napisał(a) SZOP » 05.07.2004 20:24
Witam.Mam taką lodówkę"Camping-Gaz" i jestem z niej zadowolony.Jednak jest to wydatek ok.400 zł plus(niekonieczny ale praktyczny)100 zł na zasilacz220/12V(mnie się udało kupić taki zestaw na Allegro za 270 zł-nówka).Lodówka ta potrafi ochłodzić o ok.10-15 stopni względem otoczenia.Na podróż jest to ekstra sprawa-masz zimne napoje,kanapki,itp.Na camp prawie nieprzydatna.Jeśli potrzebujesz lodówki tylko do przewiezienia produktów do Cro to wystarczy zwykła(nie elektryczna)-zamrażasz 2 butelki wody mineralnej,upychasz resztę produktów i kilkanaście godzin na pewno się utrzyma chłodek.Jeszcze lepiej kilka(kilkanaście)godzin przed jej spakowaniem włożyć tam pojemniki z lodem-wtedy"na wejściu"masz w środku kilka stopni zamiast dwudziestu kilku.Pakując wyrzucasz"wstępne schładzacze"i wkładasz wspomniane wyżej zamrożone 2 pety z mineralną(po przyjeździe masz na początek zimnę wodę do picia)i resztę.Niestety,jeśli planujesz nocleg tranzytowy to się nie sprawdzi,trzeba by wymienić"pety schładzające".Pozdrawiam,miłych wakacji