Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co przywozicie z Cro?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 04.05.2007 10:04

Ja w tym roku planuję przywieźć do Polski mnóstwo małż, troszeczkę świeżej makreli i tuńczyka, pršut, ośmiornicę i być może mięso rekina... Tylko jak ja się z tym wszystkim zabiorę:(:(:(
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 05.05.2007 21:23

Dżem figowy- całą zgrzewkę,może można już kupić w PL.Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie.....,proszę o wieści na froncie dżemu figowego.Lepszego jak w HR nie ma nigdzie!!!!! Po 4 latach niebytu jadę w tym roku w lipcu - w ciemno.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2007 23:43

Torcida1 napisał(a):Ja w tym roku planuję przywieźć do Polski mnóstwo małż, troszeczkę świeżej makreli i tuńczyka, pršut, ośmiornicę i być może mięso rekina... Tylko jak ja się z tym wszystkim zabiorę:(:(:(

I jak "to" wszystko świeże przywieziesz :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.05.2007 01:04

Janusz Bajcer napisał(a):
Torcida1 napisał(a):Ja w tym roku planuję przywieźć do Polski mnóstwo małż, troszeczkę świeżej makreli i tuńczyka, pršut, ośmiornicę i być może mięso rekina... Tylko jak ja się z tym wszystkim zabiorę:(:(:(

Akwarium :?: :wink:
fabi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 06.05.2007 09:13

Myślę, że przywiozę oprócz Rakiji, kilku ciekawych win, krawat - symbol Chorwacji no i oczywiście szalik Hajduczka ze Splitu - TORCIDA
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 06.05.2007 09:35

Obrazek
do powieszenia na ścianie
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 06.05.2007 18:28

W lodówce. Tak planowałem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.05.2007 18:45

A co to za lodówka , bo jak turystyczna to może być problem i rybki sie zaśmierdzą.
misiaczek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek » 09.05.2007 13:37

Trawaricę i orechowicę prosta od faceta z Hwaru w butelkach po wodzie mineralnej,sól morską /jako lekarstwo dla ryb akwariowych/, snopek lawendy urwanej osobiście na Hwarze,zerwane w polu orzechy na orzechowicę własnej roboty / wypita zanim naciągnęła/.Roslinki w butelkach po napojach.A przede wszystkim tęsknotę za powrotem znowu do CRO.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 13.05.2007 21:38

Nastawiam się na obrazy miejscowych malarzy; przywiozłam ostatnim razem dwa. Maja bardzo ciekawe, wręcz unikatowe propozycje. I proszę mi wierzyć, nie hołduję zasadzie, iż formuła sztuki nowoczesnej stała się bardzo prosta - prowokacja plus reklama. :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.05.2007 21:41

Rysio napisał(a):

Akwarium :?: :wink:

Razem z wodą z Jadranu :lol: dwie pieczenie przy jednym ogniu ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2007 23:51

mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 14.05.2007 06:22

Polecam probować w Chorwacji:
-sardynki w marynacie(slane srdele)
-pieczone czarne oliwki(pečene crne masline)
-pasztet z zielonich oliwek(namaz od zelenih maslina)

u slast
robert_z
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert_z » 14.05.2007 07:41

Janusz Bajcer napisał(a):A co to za lodówka , bo jak turystyczna to może być problem i rybki sie zaśmierdzą.

Nie powinny się zaśmierdzieć pod warunkiem, że nie będzie się do lodówki zaglądać na każdym postoju ;)
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 14.05.2007 17:45

Chesjowisz a może zdjęcie oryginału z Trogiru?
Obrazek .
Torcida 1 niedawno w Makro widziałem już świeże makrele i powiem szczerze aż mnie korci żeby na weekend kupic na grila.

A ja tradycyjnie przywiozę sobie winko bielo i crno rakiję i travaricę no i oczywiście ser (wszystko od gospodarza i najwyższej jakości). A może kolejną roślinkę?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Co przywozicie z Cro? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone