Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co warto zobaczyć na wyspie Ciovo?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hortus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hortus » 02.07.2008 17:26

Jak wrócisz to zaglądnij na forum i opisz czy warto tam jechać.Miłego wypoczynku. :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.07.2008 19:48

Wprawdzie temat jest o Ciovo, ale z racji tego że to tylko rzut beretem do Trogiru, przesyłam mapkę co warto zobaczyć w Trogirze.

Obrazek
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.07.2008 19:49

poszło dwa razy
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 03.07.2008 10:08

a_broszka napisał(a):
Dorothea1 napisał(a):
madzia.bcn napisał(a):już przesłałam tobie zdjęcia

Mam kwaterę w Willi Sea,czy w tych okolicach też jest brudno itp. :!: :!:

To może będziemy sąsiadami, bo ja będę w Willi Sea od 2 sierpnia :)

Niestety ja będę tam dopiero od 1 wrzesnia. Czy mogłabyś po powrocie skontaktować się ze mną?dora6800@wp.pl z pewnością będę mieć kilka pytań odnośnie tej kwatery.Życzę udanych wakacji.
Mariusz2000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz2000 » 19.07.2008 17:11

Witam również jak jest możliwość to proszę o przesłanie zdjęć na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl będę wdzięczny Pozdrawiam Jadę do Slatiny początek sierpnia.
rochyl
Plażowicz
trogir ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) rochyl » 14.08.2008 17:15

Witam bardzo serdecznie. Wybieram się w tym roku pod koniec sierpnia do Chorwacji, a konkretnie Trogir ul. Kralia Tomislava 109, do apartamentu który mieści się przy głównej ulicy ( dołączona fotka) I tutaj mam pytanie do forumowiczów którzy byli w tej okolicy, czy wieczorem a szczególnie nocą jest duży ruch na tej drodze, jedziemy z dziećmi i boję się że może być głośno. Pozdrawiam wszystkich, czekam na odpowiedź.[img][img]http://images24.fotosik.pl/266/028cf39177bbabb4.jpg[/img][/img]
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 17.08.2008 06:44

jadrankika napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Krystof napisał(a):

nic :twisted:

potwierdzam :(

Zgadzam się 8)

Niestety, to prawda.
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 18.08.2008 20:01

Hmmm, chyba jestem bardzo mało wymagający skoro przy takiej krytyce Ciovo uważam, że jest to świetne miejsce. Jeśli ktoś szuka zabytków architektury to pewnie długo będzie szukał i nie znajdzie. Jeśli ktoś szuka pieknej przyrody, lubi odnajdywać ciekawe miejsca do pływania i nurkowania, jeśli chce mieć świetną bazę wypadową do obejrzenia zabytków Trogiru, Splitu, Szybenika...to jest właśnie to miejsce! Jeśli dodać do tego przesympatycznych i uczynnych miejscowych Chorwatów to... juz dzisiaj zaczynam myśleć o wakacjach 2009 właśnie na Ciovo!
Walt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walt » 19.08.2008 08:08

kincior napisał(a):
jadrankika napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Krystof napisał(a):

nic :twisted:

potwierdzam :(

Zgadzam się 8)

Niestety, to prawda.

Nie zgodzę się z szacownym Oborniczaninem ;) Jeśli ktoś się przykleił do miejsca w Okrugu Grn to i owszem, może narzekać. Ale to też świetna baza wypadowa do Trogiru (co naturalne), Splitu i do PN Krka. A widoki oraz dzikie zatoczki po zachodniej stronie wyspy zachęcają do wyprawy.

[img][img]http://c8.wrzuta.pl/wm19036/7bd6d19b00163a3948aa62e1/CRO.jpg[/img][/img]
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 19.08.2008 11:50

walt - nie tylko ze mną się nie zgadzasz. Wystarczy przeczytać wszystkie wypowiedzi. A miejsce, w którym zrobiłeś zdjęcie jest rzeczywiście chyba najładniejszym zdjęciem na Ciovo, pobiegałem sobie tam nawet.

Oczywiście nie robiłbym dramatu. Mimo, iż Ciovo mnie nie zachwyciło - wypocząłem. Dla mnie ważna była fajna kwatera z widoczkiem na morze (ap. Culic), gdzie wieczorem mogłem sobie spokojnie popijać Karlovacko przed chatą i zapomnieć o wszystkim. W Polsce nie byłoby takiej możliwości.
msz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) msz » 19.08.2008 12:51

Ja byłem na Ciovo w tym roku pierwszy raz i naprawdę byłem zadowolony

widok na Ciovo z góry
Obrazek

Plaża w Okrug Gornij

Obrazek

Obrazek

Plaża przy konobie Duga

Obrazek
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 15.09.2008 12:35

Miało być Ciovio i nie wyszło, w ostatniej chwili właśiciel apartamentu odmówił zakwaterowanie. Jak ja się cieszę, że tak wyszło!!! Zamiast Ciovio pojechaliśmy do Breli. Teraz jestem bardzo zadowolona z takiej zamiany. Podczas pobytu w Breli byłam bardzo ciekawa jak wygląda Slatine i wyspa Civio na którą mieliśmy jechać więc udaliśmy się na wycieczkę aby zobaczyć co ewentualnie straciliśmy ale straconym to okazał się dzień w którym pojechaliśmy zwiedzić Ciovio.
Dla mnie żadnych ciekawych krajobrazów, plaże bardzo wąskie przy samej ulicy, brak jakichkolwiek atrakcji dla dzieci (chociażby najmniejszej hustaweczki) już nie wspomnę o tym słynnym moście nawet po lody musiałabym iść kilometrami pewnie bez żadnego wielkiego wyboru. Generalnie nie polecam tego rejonu, w każdym razie ja na pewno tam się nie wybiorę. Zresztą mam taką zasadę, że co wakacje trzeba zwiedzić inne rejony. Pozdrawiam.
jarek737
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek737 » 15.01.2009 14:16

Czy mógłbym prosić o kilka zdjęć z Okrugu Gornjiego na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Będę wdzieczny.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 15.01.2009 14:52

Wysłane...
diana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) diana » 04.02.2009 17:27

Hej jadę w tym roku do ciovo, jakie opinie? ;)
Ostatnio edytowano 24.05.2009 13:37 przez diana, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Co warto zobaczyć na wyspie Ciovo? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies