forumka.nika napisał(a):Bocian no i takie pomocne odpowiedzi lubię
więc poszukam oliwy lokalnej u gospodarza
Nie znam Chorwacji, byłam tylko raz w Zaostrogu, trafiłam na beznadziejne jedzenie w tamtejszych knajpkach.
Na pizze jestem skazana z racji posiadania 5 letniej córki, chociaż nie powiem kocha ona owoce morza więc bedziemy w tym roku probowac smakołyków.
Gdzieś widziałam takie fajne gąsiorki 2 litrowe z brązowego szkła, chciałabym własnie jeszcze zielony.
A oliwy smakowe robie na bieżaco w miare zuzywania, z własnych ziól czy czosnku.
Kupuj tą którą sam używa. Nie kupowałbym takiej na straganie, nie wiadomo od kogo. Co do jedzenia to wszystko zależy co kto lubi. należy szukać konob choć o prawdziwą raczej trudno. Dla mnie prawdziwa to taka:
orebic-po-raz-4-i-na-pewno-nie-ostatni-t29392-135.html
Oczywiście jadam też w innych ale to ideał
Co do dużych szklanych pojemników na oliwę to myślę, ze lepsze są mniejsze. Można zrobić w nich kilka smaków. łatwiej na stół postawić