Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co sądzicie o 2 połowie września? Był ktoś?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
shrek4x4
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek4x4 » 30.01.2008 17:07

Zdecydowanie polecam wyjazd we wrzesniu, bylem w dalmacji 3 razy we wrzesniu. Ciepla woda, apartementow do wyboru mnostwo. Faktycznie wieczorami , zeby posiedziec w konobie na dworze pasuje miec jakas bluze. Za to ludzi mniej. Wrzesien w Chorwacji na poludniu ma swoj urok.
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 31.01.2008 16:34

Dla mnie to i nawet styczeń i luty miał swój urok, a to dlatego, że nigdy w Chorwacji nie bylam. Tylko marzę i marzę. I jak w tym roku nie wypali to... :x nie wiem co! Taka praca niestety, że termin urlopu nie jest niczym pewnym.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.01.2008 18:42

Właśnie po to są marzenia by je spełniać.
Na pierwszy raz koniecznie Plitwickie Jeziora i witamy w gronie.

:papa:
mońcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mońcia » 07.02.2008 18:55

Wątek umarł śmiercią naturalną. Morał z tego taki, że jedziemy we wrześniu, bo generalnie polecacie. Może uda się nieco wcześniej-zobaczymy. Trzeba spełniać marzenia. Jeszcze nie wiem co zobaczymy i zwiedzimy - kilka opcji jest, autko jest. Myślę, że jak już w końcu tam pojadę to opiszę nasz wyjazd. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało, bo jak nie to czeka mnie trzeci rok oczekiwania. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za podpowiedzi. :D
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 08.02.2008 14:11

Na trzy pobyty w cro tylko raz byłem we wrzesniu ale przyznam że w pierwszej połowie, pogoda swietna, woda ciepła, choć dni rzeczywiście krótsze bo o 8 ciemno. Ale nie ma tego tłoku na plażach.
Brela oczywiście śliczna ale raczej dla Niemców, choć jest też sporo Czechów. Polacy raczej na jeden dzień przyjeżdżają z okolicznych miejscowości.
mirasio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasio » 08.02.2008 16:38

A ja w tamtym roku byłem na przełomie sierpnia i września i musze powiedzieć że z początkiem września zmarzłem.Deszcz padał niemal non stop przez cztery dni a temperatura wieczorami i w nocy spadała do 10 stopni.Byłem na Murterze i najstarsi mieszkańcy takiej pogody we wrześniu nie pamiętali.Nie byliśmy przygotowani na taką pogodę i nie mieliśmy żadnych ciepłych ciuchów,na tle innych turystów opatulonych w dresy i bluzy ,my w krótkich gaciach wyglądaliśmy śmiesznie,choć opalenizna z dwóch koncowych tygodni sierpnia troche nas ogrzewała.
KonJarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KonJarek » 08.04.2008 08:21

Rok 2007 sobie odpuściłem, ale wcześniej przez kilka lat z rzędu jeździłem do Dalmacji II połowie września i nigdy nie było powodu do narzekania na pogodę, chociaż w ostatnich dniach przeważnie widać już było pierwsze oznaki jesieni (temperatura wody początkowo osiągała 24-25 stopni a pod koniec spadała do 21).
Zaletą wrześniowych wyjazdów są niższe ceny i mniejszy ścisk przy wciąż dobrych warunkach pogodowych i ciepłej wodzie. Polecam w tym okresie rejsy żeglarskie.
sfistakstary
Podróżnik
co sądzicie o 2 połowie września? Był ktoś?

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfistakstary » 29.04.2008 13:30

Bylem we wrzesniu 2006 - 2 polowa.
Plusy: plaze puste praktycznie, ceny apartamentow nizsze, korkow nie ma
Minusy: na 10 dni tylko 5 bylo slonecznych.
Jezeli nastawiasz sie na opalanie to odradzam. Dla mnie ten jedyny minus stal sie plusem bo nie musialem spedzac na plazy calych dni z moja malzonka :D W sloneczne dni pwszem mozna sie opalic, slonce grzeje jeszcze mocno, natomiast w te pochmurne mialem sporo czasu zeby przejechac trase od splitu do dubrownika. Po drodze zachaczylismy tez o Medugorje. Wspaniala podroz. Burzy takiej jak w Dubrowniku nie przezylem nigdy w zyciu. Pioruny bily z czestotliwoscia - nie chce przesadzic - ok 30/ minute...
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 30.04.2008 19:18

Byłem 24 wrzesień - 7 październik na campingu Solaris koło Szybenika. Ciepłej piżamki nie miałem, wystarczył śpiwór. A co do opalania, można było leżeć cały dzień bo słoneczko nie operowało w sposób makabrystyczny jak w czerwcu (mój "normalny" termin wyjazdowy). I wspaniała woda :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.05.2008 21:58

...tagze jako tubilec najbardziej lubie spendzac czas na plazi i pod woda w wrzesniu...
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

co sądzicie o 2 połowie września? Był ktoś? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone