Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jak się przygotowujecie do Chorwacji od strony kondycji i wyglądu?
Jakiś basen, siłownia czy może solarium.
Ja na przykład od poczatku maja chodzę na basenik 3 razy w tygodniu i pływam za każdym razem 1500-2000 m (na 7 rano), ale czego sie nie zrobi dla wakacyjnej formy
Piotrek_B napisał(a):Z tym basenikiem to masz 100 % racji. Troche przewalone jak na plaży sterczy brzuszek. Ile można chodzić po plazy z wciągniętym brzuchem. PZDR-Piotrek
Ponieważ znam ten ból ( ) to też staram się zminimalizować objawy "lustrzycy" Ale jak ktoś nie ma czasu na ruch to pozostaje leżenie na plaży na brzuchu. Tylko trzeba uważac żeby nie spalić sobie pleców. PZDR i udanych wakacji.
Mnie osobiscie nie chce się opalać przed wyjazdem w sposób naturalny. Od 5 lat mam wypróbowany sposób, żeby na plaży po pierwszym dniu nie spać na wieszaku - 10 dni przed wyjazdem chodzę do solarium. Po takich wizytach nigdy nie przypiekło mnie tak żebym musiał nastepnego dnia siedzieć w cieniu. PZDR-Piotrek
A po ile minut siedzisz w tym solarium? Ja nigdy nie chodziłem, ale w tym roku chyba się skuszę. Mam jednak wrażliwą skórę i zazwyczaj w HR pierwsze 3 dni stosuję filtr minimum 25.
ja tam sie opalam tylko na słoncu, powolutku małymi dawkami. Przy takiej pogodzie szkoda kasy na solarium lepiej za to piwko kupić walnąć się gdzieś i poodpoczywać.
Poza tym w solarium jako facet czułbym się tak chyba trochę "innaczej".
Postrzegam solarium jako cos dla kobiet.. ale nie krytykuje tu oczywiście facetów którzy tam chodzą.
Nie powiem ci ile należy siedzieć bo zależy to od karnacji skóry. W kazdym solarium powinieneś dostać informację jak długo za pierwszym razem powinieneś siedzieć (ale bez względu na karnację nie powinno to trwać więcej niż 5 minut) a kolejne seanse powinien ustawić ci pracownik takiego interesu. PZDR
HAHAHA a ja chociaz jeszcze nie mam brzuszka(bo jestem mlodziutki), od 2 miesiecy uczeszczam na silowienke (z masa u mnie slabiutko).Mam nadzieje,ze cialko zdazy sie wycwiczyc przed wyjazdem, a dziewczyny na plazy na moj widok beda sciagac majtki przez glowy heheheh Pozdrowienia dla wszystkich !!!!