Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co w końcu z tym zakazem dotyczącym wwozu żywności?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rocky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rocky » 07.07.2008 16:15

Ten zakaz w końcu jest odwołany, czy nie????????
Czytałem że mięli go znieść, ale znajomy mi mówił, że zakaz dalej obowiązuje.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 07.07.2008 16:19

Rocky napisał(a):Ten zakaz w końcu jest odwołany, czy nie????????
Czytałem że mięli go znieść, ale znajomy mi mówił, że zakaz dalej obowiązuje.

Nie ma żadnego zakazu na granicy pytają " dokąd jedziesz" i koniec
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.07.2008 16:34

Ale jak wywęszą, że masz jedzenie z Polski, to wpuszczają po kryjomu do bagażnika, najbardziej wygłodniałego celnika, który zanim dojedziesz na miejsce wyżera wszystkie Twoje zapasy. Wtedy musisz szybko wracać do Polski zanim rodzina z głodu poumiera. Do dupy z takim urlopem :roll:
Rocky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rocky » 08.07.2008 11:38

Jacek, czy to sprawdzona informacja?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2008 11:53

Ludzie...zakaz jest zawieszony na 6 miesięcy...musieli to zrobić bo Czesi , Węgrzy i Polacy masowo zaczęli wycofywać rezerwacje...oni z nas żyją cały rok a nie z Niemców i Włochów..nie przejmujcie się bo nikt tego nie sprawdza co było do przewidzenia..informacja aktualna ze źródła MSZ...tego tematu nie ma co już poruszać tylko ładować w samochód żarełko i w drogę...Za rok będzie to samo...Chorwaci zrozumieli, że sami zrobili sobie kuku... :D
Kynio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kynio » 08.07.2008 12:20

Przestancie juz chrzanic. Jestem od 4 dni na Pagu. Na granicy HU/CRO odprawa szla wolniej, niz zwykle, ale nie sprawdzali nikomu zawartosci bagaznika. Poza /co nieco dziwne/ autom na niemieckich rejestracjach. Niemniej jednak nikomu niczego nie odbierali :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2008 12:32

Jeśli w dalszym ciągu macie ograniczone zaufanie to macie link :

http://www.msz.gov.pl/Informacja,MSZ,dl ... 18049.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2008 12:38

Rocky napisał(a):Jacek, czy to sprawdzona informacja?

Jak najbardziej pewna informacja- nie słuchaj znajomego
Zamiast zakładać nowe tematy - lepiej poczytaj forum, Kolego :la:
Rocky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rocky » 08.07.2008 19:29

Dziękuję i przepraszam za to, że założyłem ten temat, skoro jest tego pełno, ale dopiero dzisiaj jak ktoś zaczął mieć do mnie pretensje to się zorientowałem o co chodzi :D
Rocky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rocky » 08.07.2008 19:30

Dziękuję i przepraszam za to, że założyłem ten temat, skoro jest tego pełno, ale dopiero dzisiaj jak ktoś zaczął mieć do mnie pretensje to się zorientowałem o co chodzi :D Tak to jest z nowymi użytkownikami :D
PS. Przepraszam też za to że przez pomyłkę wysłałem dwie odpowiedzi jedna za drugą, w czym druga z małą poprawką i nie wiem jak się pozbyć tego pierwszego. Mam nadzieję, że nie będę zawracał głowy adminowi ,gdy poproszę o usunięcie tamtego posta.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2008 07:17

Rocky napisał(a):Dziękuję i przepraszam za to, że założyłem ten temat, skoro jest tego pełno, ale dopiero dzisiaj jak ktoś zaczął mieć do mnie pretensje to się zorientowałem o co chodzi :D Tak to jest z nowymi użytkownikami :D
PS. Przepraszam też za to że przez pomyłkę wysłałem dwie odpowiedzi jedna za drugą, w czym druga z małą poprawką i nie wiem jak się pozbyć tego pierwszego. Mam nadzieję, że nie będę zawracał głowy adminowi ,gdy poproszę o usunięcie tamtego posta.

Nie przejmuj się, jesli jesteś nowy to jeszcze nie obyłeś się z tutejszymi zasadami ale uwierz, że lepsze wiadomości uzyskasz tutaj niż u znajomych, którzy Chorwację znają z Telewizji...pozdrawiam
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 09.07.2008 07:28

Miałem też problem z usunięciem postu. Włącz "zmień" i pod polem gdzie wpisujesz tekst jest pole wyboru "usuń" na początku też tego nie zauważyłem
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 09.07.2008 07:39

[quote="Kynio"]Przestancie juz chrzanic. Jestem od 4 dni na Pagu....

O to pozdrowienia, bo ja tam 12-tego już będę z 16 ludkami :):).
Oby pogoda dopisała....
zbynek
Globtroter
Nie ma zakazu!

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbynek » 09.07.2008 23:49

LUDZIE NIE MA ZAKAZU! WRÓCIŁEM W SOBOTĘ Z HR I NIKT NAWET NIE MIAŁ OCHOTY OTWIERAĆ MI BAGAŻNIKA. Rozporządzenia dostosowuje Ich prawo do UE w związku ze stowarzyszeniem. Przeczytajcie sobie tekst.... Nie dotyczy pojazdów z UE.
bestia75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestia75 » 11.07.2008 14:00

Dajcie juz spokój z tym zakazem.Nie ma zadnego zakazu.W poniedziałek wróciłem i nikt niczego nie sprawdzał.Nawet dokumentów!!!!!Przejechalismy w obie strony bez pokazywania dowodu,paszportu ani bez otwierania luków bagazowych w autokarze!!!!!!!!

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone