1. Miód, zwł. lawendowy i sosnowy
2. Oliwę z oliwek
3. Wino
4. Zioła itp.
5. Figi do szybkiego przerobu na dżem
6. Kiedyś Karlovacko, ale teraz w drodze powrotnej kupuję prawdziwe, czeskie.
majeczka napisał(a):mariusz_77 napisał(a):Ja z Hvaru koniecznie miód pachnący lawendą...
Bardzo często już rok rocznie od pięciu lat kupowaliśmy ów miód, na straganie po lewej stronie, wjeżdżając do tunelu Pitve, w ilości kilku słoiczków. Był rewelacyjny, nieomal faktycznie stanowił całą kwintesencję wyspy.
Oprócz miodu na pewno oliwę, dżem figowy, etc, etc...
skee napisał(a):1. Miód, zwł. lawendowy i sosnowy
2. Oliwę z oliwek
3. Wino
4. Zioła itp.
5. Figi do szybkiego przerobu na dżem
6. Kiedyś Karlovacko, ale teraz w drodze powrotnej kupuję prawdziwe, czeskie.