JacYamaha napisał(a):A ja jeszcze dodam - Maglaj
Krystof napisał(a):Fajny temat, zakotwiczam się :@)
Niestety, ja się dopisuję do listy osób, które przejadą BiH tranzytem. Nie robię tego dla wygody (trasa przez BiH), a po to "żeby wreszcie coś nowego". Czas mam, niestety, ograniczony (ranzyt), dodatkowym ograniczeniem są dzieci ("my chcemy nad morze"), zapakowane auto (niebezpieczeństwo kradzieży) i 3 rowery na haku (niebezpieczeństwo kradzieży).
Stąd prośba o wersję minimum z minimum (creme de la creme ) dla BiH.
Oraz ocenę: czy sądzicie, że taka propozycja jest okej? :
I. rano wyjazd z Graz (tam nocleg) - dojazd do Sarajewa, zwiedzanie i nocleg (wystarczy czasu na Sarajewo? jak z komunikacją w tym mieście?)
II. wyjazd z Sarajewa do Mostaru - w Mostarze zwiedzanie i dotarcie do Breli po południu?
Czy lepiej coś zamiast Sarajewa i Mostaru? Czy może polecacie jeszcze jeden nocleg? Gdzie? A jak z bazą noclegową w BiH (ceny)?
Pozdrov, Żółtodziób K.
zybkość poruszania się po BiH ze względu na ukształtowanie terenu i kręte drogi nie jest oszałamiającatak tak, rzeczywiscie - czytałem kiedyś tę relację PAPa
No właśnie - przed chwilą sprawdziłem odległość pomiędzy Graz a Sarajevem (prawie 700 kilometrów) - dużo Zdaje się, że będę musiał trochę zmodyfikować swoją wyprawę ... Tylko jeszcze nie wiem, jak.
Pozdrawiam, Krystof
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina