Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co to może być ....

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dracek
Podróżnik
Co to może być ....

Nieprzeczytany postnapisał(a) dracek » 14.06.2007 10:04

wyrzucało takiego dziwnego "ślimaka" morze - nie widziałem, żeby miało to oczka - był to taki dziwny gumiany pręt :). Jak to się nazywa ??
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 14.06.2007 10:12

dracek napisał(a):wyrzucało takiego dziwnego "ślimaka" morze - nie widziałem, żeby miało to oczka - był to taki dziwny gumiany pręt :). Jak to się nazywa ??

To był ogórek morski.Tu masz więcej.
dracek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dracek » 14.06.2007 10:32

dzięki za info - bardzo ciekawe - aczkolwiek niepozorne zwierze :)
proca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) proca » 14.06.2007 22:18

Strzykwa jest troszkę jak kupa. Przepraszam za to, ale to jedyne z czym mi się to badziewie kojarzy.

Jako ciekawostkę podam, że;
-jako mechanizm obronny strzykwa urzywa swoich wnętrzności. Wypluwa swój przewód pokarmowy, który potem się odradza.
-strzykwa może być przydatna do łowienia ryb, jako przynęta.
dracek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dracek » 16.06.2007 08:26

jak dla mnie duży glut :)
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 16.06.2007 09:12

No właśnie o strzykwach gdzieś czytałem, że niektóre gatunki mogą mieć jakiś jad, czy coś, czym mogą stworzyć zagrożenie, ale to chyba nie te żyjące w Adriatyku? Bo z żadnymi ostrzeżeniami ze strony miejscowych się nie spotkałem.
Fakt, że zbyt wyszukanie to one nie wyglądają :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone