ktoś ostatnio (najlepiej latem 2016) był na tej plaży i może napisać, jakie ma wrażenia i ile obecnie kosztuje wjazd za szlaban?
Minęło już ładnych parę latek od informacji, że koszt to 10 kn.
HUNCO napisał(a):Witam. Znajomi polecili mi nocleg w Okrug Gornji. Ze zdjęć wynika, że warunki lokalowe w sam raz, cena również. Martwią mnie tylko te mało zachęcające oponie o samej wyspie i korkach na moście do Trogiru. Wybieramy się przed sezonem(15-25.06) albo po 1-15.09 więc może nie będzie tak źle? Dużo opinii jest tutaj z sprzed lat więc może i czystość na wyspie poszła w górę? Jak to teraz wygląda? Ktoś ma jakieś "świeże" informacje?
Do tej pory byliśmy 2x u Dario w Tribunj ale chyba przyszła pora na coś nowego. No i teraz jadą z nami znajomi, którzy jeszcze w Chorwacji nie byli.
Dzięki za informacje
HUNCO napisał(a):Witam. Znajomi polecili mi nocleg w Okrug Gornji. Ze zdjęć wynika, że warunki lokalowe w sam raz, cena również. Martwią mnie tylko te mało zachęcające oponie o samej wyspie i korkach na moście do Trogiru. Wybieramy się przed sezonem(15-25.06) albo po 1-15.09 więc może nie będzie tak źle? Dużo opinii jest tutaj z sprzed lat więc może i czystość na wyspie poszła w górę? Jak to teraz wygląda? Ktoś ma jakieś "świeże" informacje?
Do tej pory byliśmy 2x u Dario w Tribunj ale chyba przyszła pora na coś nowego. No i teraz jadą z nami znajomi, którzy jeszcze w Chorwacji nie byli.
Dzięki za informacje
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne