Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co warto zabrać do Chrowacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 25.06.2005 22:57

Ja na pewno nie omieszkam zabrać leków na sraczke :lol: bo jak pojem troche naszego troche ichnego i to moze byc róznie :roll:
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 26.06.2005 14:06

nie tylko elki na sraczkę ale także inne leki - na gorączkę, przeziębienie, środki opatrunkowe .... Szczególnie jak się jedzie z dziećmi.
pozdrawiam bosc :lol:
przemo77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo77 » 26.06.2005 14:16

Ja pakowanie zaczynam od 3 rodzajow leku na sraczke (wegiel, stoperan i jeszcze jakis) Szybka zmiana rodzaju zywnosci sprzyja u mnie do tego typu dolegliwosci na poczatku pobytu gdziekolwiek za granica . Do tego Nurofen+ i cos przeciwgoraczkowego, jakas aspiryna. Nastepnie krem do opalania z faktorem 30 (bloker) - mam jasna karnacje i latwo skora u mnie ulega poparzeniu.

Dopiero na dalszym planie reszta rzeczy.
JARUT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JARUT » 26.06.2005 14:36

Napewno nie warto zabierać z domu problemów i kłopotów :( :(
Natomiast warto zabrać " kupe szmalu " :D :D :D
HEBDOW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) HEBDOW » 26.06.2005 18:48

My zawsze braliśmy ze sobą żywność suchą szczególnie (np. makaron, ryż, kasza) i trochę dodatków w słoikach z Pudliszek (np. klopsy, gołabki, gulasz). To zawsze sprawdzało się na obiadokolacje. ponadto dużo wody mineralnej i dla syna trochę polskich słodkości a dla nas paluszki itp.. Żywność ich jest droga. Szczególnie mięsa. Przy takim systemie żywnościowym te zagraniczne wczasy finansowo podobne są do pobytu nad naszym morzem.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.06.2005 19:19

Ja biorę: dzieciaka, żonę, trochę muzyki (Thompson, Islamovic, Tifa, Crvene Jabuka, Bijelo Dugme, Skoro, 4ASA), namiot, mapy i kąpielówki. Reszta to dodatki 8)
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 26.06.2005 20:53

Wszystko oprócz kłopotów 8) 8) 8)

POZDR
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 26.06.2005 21:24

volumen napisał(a):Ja biorę: dzieciaka, żonę, trochę muzyki (Thompson, Islamovic, Tifa, Crvene Jabuka, Bijelo Dugme, Skoro, 4ASA), namiot, mapy i kąpielówki. Reszta to dodatki 8)

Co to za muza???
Prosze o szczegóły Volumen
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.06.2005 21:48

archie napisał(a):
volumen napisał(a):Ja biorę: dzieciaka, żonę, trochę muzyki (Thompson, Islamovic, Tifa, Crvene Jabuka, Bijelo Dugme, Skoro, 4ASA), namiot, mapy i kąpielówki. Reszta to dodatki 8)

Co to za muza???

Generalnie chorwacka - z Marko Perkovicem Thompsonem na czele. A Bjelo Dugme to legenda jugosłowiańskiego rocka - grupa założona w Sarajewie, początkiem lat 70-tych. Grali, o ile dobrze pamiętam, do końca lat 80-tych. Z muzyków grających w zespole dla Polaków najbardziej znany będzie Goran Bregovic. Tifa i Islamovic także byli w składzie Bjelo Dugme.
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 26.06.2005 21:54

volumen napisał(a):
archie napisał(a):

Co to za muza???

Generalnie chorwacka - z Marko Perkovicem Thompsonem na czele. A Bjelo Dugme to legenda jugosłowiańskiego rocka - grupa założona w Sarajewie, początkiem lat 70-tych. Grali, o ile dobrze pamiętam, do końca lat 80-tych. Z muzyków grających w zespole dla Polaków najbardziej znany będzie Goran Bregovic. Tifa i Islamovic także byli w składzie Bjelo Dugme.

Dziekuiję napewno odsłucham, pozdrawiam.
Do zobaczyska
mertinq
Podróżnik
wodiczka

Nieprzeczytany postnapisał(a) mertinq » 28.06.2005 17:54

Z wód to polecam na miejscu kupować wodę STUDENAC - tania i dobra:)

Pozdrawiam,

mertinq[/b]
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 28.06.2005 18:45

Ja biorę 2 karty 256 MB+128MB(640MB) i chcę przywieść tonę zdjeć.
Żonę(sponsora),dwójkę dzieci i apetyt na ryby i lody.
Nie biorę,radia,tv i żadnej gazety a po polsku mówie tylko do dzieci :lol:

Kolega zabrał w zeszłym roku(do przyczepy) dystrybutor na wodę,cieszył się większym powodzeniem niż"Ożujsko",cały camping przychodził po mrożoną wodę,ktorą wiecznie mu napełniali by nie brakło.To naprawdę świetna sprawa!!!
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

co warto zabrać do Chrowacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone