Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co sądzicie o Zadarze !

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michałolsz.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michałolsz. » 15.03.2010 10:25

Tylko że mu już zapłaciliśmy za hotel w Zadarze, mam nadzieję ze plaże nie są takie złe...
ra01
Podróżnik
Zadar

Nieprzeczytany postnapisał(a) ra01 » 18.03.2010 12:15

Ja dotychczas co roku jeździłem z rodziną nad piękne polskie morze, ale po ostatnim pobycie (10 dni z czego 7 dni lało jak z cebra i zimno), jadę w drugiej połowie czerwca pierwszy raz do Chorwacji.
Patriotyzm ma swoje granice.

Wybraliśmy Zadar choć opinie w sieci są podzielone.

Rozmawiałem ze znajomymi którzy jeżdżą do Chorwacji co roku we wrześniu - według nich Zadar jest super choż w szczycie sezonu tłoczny.

Co do plaż - cytuję za nimi: "jak nie byłeś w Chorwacji to wszędzie tam będzie Ci sie zaje....ie podobało, a jak Ci plaża nie spasuje to na inną plaże przejechać 10 minut to chyba nie problem?"

Nastawiam się bardziej na zwiedzanie i czynny wypoczynek, więc Zadar to dobra baza wypadowa a poza tym ta plaża przy hotelu jest za grosze (1Euro za osobę/dzień)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2010 12:36

Jechać taki kawał drogi na wczasy z miasta do miasta :idea: :roll: :idea:
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 18.03.2010 12:41

Za to niedaleko do Ninu i na Pag jest co oglądać ...
A Zadar Piękny za dnia i nocą ...
ra01
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ra01 » 18.03.2010 12:42

Ale to miasto nad Adriatykiem a nie nad brudną Wisłą ;-)
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 18.03.2010 13:41

pewnie Zadar jak każde miasto w Chorwacji ma swoje uroki jednak nas w zeszłym roku jakoś nie powalił na kolana. Raczej nie wybrałabym go na swój urlop. Jesteśmy zwolennikami bardziej kameralnych miejsc.
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 18.03.2010 13:52

Zadar to piękne miasto,a okoliczne(liczne)kampingi to świetna baza wylotowa do zwiedzania wielu ciekawych miejsc.Jest co zwiedzać,a wieczorem gdzie się zabawić. :twisted: Warto wybrać się też na okoliczną(1,5godz.promem),wyspę Dugi Otok,gdzie jest przepiękna plaża dla ceniących sobie spokój w miejscowości Veli Rat.Poniżej fotki...
Obrazek Obrazek Obrazek
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 23.03.2010 00:34

Rzeczywiście..."przepiękna" ta plaża.... 8O :? :roll:

Kupa kamoli powodujących odgniotki.
Jedyną przepiękną (jak na Cro) sprawą jest tam ten kolorek wody przy brzegu, no ale to już w zasadzie nie plaża, lecz płycizna morza. :lol:
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 23.03.2010 09:43

Fatamorgana napisał(a):Rzeczywiście..."przepiękna" ta plaża.... 8O :? :roll:

Jedyną przepiękną (jak na Cro) sprawą jest tam ten kolorek wody przy brzegu, no ale to już w zasadzie nie plaża, lecz płycizna morza. :lol:

O ile kojarzę,a myślę,że mam rację,to 80% plaż w Cro jest kamienista.Poza tym jako croentuzjasta to myślę,że wiesz o istnieniu karimat które w zasadniczy sposób niwelują tę "niedogodność".A atrakcyjność tej plaży nie polega na jej wielkości i ilości kamieni,tylko na jej położeniu,kameralności i otoczeniu.Cóż...parafrazując.....Jedni lubią szynkę a inni salceson....Pozdrawiam i nie życzę piasku między pośladkami na jednej z ogromnych i przepięknych plaż :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.03.2010 10:30

Filipki napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Rzeczywiście..."przepiękna" ta plaża.... 8O :? :roll:

O ile kojarzę,a myślę,że mam rację,to 80% plaż w Cro jest kamienista.Poza tym jako croentuzjasta to myślę,że wiesz o istnieniu karimat które w zasadniczy sposób niwelują tę "niedogodność".A atrakcyjność tej plaży nie polega na jej wielkości i ilości kamieni,tylko na jej położeniu,kameralności i otoczeniu.Cóż...parafrazując.....Jedni lubią szynkę a inni salceson....Pozdrawiam i nie życzę piasku między pośladkami na jednej z ogromnych i przepięknych plaż :wink:

A prawda zazwyczaj leży tam gdzie leży...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.03.2010 12:18

Moim zdaniem tego typu kamienie (tej wielkości) rzeczywiście są bardzo "upierdliwym" podłożem. To przecież nie to samo co żwir (który swoją drogą też nie jest super fajny, bo się w nim człowiek łatwo zapada, a i przykleja się mokrego ciała nieco tylko mniej niż piasek), tylko kamyki wielkości młodych kartofli , po których bez obuwia chodzić się nie da....
Do wylegiwania się według mnie najlepsze są skalne półki (bo równe).
Także ja też "sfoconą" powyżej plażą się nie zachwycam...
Pozdrawiam
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 23.03.2010 13:11

Widzę,że niepotrzebnie wsadziłem kij w mrowisko i teraz mi się dostaje :lol: No cóż rzecz gustu i upodobań jeżeli chodzi o plaże.To był tylko mały dodatek jeżeli chodzi o Zadar i okolice..,więc pleassss!!!odpuśćmy już temat Veli Rat :la:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 23.03.2010 13:20

Wytam Ciebe Fiilipki .Co do plaże na Lanterni ja uważam da jest pienkna a te male okrongle kamiczki som fajnisze niż pijasek.Akurat 50 razy sie kompalem na toj plaży i wiem o czym muwysz.Pozdrawliam :)
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 23.03.2010 13:28

Josko Bulic napisał(a):Wytam Ciebe Fiilipki .Co do plaże na Lanterni ja uważam da jest pienkna a te male okrongle kamiczki som fajnisze niż pijasek.Akurat 50 razy sie kompalem na toj plaży i wiem o czym muwysz.Pozdrawliam :)

Dziękuję Josko za podniesienie na duchu...Już myślałem,że tylko mnie podoba się to miejsce.Jednego jestem pewny.W tym roku wrócę tam na pewno!!! 8)
Pozdrav!
michałolsz.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michałolsz. » 23.03.2010 13:31

Widzę że mój temat przeistoczył się w całkiem inny... a chciałem się dowiedzieć coś o zadarze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Co sądzicie o Zadarze ! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone