Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co przed wyjazdem

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciogg
Croentuzjasta
Co przed wyjazdem

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 02.06.2003 09:58

Jak się przygotowujecie do Chorwacji od strony kondycji i wyglądu?
Jakiś basen, siłownia czy może solarium.

Ja na przykład od poczatku maja chodzę na basenik 3 razy w tygodniu i pływam za każdym razem 1500-2000 m (na 7 rano), ale czego sie nie zrobi dla wakacyjnej formy :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2003 10:17

Z tym basenikiem to masz 100 % racji. Troche przewalone jak na plaży sterczy brzuszek. Ile można chodzić po plazy z wciągniętym brzuchem. PZDR-Piotrek :lol: :lol: :lol:
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 02.06.2003 10:25

Piotrek_B napisał(a):Z tym basenikiem to masz 100 % racji. Troche przewalone jak na plaży sterczy brzuszek. Ile można chodzić po plazy z wciągniętym brzuchem. PZDR-Piotrek :lol: :lol: :lol:

Dokładnie o ten brzuszek mi właśnie chodzi :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2003 10:29

Ponieważ znam ten ból ( :oops: ) to też staram się zminimalizować objawy "lustrzycy" Ale jak ktoś nie ma czasu na ruch to pozostaje leżenie na plaży na brzuchu. Tylko trzeba uważac żeby nie spalić sobie pleców. PZDR i udanych wakacji. :lol:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 02.06.2003 11:13

ja jade z żoną także brzuchem się nie przejmuję :lol:
ale za to sukcesywnie zaczynam się opalać, żeby po pierwszym dniu na plaży nie wygladać jak burak
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 02.06.2003 11:23

opalasz się słoneczkiem czy w solarium?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2003 11:24

Mnie osobiscie nie chce się opalać przed wyjazdem w sposób naturalny. Od 5 lat mam wypróbowany sposób, żeby na plaży po pierwszym dniu nie spać na wieszaku - 10 dni przed wyjazdem chodzę do solarium. Po takich wizytach nigdy nie przypiekło mnie tak żebym musiał nastepnego dnia siedzieć w cieniu. PZDR-Piotrek
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 02.06.2003 11:29

A po ile minut siedzisz w tym solarium? Ja nigdy nie chodziłem, ale w tym roku chyba się skuszę. Mam jednak wrażliwą skórę i zazwyczaj w HR pierwsze 3 dni stosuję filtr minimum 25.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 02.06.2003 11:40

ja tam sie opalam tylko na słoncu, powolutku małymi dawkami. Przy takiej pogodzie szkoda kasy na solarium lepiej za to piwko kupić walnąć się gdzieś i poodpoczywać.
Poza tym w solarium jako facet czułbym się tak chyba trochę "innaczej".
Postrzegam solarium jako cos dla kobiet.. ale nie krytykuje tu oczywiście facetów którzy tam chodzą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2003 11:41

Nie powiem ci ile należy siedzieć bo zależy to od karnacji skóry. W kazdym solarium powinieneś dostać informację jak długo za pierwszym razem powinieneś siedzieć (ale bez względu na karnację nie powinno to trwać więcej niż 5 minut) a kolejne seanse powinien ustawić ci pracownik takiego interesu. PZDR
Melek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melek » 03.06.2003 10:59

HAHAHA a ja chociaz jeszcze nie mam brzuszka(bo jestem mlodziutki), od 2 miesiecy uczeszczam na silowienke (z masa u mnie slabiutko).Mam nadzieje,ze cialko zdazy sie wycwiczyc przed wyjazdem, a dziewczyny na plazy na moj widok beda sciagac majtki przez glowy heheheh :lol:
Pozdrowienia dla wszystkich !!!! :lol: :D

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone